Transmiterea datelor prin internet - Senzorii MEMS de la Bosch

112 vizualizari
 tehnologie-cheie pentru internetul obiectelor
Distribuie pe

-  Senzorii micromecanici reprezinta o tehnologie-cheie pentru internetul obiectelor 
-  La nivel global, unul din doua telefoane inteligente include senzori Bosch 
-  O multitudine de aplicatii la masini, telefoane inteligente, console de jocuri, dar si in "casele inteligente" 

Fiind echipati cu structuri delicate, mai subtiri decat un fir de par, senzorii detecteaza intreaga lume din jurul lor. Transmit informatiile pe care le colecteaza prin internet intr-un mod eficient din punct de vedere energetic, ceea ce face ca acesti senzori sa fie o tehnologie cheie pentru lumea conectata. 

aprilie 2015 - Senzorii MEMS (sisteme microelectromecanice) reprezinta un element esential pentru lumea conectata. Avand doar cativa milimetri, ei contin structuri microscopice din silicon, extrem de fine. Senzorii utilizeaza aceste structuri pentru a masura acceleratia, presiunea atmosferica, dar si campul geomagnetic, sunetul, viteza de giratie, temperatura, umiditatea si calitatea aerului. Obiectele care nu au propriile lor componente electronice, ca de exemplu usi sau ferestre, pot fi echipate cu o astfel de interfata radio mica si eficienta energetic si cu o baterie mica, pentru a putea inregistra mediul in care se afla si pentru a deveni parte a internetului obiectelor. Bosch este liderul mondial in domeniul senzorilor MEMS, producand cinci miliarde de astfel de senzori de la lansarea productiei, in urma cu 20 de ani. 

Senzorii le permit smartphone-urilor “sa simta” 
Senzorii MEMS sunt ochii si urechile multora dintre dispozitivele mobile. Ei ajuta smartphone-urile sau tabletele sa isi recunoasca localizarea in spatiu, adica felul in care sunt tinute si cum ar trebui sa roteasca afisajul de pe ecran pentru utilizator. Microfoanele minuscule MEMS inregistreaza sunetul si vorbirea. Senzorii isi gasesc aplicabilitatea si la notebook-uri, ceasuri inteligente, console de jocuri si ceasuri sport. Masinile pot fi si ele echipate cu senzori. Acestia inregistreaza informatiile privind starea de functionare a masinilor respective si pot identifica schimbari si deviatii care ar putea indica existenta unor probleme. Aceste informatii pot fi trimise oriunde in lume prin internet. Senzorii, acumulatorii si transmitatorii pot fi in prezent combinati in unitati individuale care sunt atat de mici, eficiente energetic si ieftine incat pot fi utilizate in numar de miliarde. In acelasi timp, retelele de date sunt accesibile aproape de oriunde. 

Premiera mondiala: senzorul de mediu masoara presiunea atmosferica, umiditatea, temperatura si calitatea aerului 
La evenimentul CES 2015 (The International Consumer Electronics Show), Bosch a prezentat primul senzor MEMS din lume care masoara presiunea atmosferica, umiditatea, temperatura ambientala si calitatea aerului. Toate functiile acestui senzor sunt continute de o singura unitate care are dimensiunea de 3x3 milimetri. Datorita acesteia, calea este deschisa pentru multe functii noi pentru dispozitivele mobile sau pentru alte obiecte. De exemplu, masurarea calitatii aerului dintr-o incapere sau utilizarea, pe telefonul mobil, a unei statii meteo personalizate care regleaza automat incalzirea centrala sau aerul conditionat de acasa. Pentru navigatie la interior, astfel de senzori pot transmite informatii catre etajul la care se afla un dispozitiv, fiind astfel de folos utilizatorilor la localizarea mai rapida a unui anumit magazin intr-un centru comercial. De asemenea, senzorii sunt utilizati si in dispozitivele folosite pentru fitness, care reprezinta o modalitate populara de a masura cati pasi fac utilizatorii sau cate scari urca acestia in fiecare zi. 

Tehnologia senzorilor pentru transport in siguranta 
Nu doar produsele individuale pot fi conectate prin intermediul senzorilor si imbunatatite prin servicii suplimentare. Senzorii pot ajuta, de asemenea, la optimizarea proceselor comerciale - cum este, de exemplu, cazul logisticii. Senzorii pot stabili cate piese de schimb sunt disponibile si pot raporta informatia prin internet catre un server. Astfel, comenzile de aprovizionare pot fi declansate si procesate in mod automat. Totodata, exista senzori de acceleratie care, atasati unor aparate delicate, contribuie la asigurarea integritatii acestora, garantand ca respectivele aparate nu sunt expuse la vibratii in timpul transportului. In plus, daca o lada echipata cu un astfel de senzor cade pe sol, senzorul poate transmite o alerta prin e-mail, pentru ca bunurile din respectiva lada sa fie verificate. 

Pentru mai multe informatii, accesati 
www.bosch.com
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video