Tehnologia conecteaza. Industriile colaboreaza. Inovatiile aduc progresul la CES 2016

73 vizualizari
Smart watches on display at CES 2016
Distribuie pe

Lideri mondiali de talie internationala prezenti la cel mai important eveniment tehnologic

CES® 2016 (Las Vegas, 6-9 ianuarie) s-a dovedit a fi cea mai ampla editie CES, stabilind noi cifre record si oferind oportunitati de neegalat companiilor mari si mici de lansare a inovatiilor pe piata.
Peste 3.800 expozanti si-au expus inovatiile pe o suprafata de peste 2,47 milioane mp spatiu expozitional. CES 2016 a atins fiecare industrie globala majora, prezentand ultimele produse si tehnologii care conecteaza lumea, imbunatatind calitatea vietii si rezolvand provocarile globale. Peste 170.000 profesionisti din domeniul industriei, dintre care 50.000 din afara SUA au fost atrasi la acest eveniment pentru a fi la curent cu schimbarile tehnologice din domeniul industriei la nivel mondial.

Photo: CES 2016 attendees photographing robots on the show floor

„Oricine a participat la eveniment a putut vedea ca CES inseamna mai mult decat produse si servicii unice, fiind vorba de imbunatatirea calitatii vietii si speranta pentru un viitor mai bun. A fost uimitor sa vedem industriile tehnologice traditionale si 

Photo: YouTube Chief Business Officer Robert Kyncl takes the stage at CES 2016

non-traditionale intalnindu-se pentru „brainstorming”, parteneriate si colaborari de afaceri sau abordarea problemelor globale”, afirma Gary Shapiro, presedinte si CEO, Consumer Technology Association (CTA)®, fosta Consumer Electronics Association (CEA)®. “Tehnologia atinge acum fiecare aspect al vietii noastre, de la imbunatațirea calitatii somnului, la siguranta drumurilor, a caselor noastre si chiar la prevenirea si tratarea bolilor. CES si-a consolidat pozitia ca loc de intalnire la nivel mondial al industriilor care iau la cunostinta de zecile de mii de moduri in care tehnologia, asa cum o stim noi, schimba lumea”.

“CES este locul unde extinderea inovatiilor la nivel mondial, comunitatea din domeniul tehnologiei si persoanele cu functii de conducere se reunesc pentru a expune un viitor mai bun pentru noi toti”, a declarat John Penney, director de strategie, Starz.

CES si-a confirmat din nou pozitia ca scena centrala a inovatiei, cu participanti din peste 150 tari si peste 100 delegatii oficiale, inclusiv prima delegatie cubaneza organizata de Ambasada Cuba din SUA.

 Photo: Curved TVs on display at CES 2016 Photo: Smart watches on display at CES 2016

„CES ne permite sa ajungem la aproape toți partenerii nostri cheie la nivel mondial intr-un singur loc eficient - dealeri, parteneri de tehnologie, furnizori si un numar imens de membri ai presei din intreaga lume", afirma Henry Juszkiewicz, CEO, Gibson Brands Inc. “Nu este posibil sa iti faci atat de multe relatii oriunde altundeva. Participarea la acest eveniment este o placere, mai ales cand este insotita de buna dispozitie, ospitalitate si o buna organizare”.

Photo: Faraday`s new concept car on display at CES 2016

Inovatiile in curs de dezvoltare au fost in centrul evenimentului din acest an cu 500 de companii in cadrul Eureka Park Marketplace, o crestere de la 375 in 2015. "Eureka Park a fost deosebit de inspirat, expozantii vad un viitor de care multi dintre noi au uitat”, afirma Paul Sabbah, Presedinte, Stamford International Inc. 

De la tehnologia auto si sisteme fara pilot la consumabile si imprimare 3D, amploarea si profunzimea inovatiilor expuse la CES este de neegalat si in crestere. „Vedem foarte multe tendinte importante la CES. Saptamana aceasta am vazut ca aparatele nu mai sunt doar conectate la internet, ele sunt din ce in ce mai mult conectate intre ele”, afirma David Hagan, chairman si CEO, Boingo Wireless.

Photo: Scenes from CES Unveiled Las Vegas on January 4, 2016 at Mandalay Bay.

In timp ce un numarul participantilor a atins un nivel record, imbunatațirile aduse in cadrul centrului expozitional au permis participanților sa se descurce in cadrul CES 2016 fara probleme. Cifrele finale ale participantilor la CES 2016 vor fi facute publice in lunile urmatoare. Urmatoarea editie a evenimentului va avea loc in perioada 5-8 ianuarie 2017 la Las Vegas. CES Asia va avea loc in perioada 11-13 mai, 2016 in Shanghai, China. Mai multe informatii sunt disponibile la CESAsia.com.

A treia zi a CES 2016 s-a incheiat cu prezentarile Best of CES Awards 2016. Printre castigatori:

Best Startup: Owlet
Best Digital Health & Fitness: OhMiBod LovelifeKrush
Best Wearable Technology: Recon Empire EVS
Best Automotive Technology: Chevy Bolt
Best Home Theater Product: Philips` Fidelio E6
Best Connected Home Product: Cassia Hub
Best Innovation (disruptive tech): VW Budd-e fast charging technology
Best Mobile Device: Huawei Mate 8
Best TV Product: LG OLED G6
Best Gaming Product: HTC`s Vive Chaperone
Best Offbeat Product: Ehang 184
Best Maker-Friendly Technology: LEGO Education Wedo 2.0
Best PC: Razer Blade Stealth
Best Robots or Drones: Typhoon H
Best of the Best Award: The Chevy Bolt
People`s Choice Award: The Razer Blade Stealth

CESweb.org

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video