Primul lift fara cablu din lume

173 vizualizari
lift
Distribuie pe

- La peste 160 de ani de la invenția ascensorului convențional, thyssenkrupp revoluționează industria cu apariția primului MULTI funcțional la turnul de testare cu o înălțime de 246 m din Rottweil, Germania
- OVG Real Estate este primul client care a colaborat cu thyssenkrupp pentru a instala primul sistem MULTI în noua sa companie din Berlin
- Lansarea întărește poziția actuală de leader al thyssenkrupp în transformarea industriei ascensoarelor și crearea de noi posibilități în domeniul clădirilor și planificării urbane


Astăzi, thyssenkrupp sărbătorește dezvăluind una dintre cele mai avansate inovații din industrie create din secolul al XIX-lea până acum: primul sistem de ascensoare din lume, MULTI, fără cablu și cu deplasare laterală. În loc de o cabină per puț care se deplasează în sus și în jos, MULTI oferă mai multe cabine care funcționează în buclă, ca un sistem de metrou în interiorul unei clădiri. Fără cabluri, sistemul MULTI rulează pe un sistem sigur de frânare pe mai multe niveluri cu gestionare redundantă a datelor radio și a energiei pentru cabine. Conceptul mult așteptat astăzi devine realitate, deoarece thyssenkrupp lansează prima unitate complet funcțională la turnul de testare a inovației construit în acest scop în Rottweil, Germania.

Premiera mondială va anunța, de asemenea, primul lider european în domeniul imobiliar OVG Real Estate ca fiind primul client al companiei MULTI. În parteneriat cu Thyssenkrupp, diferite sisteme MULTI vor fi instalate în noua clădire East Side Tower din Berlin. Clădirea urmează să devină un loc de atracție și este cunoscută în întreaga lume ca punct de referință în capitala germană.
Aproape 200 de reprezentanți ai industriei construcțiilor au fost așteptați la eveniment, inclusiv dezvoltatori de profil, arhitecți și ingineri din întreaga lume. Printre participanții cheie se numără Andreas Schierenbeck, CEO al Thyssenkrupp Elevator; Coen van Oostrom, CEO al OVG Real Estate, și Antony Wood, director executiv al Consiliului pentru clădiri înalte și habitate urbane (CTBUH).
Pe măsură ce orașele noastre continuă să se dezvolte și clădirile devin mai mari și mai înalte pentru a găzdui mai mulți oameni, proiectanții și arhitecții se confruntă cu provocări semnificative în ceea ce privește mutarea confortabilă și rapidă a oamenilor către destinațiile lor. MULTI poate atinge o capacitate de transport cu până la 50% mai mare și reduce nevoia de energie cu până la 60% în comparație cu sistemele lift convenționale, acești doi factori însemnând o îmbunătățire semnificativă pentru clădirile înalte. În plus, deoarece MULTI se poate deplasa atât lateral, cât și pe verticală, fără limitări de înălțime, permite posibilități fără precedent în arhitectura și proiectarea clădirilor.

Comentând lansarea, Andreas Schierenbeck spune: "Credem că MULTI va influența puternic modul în care oamenii se mișcă, lucrează și trăiesc în spațiul construit. Acesta va reduce timpul de așteptare pentru pasageri și va ocupa mult mai puțin spațiu în interiorul clădirii. MULTI este o ofertă cheie care reprezintă o adevărată revoluție în industria ascensoarelor."
MULTI necesită puțuri mai puține și mai mici decât lifturile convenționale și poate crește suprafața utilizabilă a clădirii cu până la 25%, aducând venituri suplimentare din închirierea spațiului rămas. Acest lucru este deosebit de important având în vedere că amprenta actuală a unui ascensor/ scări rulante poate ocupa până la 40% din etajul unei clădiri înalte, în funcție de înălțimea ei.
Sistemul MULTI necesită o putere de vârf cu mult mai scăzută, ceea ce permite o mai bună gestionare a nevoilor energetice ale clădirii, reducând în consecință costurile de investiție în infrastructura de alimentare cu energie electrică.

Primul MULTI va fi instalat în noua clădire OVG Real Estate din Berlin. OVG este cunoscut prin proiectul său de vârf The Edge, care este renumit în întreaga lume pentru câștigarea titlului de "cea mai durabilă clădire de birouri din lume". Coen van Oostrom, CEO OVG Real Estate, spune:
"Suntem absolut încântați să colaborăm cu thyssenkrupp și să avem primul sistem MULTI instalat în ultimul nostru proiect, The East Side Tower din Berlin.
Clădirea - adiacentă la Arena Mercedes-Benz și vecină cu Warschauer Strasse - va deveni un nou punct de reper pe orizontul Berlinului. OVG își menține interesul în ce privește inovația continuă în tehnologia inteligentă, durabilitate și bunăsta
re, ceea ce o face să fie cu un pas înaintea celorlalte. Noua tehnologie cu concept avansat pe care MULTI o atașează la proiectul nostru pilot este o soluție care ni se potrivește perfect".

Potrivit lui Antony Wood, director executiv al CTBUH: "Aceasta este probabil cea mai mare evoluție în industria ascensoarelor de la inventarea ascensorului, cu aproximativ 165 de ani în urmă. "Sfântul Graal" al ascensoarelor a fost să se deplaseze mai mult decât permite tragerea pe verticală cu o frânghie tensionată, și anume în direcții înclinate sau orizontale.
  MULTI, mai mult decât orice alt produs livrat până în prezent, arată calea către această posibilitate. Acesta are capacitatea de a transforma industria în general, de a schimba modul în care sunt proiectate clădirile înalte, permițând design-uri mult mai eficiente, precum și o mai bună legătură în interiorul clădirilor."

Inaugurarea lui MULTI are loc la turnul de testare de 246 metri din Rottweil, care găzduiește Centrul de Cercetare și Dezvoltare al Thyssenkrupp în Germania. Turnul este proiectat special pentru experimente viitoare. Aici, tyssenkrupp testează și certifică inovațiile în tehnologia ascensoarelor. Cu 12 puțuri de testare și viteze de deplasare de până la 18 metri pe secundă, turnul oferă posibilități fără precedent de a face față provocărilor viitoare de proiectare a clădirilor și orașelor. Trei puțuri sunt dedicate testării sistemului de lift MULTI fără cablu.

Sursa: https://www.gifa.com, traducere M.Stan-Reea Communication

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video