Trei lideri isi unesc fortele pentru a accelera adoptarea conectivitatii

124 vizualizari
Ecosistem Conectat
Distribuie pe

Danfoss, Somfy, Schneider Electric

Schneider Electric, Danfoss și Somfy creează un Ecosistem Conectat adresat pieței hoteliere, rezidențiale și a clădirilor de dimensiuni medii

Schneider Electric, Danfoss și Somfy au încheiat un parteneriat pentru dezvoltarea unui Ecosistem Conectat, care își propune să accelereze adoptarea conectivității în clădirile rezidențiale, de dimensiuni medii și în hoteluri. Cele trei companii au împreună 300 de ani de inovație și experiență, precum și cea mai extinsă rețea mondială de specialiști din industrie.
Parteneriatul va aduce conectivitatea în locuințele și clădirile inteligente, oferind soluții eficiente, ușor de integrat, care funcționează impecabil împreună și care au sprijinul unei întregi rețele de specialiști.

Piața globală a conectivității crește rapid, estimându-se că până în 2020 vor fi aproximativ 8,4 miliarde* de dispozitive conectate. În 2016, mai puțin de 17% dintre casele americane și sub 4% dintre casele din Europa** aveau un sistem inteligent. Cele mai multe dintre acestea sunt dispozitive cu aplicație unică.
Conectivitatea este, însă, percepută în continuare ca problematică în materie de simplitate, fiabilitate, interoperabilitate și suport post-vânzare. Calitatea instalării este, de asemenea, o problemă, mai ales atunci când procesul de instalare este lăsat în mâinile utilizatorilor finali sau instalatorilor necalificați.
Schneider Electric, Danfoss și Somfy consideră că este timpul ca marii jucători industriali să se unească pentru a accelera conectivitatea și pentru a oferi soluții eficiente care să funcționeze împreună. Prin intermediul acestui parteneriat, cei trei lideri mondiali își aduc, fiecare, cunoștințele și resursele privind iluminatul, încălzirea și controlul jaluzelelor, precum și o rețea profesională de instalatori.

Un angajament pentru deschidere și interoperabilitate

„Am construit deja platforme de conectivitate bazate pe aplicațiile noastre principale și am înregistrat un succes semnificativ cu Wiser, KNX, C-Bus, LinkTM de la Danfoss și TaHoma de la Somfy. Credem în deschidere și interoperabilitate”, spune Philippe Delorme, Executive Vice President, Buildings & IT Business, Schneider Electric. „Protocoalele de conectare și platformele sunt încă foarte diverse. Am construit o bază tehnologică ce încorporează toate protocoalele majore de comunicare și este compatibilă cu toate noile interfețe pentru utilizatori și cu dispozitivele de control vocale. Ne-am luat un angajament serios în ceea ce privește compatibilitatea pe termen lung cu platformele noastre.”

În cadrul parteneriatului, Schneider Electric, Danfoss și Somfy își vor alinia strategiile de conectivitate și tehnologie pentru a dezvolta un ecosistem deschis, făcând produsele lor interoperabile la nivel de controlor sau la nivel de cloud prin interfețele API (Application Programming Interface).

Beneficii reale pentru clienți

În acest scop, cele trei companii s-au consultat cu clienți și parteneri de pe mai multe piețe, pentru a revizui și a crea soluții personalizate destinate dezvoltării cazurilor de utilizare cu integrarea simplă și funcțională a diferitelor aplicații. Aceste cazuri de utilizare aduc o valoare adăugată reală instalatorilor și integratorilor de sistem, precum și beneficii cheie utilizatorilor finali privind eficiența energetică, confortul și sănătatea, securitatea și ușurința în utilizare.
Cele trei companii și-au luat angajamentul de a-și pregăti rețeaua de instalatori pentru a promova conectivitatea în activitățile lor zilnice, ajutând clienții și utilizatorii finali să implementeze soluții care să răspundă cerințelor acestora.

Primele trei cazuri de utilizare a ecosistemului prezentate la evenimentul Light+Building 2018 din Germania vizează:

  • Un hotel cu management complet integrat al camerelor de oaspeți
  • Segmentul rezidențial premium cu cele mai eficiente mecanisme de control de felul lor, integrate într-un sistem fără cusur
  • Case noi, sau complet renovate sau recondiționate, care folosesc un panou electric perfect adaptat pentru locuințele inteligente

Un hotel cu management complet integrat al camerelor de oaspeți

Danfoss

Operatorii hotelieri se bucură de beneficii precum integrarea fără probleme a sistemelor care oferă o experiență excelentă pentru oaspeți, optimizând, în același timp, utilizarea energiei fără a afecta negativ sănătatea și confortul clienților. De asemenea, soluția le permite managerilor facilităților hoteliere să controleze totul printr-un singur sistem integrat.Somfy
Pentru integratorii de sisteme, instalarea soluției Schneider Electric pentru camerele de oaspeți, alături de soluțiile Somfy and Danfoss, este mai simplă ca niciodată, mulțumită gradului ridicat de compatibilitate cu alte soluții “out of the box” care au fost testate și validate.

O experiență de utilizare de neegalat

„Credem că pentru companiile noastre acum este momentul potrivit ca, în calitate de jucători industriali majori, să încheiem un parteneriat care are ca scop accelerarea conectivității la scară globală și crearea de valoare pentru clienți”, completează Philippe Delorme.
Astfel, vom colabora pentru a dezvolta soluții care lucrează fără probleme împreună. Sperăm că vom atrage noi parteneri în cadrul Ecosistemului Conectat, care ne împărtășesc viziunea și alături de care vom putea duce mai departe eforturile noastre.
Prin intermediul suportului profesionist și prompt, atât pre cât și post vânzări, ne-am luat angajamentul de a depăși așteptările clienților privind experiența de utilizare, optimizând, în același timp, soluțiile dedicate piețelor și zonelor geografice specifice. Pe scurt, soluțiile noastre trebuie să lucreze împreună fără cusur.”

www.schneider-electric.ro  

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video