novapex

 

Protectia impotriva incendiilor prin sisteme inteligente GEZE

Soluții inteligente pentru sistemele de prevenire împotriva incendiilor
vizualizari

GEZE, lider în sisteme premium de acționare a ușilor, a ferestrelor și a tehnologiei de siguranță, furnizează soluții inteligente pentru sistemele de prevenire împotriva incendiilor. Printre acestea amintim sistemele de evacuare a fumului și a căldurii, dispozitivele de închidere a ușilor ce asigură închiderea în siguranță a ușilor de protecție împotriva incendiilor. Și amortizoarele cu blocare mențin deschise permanent sau temporar ușile de protecție împotriva incendiilor.
Solutii pentru usile de protectie impotriva incendiilor în caile de evacuareAcestea oferă acces fără barieră, dar se închid în siguranță în caz de incendiu. Senzorii de fum montați în tavan și sistemele manuale de declanșare pot comunica prin intermediul modulelor wireless cu amortizoarele cu blocare.
Astfel, clădirile existente pot fi reabilitate fără a fi nevoie de cabluri suplimentare.

”În urma a ceea ce s-a întâmplat cu Notre Dame, protecția împotriva incendiilor este încă o dată o problemă foarte mare. Oricare ar fi cauza, ceea ce s-a întâmplat la Paris s-ar putea întâmpla cu multe alte clădiri istorice, un incendiu care se răspândește repede și este dificil de controlat. Și asta mai ales într-o structură cu acoperiș înalt, din lemn. Pe lângă măsurile de construcție și organizare, ar trebui luate în calcul și sistemele tehnice, în special sistemele de detectare a incendiilor, sistemele de stingere a incendiilor, sistemele de evacuare a fumului și ușile antifoc. Ele nu împiedică declanșarea unui incendiu, dar joacă un rol important în stoparea propagării focului și a daunelor provocate de acesta”, declară reprezentanții GEZE.

Statistici despre incendiile din Germania
Există în jur de 200.000 de incendii pe an numai în Germania. Aceste incendii provoacă daune în valoare de miliarde de euro. Potrivit industriei asigurărilor, unul din trei incendii industriale provoacă daune în valoare de peste 500.000 de euro.
Sursa: Bundesverband Brandschutz-Fachbetriebe e.V. (bvbf), Berlin (Asociația federală a companiilor de protecție împotriva incendiilor)

Sistemele de evacuare a fumului și căldurii facilitează evacuarea, salvarea și stingerea
Detectoarele de fum și sistemele de alarmă contra incendiilor ajută la identificarea precoce a focului. Sistemele de evacuare a fumului și căldurii (RWA) extrage fumul și căldura toxică din clădire. Evacuarea rapidă și sigură este posibilă doar dacă sistemele de ieșire de urgență nu degajă fum și gaze de ardere, motiv pentru care sistemele de evacuare a fumului și a căldurii sunt adesea principalii factori care ajută la evacuarea, salvarea și stingerea incendiului într-un mod adecvat.

Ușile de protecție împotriva incendiilor cu închidere automată acționează ca niște bariere de siguranță
Deschiderile ușilor de protecție împotriva incendiului sau ale ușilor ignifuge sunt sensibile. Ușile cu închidere automată împiedică propagarea incendiilor și acționează ca niște închizători de protecție împotriva incendiilor. Prin urmare, acestea joacă un rol crucial în prevenirea incendiilor. Ușile speciale de protecție împotriva fumului, cu sigilii rezistente la fum, împiedică răspândirea acestuia în clădire.
Protectie impotriva incendiilorProtecția împotriva incendiilor necesită planificare și practică

Ar trebui respectate următoarele aspecte și verificări:

 • Elaborarea, publicarea și punerea în practică regulată a planurilor de ieșire de urgență 
 • Asigurați-vă că coridoarele și scările sunt în siguranță
 • Marcați rutele de evacuare și ieșirile de urgență
 • Nu blocați căile de evacuare
 • Nu blocați ieșirile de urgență, nu le închideți niciodată

Instruirea personalului și exercițiile de protecție împotriva incendiilor

 • Instruirea regulată privind comportamentul nedorit și neatenția
 • Instrucțiuni periodice adresate tuturor angajaților cu privire la măsurile care trebuie luate în caz de incendiu
 • Exerciții practice folosind extinctoare și hidranți montați pe perete
 • Indicați în mod clar modul de funcționare a echipamentului de detectare a incendiilor
 • Afișați avertismentele de siguranță
 • Desemnați și anunțați asistenții de prim-ajutor, echipele de securitate împotriva incendiilor, asistenții de evacuare și ofițerii de protecție împotriva incendiilor

Aceste acțiuni, dar și inspecția și întreținerea periodică a sistemelor pot reduce riscurile  și pot salva vieți și proprietăți în caz de incendiu.

Despre GEZE
Înființată în 1863, compania GEZE GmbH se numără printre cei mai prolifici dezvoltatori şi producători de sisteme de acționare a uşilor și ferestrelor şi de tehnologie de siguranţă. 
În prezent, grupul deține 32 de subsidiare la nivel mondial și peste 3.000 de angajati. În România, GEZE este prezentă din 2004, funcționând ca subsidiară independentă din anul 2010, cu o cifră de afaceri de peste 4 milioane de euro. GEZE oferă o gamă largă de produse formată din sisteme de uşi automate - batante, glisante și rotative, amortizoare, construcţii din sti-clă, instalaţii de evacuare a fumului şi a căldurii (RWA), sisteme de siguranță, precum și sis-teme de ferestre și de ventilare.

Adauga Comentarii

Basic HTML

 • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
 • Lines and paragraphs break automatically.
 • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
 • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
 • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

 • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
 • Lines and paragraphs break automatically.
 • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

ajutor instalator

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019

 

Licitatii

Licitatii banner Article

 

Valoarea estimata:8000
Data publicarii: 28.05.2020
Valoarea estimata:446218
Data publicarii: 28.05.2020