Siemens a lansat primul centru de digitizare complet integrat in Singapore

121 vizualizari
Siemens Hub Singapore
Distribuie pe

• Primul centru Siemens din lume care adună specialiștii în digitizare în diferite discipline de la companii diferite
• Centru care sprijină eforturile de digitizare a infrastructurii urbane, industriei și sănătății făcute de companiile din Asia de Sud-Est
• Siemens intenționează să angajeze 300 de specialiști în digitizare până în 2022


Siemens a lansat în iulie 2017 primul său centru de digitizare complet integrat, pentru a-și face cunoscute experiența și inovațiile în IoT pe piața din Asia de Sud-Est. Siemens va crea aplicații digitale viitoare împreună cu clienții și partenerii săi pentru a construi un ecosistem digital.

Lansarea s-a desfășurat simultan prin evenimentele paralele în Singapore și la sediul Siemens din Munchen: premierul Singapore, Lee Hsien Loong, și președintele și CEO Siemens AG, Joe Kaeser, au dezvăluit o placă în München pentru a marca inaugurarea centrului, în timp ce Ministrul comerțului și industriei Singapore, S. Iswaran, și CEO al Siemens Singapore, Armin Bruck, au deschis centrul din Singapore.

Sprijinit de Comitetul pentru Dezvoltare Economică din Singapore (EDB), centrul reunește profesioniști în data science, arhitecți de soluții, ingineri software, experți în sisteme și specialiști de domeniu din sectoarele infrastructură urbană, industrie și medicină. Acești profesioniști vor experimenta, învăța, dezvolta și testa inovații și soluții digitale de viitor, care vor ajuta întreprinderile să devină mai eficiente și mai durabile.

O parte integrantă a conceptului de centru de digitizare este MindSphere, un sistem de operare IoT deschis, de tip cloud care oferă analiză de date, conectivitate și instrumente pentru dezvoltatori, aplicații și servicii. Această platformă ajută la evaluarea și procesarea datelor pentru a se obține informații din profunzime și pentru a se optimiza performanțele bunurilor din dotare pentru o productivitate maximă.

"Inovațiile au fost o parte vitală a ADN-ului Siemens timp de 170 de ani. Cu acest centru de digitizare, creăm o sinergie și un ecosistem cu echipele, clienții și partenerii noștri de afaceri pentru a ne bucura de beneficiile pe care le poate aduce digitizarea", a spus Joe Kaeser , Președinte și CEO al Siemens AG. "Singapore este locația ideală pentru acest centru, datorită infrastructurii industriale și urbane deosebit de avansate, combinată cu dorința guvernului Smart Nation de a activa o economie digitală".

Președintele EDB, dr. Beh Swan Gin, a declarat: "Suntem încântați că Siemens a decis să înființeze centrul de digitizare din Singapore, primul la nivel global de la Siemens care integrează capacitățile din toate diviziunile sale de afaceri. Acesta va sprijini oportunitățile în creștere pentru companii, agenții guvernamentale și indivizi pentru a co-dezvolta soluții digitale inovatoare în spațiul industrial IoT. Centrul va contribui, de asemenea, la colectarea de talente în domeniul digitizării în Singapore".

Șaizeci de specialiști dintr-o varietate de discipline vor lucra la centru de la bun început. Numărul de experți în digitizare este de așteptat să ajungă la 300 până în anul 2022. Țintele pe care le vizează centrul sunt infrastructura urbană, industria și sănătatea.
Pentru a marca lansarea centrului Siemens au fost semnate trei acorduri de colaborare cu partenerii din Singapore.
Universitatea Nanyang din Singapore va colabora cu Siemens pentru a crea și a prezenta inovații bazate pe date pentru infrastructura urbană, precum soluții inovatoare de mobilitate bazate pe vehicule cu șofer automat și analize de date avansate pentru optimizarea sistemelor de tip "green building".

SP Group va colabora cu Siemens pentru a construi o platformă software de managementul energiei, de ultimă generație, pentru centrele de control 24/7 ale SP, pentru a permite planificarea, supravegherea și întreținerea mai solidă a rețelei de energie electrică din Singapore. De asemenea, vor crea o micro-rețea urbană multi-energie pentru a-i ajuta pe consumatori să economisească energie și costuri.

Ramura electronică a Singapore Technologies Engineering Ltd, un grup leader de tehnologie, inginerie și apărare; Singapore Technologies Electronics Limited și Siemens au semnat un acord de parteneriat pentru a crea și comercializa în mod proactiv carcase cu folosire digitală inovatoare în domeniul transporturilor (drumuri, porturi, aeroporturi și mijloace de transport pentru populație). Se pune accentul pe aplicații și soluții pentru conectivitate, cyber- securitate, convergența datelor, analytics și contextualizare. Aceste aplicații vor utiliza MindSphere pentru a permite extinderea pe noi segmente comerciale.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 5.512.008 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 3.750 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.980.429 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 3.020 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video