Universal Robots lanseaza gama de coboti e-Series, cu tehnologie de noua generatie

106 vizualizari
coboti e-Series
Distribuie pe

Coboții e-Series realizați de Universal Robots, liderul pieței roboților colaborativi, sunt dotați cu senzor încorporat de forță/cuplu și dispun de o nouă consolă de programare ce oferă un flux îmbunătățit de operare, precum și de noi funcții de securitate.

Roboții colaborativi din gama de vârf e-Series, lansată de Universal Robots, companie deschizătoare de drumuri în acest domeniu și lider al pieței de profil, în cadrul Automatica 2018, eveniment desfășurat la München, în Germania, reprezintă rezultatul eforturilor producătorului de a duce tehnologiile sale revoluționare la următorul nivel.

universal robots e-Series

Gama e-Series încorporează tehnologii avansate ce permit dezvoltarea mai rapidă a unei game mai largi de aplicații practice, fac ca programarea robotului să fie o sarcină mai ușoară ca niciodată și de asemenea respectă cele mai recente standarde de securitate ISO.

„Platforma e-Series este produsul experienței acumulate timp de ani de zile pe poziția de lider al pieței roboților colaborativi și ilustrează filozofia generală a liniei de produse, prin care le oferim clienților puterea de a-și crește afacerea, ușurința de a o face și accesul universal la aceste oportunități”, explică Jürgen von Hollen, Președintele companiei Universal Robots. „Tehnologiile care echipează gama e-Series și ecosistemul nostru unic Universal Robots+ le vor furniza utilizatorilor un grad mult mai ridicat de flexibilitate și ușurință în exploatare, oferindu-le capacitatea necesară de a crește producția.”

O largă paletă de îmbunătățiri

Senzorul încorporat de forță/cuplu legat la unealta atașată brațului oferă gamei de roboți e-Series o precizie superioară și o sensibilitate crescută, necesare pentru a executa un număr crescut de sarcini.

Interfața de utilizator a fost regândită pentru a fi intuitivă și pentru a opera pe un ecran tactil, reducând astfel efortul cognitiv și făcând ca procesul creării de programe să fie mai rapid; grație simplificării fluxului de programare, acest proces se reduce la numai câteva clickuri pe noua consolă de programare cu ecran lat și greutate redusă.

Gama de coboți e-Series oferă o ușurință în utilizare fără rival. Întreg procesul de despachetare, instalare și programare a primei operațiuni de executat durează doar o oră. O interfață de comunicare între încheietura, articulația și unealta brațului robotic reduce complexitatea și durata procesului de integrare în fluxul de producție. În același timp, în ceea ce privește mentenanța trebuie menționat că toate articulațiile pot fi înlocuite într-un timp de 2 până la 6 minute.

Cele 17 funcții de securitate, printre care se numără posibilitatea de a ajusta după dorință momentul și distanța de oprire de siguranță, simplifică implementarea soluțiilor robotice de tip colaborativ. Toate aceste funcții sunt certificate de către TÜV Nord și sunt conforme cu standardele de securitate a mașinilor EN ISO 13849-1 și EN ISO 10218-1 (Cat. 3 PLd), oferind astfel posibilitatea unei colaborări fără piedici între oameni și roboți.

Universal Robots va începe imediat preluarea comenzilor pentru coboții din gama e-Series, livrările către clienți urmând să aibă loc de la date de 1 august 2018. Durata de procesare a comenzilor este estimată a fi aceeași ca și în cazul celorlalte produse ale companiei, respectiv cinci zile.

Puteți vedea exponatele Universal Robots din cadrul Automatica vizitând pavilionul B4, standul 303.

Specificații tehnice ale gamei e-Series:

universal robots e-Series

Braț

Umiditate: 90% RH (fără condens)
Ieșire electrică unealtă: 600mA curent continuu, 2A pulsatoriu
Filet flanșă unealtă: UR3e, UR5e, UR10e: Oțel
Clasă IP: IP54

Unitate de control

Clasă IP: IP44
Umiditate: 90% RH (fără condens)
Porturi intrare/ieșire: 20 intrări digitale (inclusiv 4 intrări pentru urmărirea benzii transportoare)

Consolă de programare

Clasă IP: IP54
Umiditate: 90% RH (fără condens)
Greutate: 1,6 kg (cu cablu de 1 m)
Secțiune cablu 8mm
Tehnologie tactilă: Ecran capacitiv sensibil la atingere
Rezoluție ecran: 1280x800 pixeli

Performanțe

Repetabilitate: +/-0,03 mm pentru UR3e și UR5e, +/-0,05 mm pentru UR10e
Acuratețea forței: UR3e: 3,5 N, UR5e: 4 N, UR10e: 5,5 N
Certificare de securitate: ISO 13849-1, ISO 10218-1, Cat. 3, PLd
Funcții de securitate: 17 (funcții noi: durată și timp de oprire)
Frecvența magistralei de date:500Hz
Actualizări software: Software integral actualizabil
Limbi de operare: 23(nou adăugate: Maghiară, Română și Chineză tradițională)

universal robots e-Series
Universal Robots a fost înființată în 2005 de către actualul director tehnic (CTO) al companiei, Esben Østergaard, laureat al Premiului Engelberger în 2018, în calitate de cofondator. Intenția sa a fost de a facilita accesul tuturor la tehnologia robotică prin dezvoltarea de roboți industriali adaptabili, de dimensiuni reduse, ușor de utilizat, cu costuri accesibile și care oferă siguranță în exploatare. De la lansarea primului său robot colaborativ (cobot), în 2008, compania a înregistrat o dezvoltare semnificativă, roboții săi prietenoși cu utilizatorul fiind comercializați în întreaga lume. Compania, parte a Teradyne Inc., are sediul central în Odense, Danemarca, și are subsidiare și birouri regionale în Statele Unite ale Americii, Germania, Franța, Spania, Italia, Republica Cehă, Turcia, China, India, Singapore, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan și Mexic. În 2017, Universal Robots a înregistrat venituri de 170 de milioane de dolari americani. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați site-ul www.universal-robots.com sau blogul companiei, la adresa blog.universal-robots.com.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video