Primul prototip inovativ realizat in cadrul proiectului Polului CREVIS, prezentat la IEAS 2015

63 vizualizari
CREVIS
Distribuie pe

Polul de competitivitate CREVIS reprezinta o colectie ambitioasa de proiecte ce urmareste crearea primului centru de excelenta din Europa dedicat monitorizarii si testarii prin intermediul realitatii augmentate si a realitatii virtuale a infrastructurilor critice.

Prototipul revolutionar: „Platforma tehnologica inovativa de realitate augmentata (AR) pentru inspectii, mentenanta si service in teren la infrastructuri critice” a fost promovat in cadrul evenimentului IEAS (International Electric & Automation Show) ce s-a desfasurat in perioada 08 – 11 septembrie 2015 la Palatul Parlamentului din Bucuresti.

Prototipul inovativ creat de compania Sunsmart Integrare IT, in cadrul Polului de Competitivitate CREVIS, dezvolta o tehnologie de distribuire de informatii vizuale suplimentare catre echipe de mentenanta sau interventii, prin intermediul unor ochelari individuali AR (augmented reality), care sa permita membrilor echipelor de interventie o mai buna operare a instalatiilor, vizualizarea mai rapida a pericolelor in interventii si timpi de raspuns imbunatatiti fata de operarea normala.

„Polul de competitivitate pentru cresterea productivitatii economice prin folosirea inovativa a realitatii virtuale, in scopul furnizarii de servicii pentru infrastructurile critice – CREVIS” este unul dintre principalele proiecte de Cercetare & Dezvoltare derulate in regiune, ce urmareste crearea primului Centru de Excelenta din Europa dedicat monitorizarii infrastructurilor critice.

Editia IEAS din acest an si-a propus constientizarea conceptului de Smart City si promovarea tehnologiilor inteligente. IEAS a adus in prim-plan un concept inovativ si de mare actualitate pentru Romania, ce pune accentul pe valorificarea resurselor firmelor din industrie si promovarea produselor si serviciilor smart pentru orase – Smart City. Smart City la IEAS reprezinta: Energie Inteligenta, Cladiri Inteligente, Tehnologii Inteligente, Transport Inteligent, Sisteme de securitate inteligente.

CREVIS are ca obiectiv cresterea productivitatii economice, in sectorul infrastructurilor critice si al serviciilor adiacente acestora, prin realizarea unui centru de cercetare-dezvoltare. In cadrul acestui centru vor fi folosite tehnici inovative de realitate virtuala si augmentata, impreuna cu tehnici de monitorizare pentru asigurarea obiectivelor izolate din infrastructurile critice din Romania, a mentenantei acestora si a instruirii personalului destinat deservirii operationale si interventiei asupra acestor obiective.

Mai multe informatii sunt disponibile la: 
www.crevis.ro, https://plus.google.com/+CrevisRo/posts,
https://www.facebook.com/pages/Pol-Crevis/467771630054343?ref=hl.

INSOFT este unul dintre cei mai importanti integratori de sisteme informatice complete din Romania. Compania ofera solutii IT avansate, la nivel national si international, in domeniile –guvernamental, educational, sanatate, situatii de urgenta, piata muncii, cercetare-inovare si pentru mediul de afaceri. 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video