SmartWire-DT de la Eaton obtine certificarea navala din partea DNV GL

113 vizualizari
SmartWire-DT
Distribuie pe

Automatizarea pe baza tehnologiei inteligente de conectare de la Eaton economiseste spatiu si reduce costurile pentru o gama variata de aplicatii din industria constructiilor navale.

Eaton isi extinde portofoliul de produse pentru industria maritima si de constructii navale cu tehnologia sa SmartWire-DT, certificata de DNV GL.

Produsele SmartWire-DT ale companiei au primit certificarea navala de la cea mai mare organizatie de clasificare si certificare navala din lume in vederea integrarii in panouri de control cu grad de protectie IP20. Oferta mai include PC-urile industriale standard seria XP-500, precum si familiile XV-300 si XV-100 de unitati combinate de management si control (HMI/PLC) cu tehnologie tactila. In prezent, si alte produse SmartWire-DT sunt in curs de certificare in vederea integrarii in echipamente periferice cu grad de protectie IP 67.

„Cu certificarea de la DNV GL, sistemul nostru inteligent de conectare si comunicare SmartWire-DT ofera atat furnizorilor din industria constructiilor navale cat si furnizorilor de tablouri electrice posibilitatea de a economisi spatiu si, in consecinta, de a- si reduce costurile cu automatizarea si distributia energiei”, a declarat Sebastian Kuster, manager de produs in cadrul Departamentului de automatizari pentru industria maritima. „Armatorii au de ca stigat si de pe urma faptului ca aceste sisteme pot atinge un nivel inalt de transparenta a datelor intr-un mod simplu si rentabil”.

SmartWire-DT este o tehnologie de conectare unica, care simplifica conexiunile si comunicarea intre dispozitivele de comanda si aparatura de comutare, senzori si actuatoare. Tehnologia este potrivita pentru o gama larga de procese de control la bordul navelor comerciale si de pasageri, de la sisteme de incalzire, ventilare si aer conditionat (HVAC) si de tratare a apei pana la sisteme de comanda pentru hublouri, lifturi, macarale, bucatarii si chiar aplicatii in sisteme electrohidraulice. Tehnologia SmartWire-DT combina intr-un singur cablu alimentarea cu energie si fluxurile de date ale componentelor conectate la retea, reducand necesarul de cablu cu pana la 85% si facilitand economisirea costurilor in intregul lant de valoare adaugata, de la proiectare si constructie la productie si dare in exploatare, precum si in procesul de extindere ulterior.

„Proiectele actuale din industria constructiilor navale arata ca, folosind tehnologia SmartWire-DT, spatiul necesar din panourile de control poate fi redus cu 30%”, a explicat Kuster. „De exemplu, la bordul unei nave de croaziera, se pot economisi aproximativ 100-150 m de panouri de control, fiind astfel nevoie de mai putin spatiu.”

Ca sistem deschis, SmartWire-DT poate fi conectat prin intermediul gateway-urilor la toate magistralele de camp obi snuite, precum Modbus-TCP si Ethernet IP, si permite transferul direct de date relevante la un sistem de control de nivel mai inalt. In acela si timp, componentele conectate la lantul SmartWire-DT sunt echipate cu inteligenta autonoma. Astfel, acestea pot transmite informatii utile despre sarcina si stare, de exemplu. Transparenta datelor permite detectarea din timp a oricaror incidente si implementarea fara probleme a masurilor de intretinere preventiva.

„Prin acest sistem de alerta rapida, precum si prin interventiile noastre la fata locului, intreruperile cauzate de defectiunile tehnice pot fi reduse in mod semnificativ si gestionate mai bine”, a comentat Kuster.

Pentru a afla mai multe despre Eaton, vizitati www.eaton.eu/marine si www.eaton-electric.ro. Pentru cele mai recente stiri, urmariti-ne pe Twitter (@Eaton_EMEA) sau cautati pagina Eaton Marine & Offshore pe LinkedIn.
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 5.512.008 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 3.750 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.980.429 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 3.020 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video