Schneider Electric lanseaza optiuni de baterii Li-ion pentru solutiile sale de UPSuri trifazate

61 vizualizari
Schneider Electric
Distribuie pe

Imbunatatirile tehologice si costurile reduse accelereaza adoptarea acestor baterii de catre industria centrelor de date

Schneider Electric, specialistul mondial in managementul energiei si automatizari, a decis sa utilizeze baterii cu litiu-ion (Li-ion) ca o alternativa la bateriile clasice cu plumb si acid (VRLA) pentru majoritatea solutiilor UPS trifazate din portofoliul sau. 

„Desi bateriile VRLA raman tehnologia dominanta de stocare a energiei in UPS-uri datorita preturilor mici si fiabilitatii ridicate, bateria litiu-ion devine o optiune din ce in ce mai atractiva pentru un segment tot mai mare de clienti”, spune Pedro Robredo, Vice President Secure Power Systems, Schneider Electric. „Desi preturile initale raman mai ridicate in comparatie cu cele ale bateriilor VRLA, diferenta de cost s-a redus semnificativ in ultimii ani. Mai mult decat atat, in functie de scopul pentru care sunt utilizate, solutiile Li-ion pot oferi economii in ceea ce priveste costul total de exploatare de la 10% pana la 40% in perioada pentru care sunt utilizate”. 

Schneider Electric isi ajuta clientii sa rezolve unele dintre provocarile-cheie cu care se confrunta atunci cand utilizeaza UPS-uri, inclusiv:
• Reducerea semnificativa a dimensiunii si greutatii UPS-ului pentru o utilizare mai eficienta a spatiului: bateriile Li-ion concentreaza o cantitate mare de energie intr-un produs de dimensiuni mai mici. Rezultatul este ca aceste baterii ocupa numai o treime (sau mai putin) din spatiul pe care il ocupa o solutie bazata pe baterii VRLA, care genereaza aceeasi energie. Astfel, clientii sunt ajutati sa economiseasca spatiul disponibil pentru echipamentul IT, dar si sa reduca cerintele de racire, lucru care scade atat costurile de capital, cat si de operare. 
• Extinderea vietii bateriei UPS si reducerea costurilor de intretinere: Bateriile cu litiu sunt proiectate pentru a avea o durata de viata mai lunga, ceea ce reduce eforturile de costuri si intretinere asociate inlocuirii bateriei.

Optiunile de baterie Li-ion vor fi disponibile la scara larga pentru proiectele cu solutii Symmetra MW, Galaxy 7000 si Galaxy VM in a doua jumatate a acestui an, iar suportul pentru celelalte produse trifazate va fi introdus pe parcursul anului 2017. 

Pentru a afla mai multe informatii despre portofoliul de sisteme de UPS-uri trifazate al Schneider Electric, va invitam sa accesati site-ul companiei sau sa contactati un reprezentant local. 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video