Schneider Electric lanseaza in Romania o generatie revolutionara de automate programabile

77 vizualizari
Schneider Electric
Distribuie pe

Schneider Electric, specialistul mondial in managementul energiei, lanseaza pe piata din Romania noua generatie de automate programabile Modicon, aducand astfel o contributie majora la revolutionarea sectorului automatizarilor industriale. Cele trei modele din noua gama,M221, M241 si M251, au fost concepute cu scopul de a fi cea mai competitiva solutie din piata, din punctul de vedere al tehnologiei si al raportului performanta – costuri.

„Schneider Electric si-a propus sa aduca anul acesta o revolutie tehnologica in lumea automatizarilor industriale, lansand modele de automate programabile de ultima generatie, fara rival pe piata la acest moment. Suntem convinsi ca noua gama Modicon va reprezenta, in urmatorii ani, o gama de referinta in piata mondiala a automatizarilor de masini, prima gama de astfel de echipamente cu adevarat pregatite pentru a interactiona cu tehnologia secolului 21”, a declarat Razvan Copoiu, Vicepresedintele Diviziei Industrie din cadrul Schneider Electric Romania si Republica Moldova.

Noile automate Modicon au o viteza de calcul de pana la 10 ori mai mare fata de celelalte automate existente pe piata, o interfata revolutionara, mult mai usor de utilizat, o conectivitate superioara, comunicand cu ajutorul internetului cu orice echipament mobil, precum si un soft de programare gratuit, care nu necesita pregatire speciala sau training.


Principala caracteristica ce garanteaza eficienta noii game de automate programabile Modicon este conceptul „All Embedded”, care presupune integrarea celor mai moderne tehnologii hardware si software, unele dintre acestea fiind dezvoltate si patentate de Schneider Electric: porturi de comunicatie USB, Ethernet, CANopen, card de memorie SD/SDHC, cartus de aplicatie, sistem de intrare-iesire TM3, module Safety IO, powerless download etc.

Fiecare model din noua gama Modicon este conceput pentru a oferi solutia ideala pentru fiecare tip de masina. Astfel, automatele programabile Modicon M221 sunt destinate masinilor simple, cu arhitectura de automatizare compacta, ajutand la optimizarea dimensiunilor dulapurilor si cutiilor de automatizare. Avand un port Ethernet incorporat, acestea pot fi integrate cu usurinta in arhitecturile sistemului de control pentru comanda de la distanta si intretinerea masinilor prin intermediul aplicatiilor instalate pe PC, tableta sau smartphone.

Produsele Modicon M241 sunt destinate masinilor compacte de inalta performanta, care incorporeaza functii de control al vitezei si al pozitiei. Acest model prezinta un port Ethernet integrat ce ofera servicii FTP si server web, asigurand si acesta o integrare usoara in arhitecturile sistemelor de control pentru comanda de la distanta a masinilor.

Cu automatele programabile Modicon M251, Schneider Electric ofera o solutie inovatoare, de inalta performanta, in domeniul masinilor modulare si arhitecturilor complexe distribuite. Produsele din acest model pot optimiza dimensiunile dulapurilor montate pe perete sau podea in sistemele de control. De asemenea, solutia ajuta la eficientizarea costurilor masinii datorita functiilor incorporate in automatul programabil, modulul de extensie Modicon TM3 si modulul de comunicatie Modicon TM4.

Cele trei modele Modicon sunt programate cu noua platforma SoMachine dezvoltata de Schneider Electric, care ofera un mediu flexibil si usor de utilizat. Versiunea SoMachine Basic necesara pentru configurarea M221 este oferita gratuit, fara licenta, si este simpla si intuitiva, astfel ca poate fi utilizata fara un training prealabil. De asemenea, versiunea completa SoMachine V4 este flexibila si ofera, in plus fata de ce exista acum pe piata, accesul liber la o serie de functii, atat generale, cat si de aplicatii utilizator, in functie de cartusul de aplicatie configurat. Ambele versiuni ale software-ului de configurare contin inca de la instalare o serie de modele de configuratii si programe, precum si o serie de arhitecturi testate, validate si documentate, foarte utile la proiectarea si dezvoltarea primelor aplicatii.

Oferta Modicon include in completare si sistemul de intrare-iesire (I/O) TM3 si modulele de comunicatie TM4. TM3 a fost special dezvoltat pentru a permite extinderea flexibila si adaptabila a modulelor de I/O pentru toate automatele programabile, putand fi adaugate pana la 14 terminale. 

www.schneider-electric.com/ro 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 2.032 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 28.192 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 28.500 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 50.420 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video