Schneider Electric, parteneriat de succes cu Skanska pentru managementul energiei in cladirea Green Court

102 vizualizari
Schneider Electric a implementat un proiect complex ce a constat in echipamente si solutii de eficienta energetica
Distribuie pe

Schneider Electric a implementat pentru dezvoltatorul imobiliar Skanska, in cladirea de birouri Green Court Bucharest, un proiect complex ce a constat in echipamente si solutii de eficienta energetica, distributie si alimentare cu energie electrica si management centralizat al cladirii. 

Schneider Electric este, de altfel, si primul chirias al Green Court Bucharest, ocupand aproximativ 3.100 metri patrati la etajele 1 si 2 ale cladirii.

„Proiectul cu Skanska a prezentat pentru Schneider Electric o dubla provocare. In primul rand, prin solutiile pe care le-am implementat, ne-am angajat sa ajutam Green Court sa devina una dintre cele mai verzi cladiri din Bucuresti si sa obtina certificarea LEED Gold, consolidandu-ne, in acelasi timp, expertiza in piata de birouri. In al doilea rand, dedicarea noastra fata de acest proiect a fost cu atat mai mare cu cat Green Court urma sa devina noua noastra casa, astfel incat am dorit sa le oferim angajatilor nostri spatii de lucru optime si sa ne bucuram impreuna de beneficiile unei cladiri eficiente energetic”
a declarat Florentina Totth, Presedinte Schneider Electric Romania si Republica Moldova.

„Am stiut inca de la inceput ca vom gasi in Schneider Electric un partener de incredere in dezvoltarea de birouri verzi si inovatoare. Pe de o parte, pentru ca impartasim acelasi obiectiv: preocuparea pentru un mediu de lucru sanatos, care incurajeaza dezvoltarea personala si profesionala a oamenilor care isi desfasoara activitatea in cladire. Pe de alta parte, pentru ca sistemele oferite de ei in proiectul Green Court Bucharest au intrunit inaltele standarde internationale ale Skanska. Am avut o colaborare foarte buna de-a lungul intregului proces si ii multumim echipei Schneider Electric pentru deschiderea si profesionalismul demonstrate”, a adaugat Marcin Łapiński, Presedinte Skanska Property Romania.

Pentru managementul inteligent al cladirii, Schneider Electric Romania a implementat SmartStruxure Solution, o solutie integrata care poate aduce economii de energie de pana la 30%, asigurand, in acelasi timp, un mediu confortabil, sigur si sustenabil. SmartStruxure Solution include controlul, monitorizarea si supervizarea instalatiilor unei cladiri: centrala termica, centrala de apa racita, centralele de tratarea aerului, sistem de ventilo-convectoare, ventilatoarele de evacuare, tablourile electrice, sistemul de contorizare. Automatele sistemului de management al cladirii (BMS) au nativ trei protocoale de comunicatie deschise ce pot fi folosite in acelasi timp – LonWorks, ModBus si Bacnet. Aceste protocoale de comunicatie sunt cele mai utilizate in aplicatiile de cladiri, permitand integrarea tuturor sistemelor instalate.

Cu aceasta solutie, Schneider Electric Romania ofera o abordare integrata care unifica multiplele sisteme ale unei cladiri pe o platforma software unica, numita StruxureWare Building Operation (SBO). Odata integrate, datele de la aceste sisteme sunt asimilate si transformate in informatii care ghideaza deciziile si actiunile managerilor cladirii si imbunatatesc eficienta, confortul si starea de bine a ocupantilor si a proprietarilor. Platforma SBO asigura acces pe internet pentru proprietari, firma de mentenanta, precum si pentru chiriasi. Pe un browser de internet, chiriasul acceseaza pagina lui personalizata, pe care isi poate modifica temperatura de confort din zona biroului sau, poate vedea temperatura masurata in momentul respectiv sau poate schimba turatia ventilatorului din ventilo-convector. De asemenea, firma de mentenanta poate procesa rapoarte privind consumurile de energie electrica si apa pentru diferite zone si chiriasi. SmartStruxure Solution este o solutie multi-site, oferind posibilitatea integrarii in acelasi server a tuturor cladirilor dezvoltate de investitorul Skanska.

In cadrul acestui proiect, Schneider Electric Romania a livrat si o solutie completa de alimentare cu energie electrica ce include patru transformatoare uscate de 1600 kVA cu patru celule de medie tensiune montate in doua tablouri tip SM6. Beneficiile acestei solutii includ siguranta in montaj si exploatare, un cost redus al investitiei initiale, precum si un grad scazut de incarcare a cladirii, in conditiile in care greutatea echipamentelor este mai mica.

De asemenea, Schneider Electric Romania a furnizat tabloul general de distributie si tablouri divizionare de etaj, echipate cu intrerupatoare MasterPact si Compact NS si gama modulara Acti 9. Tabloul general include si solutia de compensare energie reactiva VARSET. Toate tablourile electrice sunt contorizate cu contoare de energie electrica din gama Acti9 cu comunicatie ModBus si sunt integrate in sistemul de gestiune centralizat al cladirii. Schneider Electric a livrat si solutia de bara capsulata Canalis, pentru distributia de putere, tip KTA 1600 A din Aluminiu, cu un grad de protectie implicit IP55, in constructie anti-foc pe toata lungimea.

Proiectul dezvoltat in Green Court Bucharest include si intrerupatoare din gama Unica Allegro, precum si senzori de miscare din gama ARGUS instalati in parcare, in bai si pe holurile comune, acestia contribuind la economii semnificative de energie.

www.schneider-electric.com 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video