Schneider Electric colaboreaza cu Intel la solutia DCIM de acces la servere

60 vizualizari
Schneider Electric colaboreaza cu Intel la solutia DCIM de acces la servere
Distribuie pe

Solutia “StruxureWare™ Data Center Operation: Server Access” ajuta la reduceri importante de costuri prin eliminarea necesitatii de a adauga hardware si prin simplificarea accesului, repararii si configurarii serverelor si a altor dispozitive IT .

Schneider Electric a dezvoltat prima solutie software de management al infrastructurii centrelor de date (DCIM) care ofera acces la server fara a fi nevoie de un hardware suplimentar. Acest nou modul de produs pentru StruxureWareTM Data Center Operation este rezultatul integrarii tehnologiei Intel® Virtual Gateway pentru a oferi acces la server, configurarea si restartarea acestuia de la distanta.

„Intel si Schneider Electric conecteaza cladirile si sistemele IT prin combinarea tehnologiei vKVM (tastatura/video/mouse virtual) si a managementului infrastructurii centrelor de date intr-o singura suita de produse integrate”, a declarat Jennifer Koppy, Research Manager al echipei IDC Datacenter Trends & Strategies. „Virtualizarea si cloud computing-ul separa IT-ul de sistemele fizice si fac sarcinile suplimentare la fel de usoare precum punerea in functiune a unei masini virtuale. Conexiunea dintre cladiri si IT, realizata de catre suita StruxureWare for Data Centers, este foarte importanta, deoarece toate aceste sarcini noi afecteaza alimentarea electrica, racirea si conectivitatea, cu un impact general asupra eficientei si capacitatii”.

Combinand managementul infrastructurii centrelor de date cu tehnologia software KVM, solutia de acces la server le permite managerilor IT, administratorilor si operatorilor centrelor de date si administratorilor cladirilor sa lanseze, gestioneze, depaneze si controleze serverele direct din software-ul DCIM, oferind o solutie comprehensiva de operare a tuturor functiilor de la nivelul unitatilor pana la nivelul serverului.

„Virtual Gateway este o extensie a software-ului Intel Data Center Manager (DCM) care aduce un progres tehnologic important pentru middleware-ul nostru”, a declarat Jeff Klaus, General Manager Intel Data Center Solutions. „Acest efort comun cu Schneider Electric extinde utilizarea tehnologiei noastre, ajutand centrele de date sa elimine folosirea inutila de hardware”.
Comutatoarele KVM permit accesul de la distanta la server si controlul mai multor servere. In acelasi timp, utilizand software-ul KVM si eliminand necesitatea de hardware, Server Access poate reduce costurile tehnologice cu pana la 50%.

„Prin parteneriatul cu Intel pentru a oferi o abordare integrata a software-ului KVM si DCIM pentru managementul centrelor de date, continuam sa reducem decalajul dintre IT si cladiri”, a explicat Soeren Jensen, Vice President Enterprise Management and Software Schneider Electric. „Fiind primul furnizor DCIM care ofera posibilitatea de a accesa serverele doar prin intermediul unui software, consideram ca solutia Server Access este o componenta importanta pentru a imbunatati eficienta energetica in centre de date si cladiri”.

Data Center Operation: Server Access ofera:
• Acces consola: Controlul si managementul dispozitivelor IT de la distanta prin intermediul software-ului KVM pentru Lights Out Management (LOM) al centrelor de date.
• Controlul unuia sau mai multor dispozitive: Vizualizarea, configurarea si controlul dispozitivelor mai multor furnizori IT prin intermediul unei singure console pentru managementul securizat si facil al serverului.
• Restartare de la distanta: Accesarea de la distanta a serverelor, indiferent daca sunt deschise sau inchise, pentru control si restartare instantanee.
• Locatia fizica: Ofera vizibilitate locatiei in care serverele sunt amplasate in cadrul centrului de date pentru o privire de ansamblu si un inventar precis.
• Software-ul KVM: Reduce costurile, eliminand nevoia unor comutatoare KVM fizice in cadrul centrului de date.
• Managementul „in-band” sau „out-of-band”: Se poate ajunge la dispozitivele afectate accesand sistemul de operare al serverului prin intermediul unei retele de baza sau se poate utiliza o retea secundara de tip „business-critical” accesata prin intermediului unui card de management de baza.
• Suport pentru dispozitive ale mai multor furnizori diferiti: Ofera suport pentru mai multe tipuri de dispozitive IT si platforme hardware.
• Accesul la sistemul de operare: Conectarea la sistemul de operare prin intermediul Remote Desktop Protocol (RDP), Secure Shell (SSH) si Virtual Network Computing (VNC).

Pentru mai multe informatii despre intreaga linie de solutii DCIM StruxureWare a Schneider Electric, va rugam sa accesati acest link:
http://www.schneider-electric.ro/sites/romania/ro/solutii/data-centres/data-centres.page 


Schneider Electric Works with Intel for First Integrated Software Data Center Infrastructure Management and Server Access Solution
Server Access for StruxureWare™ Data Center Operation results in dramatic cost reduction by eliminating the need for hardware while also streamlining the access, troubleshooting and control of multiple assets and servers
Schneider Electric, a global specialist in energy management, announced the first data center infrastructure management (DCIM) software solution that provides server access without the need for additional hardware. This new product module for StruxureWare™ Data Center Operation is the result of leveraging Intel® Virtual Gateway technology to provide full server lifecycle access and power cycling for remote management.
“By partnering with Intel to provide an integrated software KVM and DCIM approach for managing the data center, we’re continuing to bridge the gap between IT and facilities”, says Soeren Jensen, vice president of Enterprise Management and Software for Schneider Electric. “As the first DCIM vendor to offer software-only server access capabilities, we view Server Access as an important component to improving energy efficiency in data centers and facilities”.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 300 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 160 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.440 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 670 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video