10 motive bune pentru a incalzi cu lemne

88 vizualizari
Motive pentru a incalzi cu lemne
Distribuie pe

In contextul discutiilor politice cu privire la viitorul nostru energetic, incalzirea cu lemne este practic inexistenta. Nu se dezbat meritele sale si nu se planifica utilizarea strategica. Singurul aspect asupra caruia arderea lemnului atrage atentia este cel al poluarii aerului. Drept urmare, arderea lemnului este adesea identificata cu o problema ce urmeaza a fi rezolvata mai degraba decat o oportunitate care ar putea fi exploatata. Singurul lucru pe care aproape nici un guvern nu il incurajeaza este incalzirea cu lemne. Lemnul ca si combustibil este singura resursa de energie regenerabila cu care cele mai multe guverne nu pare sa se simta confortabil.

Mediatizarea redusa a incalzirii cu lemne in cadrul discutiilor politicilor energetice reflecta faptul ca politica, chiar si cea rurala, este dezvoltata in marile orase. Aceasta si faptul ca nu sunt implicate mari corporatii in domeniul incalzirii cu lemne, lasa cumva acest domeniu suspendat, in ciuda faptului ca milioane de familii ard lemne acasa, rolul lemnului ca sursa de energie aparand rar pe agenda guvernamentala sau media.

1. O resursa de energie regenerabila
Regenerabila inseamna ca nu se termina. Regenerabila inseamna ca nu epuizeaza resursele pamantului. Lemnul este energie de la soare, stocata de copac pe masura ce creste. Atunci cand ardeti lemne eliberati aceasta energie stocata.

2. Fara incalzire globala
Cand combustibilii ard, elibereaza dioxid de carbon, gazul cu efect de sera responsabil pentru incalzirea globala. Arderea combustibililor fosili, cum sunt petrolul sau gazele naturale, este similara pomparii de dioxid de carbon din centrul pamantului in atmosfera - o calatorie cu un singur sens insa. Copacii absorb dioxid de carbon pe masura ce cresc. Atunci cand lemnul arde, dioxidul de carbon este eliberat, numai pentru a fi absorbit din nou de copacii tineri. Deoarece copacii recicleaza dioxidul de carbon, arderea lemnului va incalzeste doar pe dv., necontribuind la incalzirea globala.

3. Dv. detineti controlul
Nu mai platiti facturi lunare la utilitati. Preluati controlul cu ajutorul incalzirii cu lemne. A beneficia de caldura se regaseste pe lista celor mai importante lucruri in viata. Puteti detine dv. controlul daca nu doriti sa lasati ceva atat de important in mainile unei companii.

4. Nu mai inghetati pe intuneric
Marile surse de energie centralizata nu sunt foarte de incredere. Atunci cand este intrerupta alimentarea electrica, toate sistemele de incalzire conventionale sunt inutile; nu functioneaza nici pompele de caldura, nici cuptorul cu gaz. Dar o soba pe lemne sau un semineu va mentine mult timp caldura si confortul in conditii de siguranta.

5. Placerea de a sta langa foc
Caldura radianta de la o soba sau semineu se aseamana caldurii razelor soarelui. Este una dintre micile placeri ale vietii de a sta langa un foc si de a te bucura de lumina calda a focului.

6. Romantismul flacarilor
Sigur ca e un cliseu, dar asta nu il face mai putin adevarat. Stralucirea molcoma a focului este scenariul preferat pentru o conversatie intima; Este locul in care prietenii si familia se aduna pentru a vorbi și rade in confort. Privind focul, imaginatia ta este libera sa se inalte pe aripile fanteziei sau sa sondeze adancurile sufletului.

7. Cresteti I.Q.-ul energiei
Atunci cand incalziti cu lemne, sunteti in contact cu mediul. Busteanul pus pe foc este o masura concreta a costurilor de mediu pentru a tine cald familiei tale. Este modul de cunoastere al incalzirii cu lemne.

8. Incalziti un spatiu, economisiti energie
O incalzire a spatiului bine planificata duce la economii de energie. Soba sau semineul din living va mentine spatiul cald si confortabil in locul unde va petreceti timpul. Pivnita si alte incaperi raman neincalzite. Indiferent cat platiti pentru energie, incalzirea cu lemne taie 25% din consum.

9. Investiti in comunitate
De banii cheltuiti pe petrol, gaz sau electricitate va beneficia o corporatie, insa banii cheltuiti pe lemnul de foc va hrani un vecin de-al tau. Fa economii utilizand incalzirea cu lemne si cheltuie acei bani in cadrul comunitatii tale. Incalzirea cu lemne te va face mai bogat in nenumarate moduri.

10. Mai ieftin!
Era cat pe ce sa omitem. Lemnul este cel mai ieftin combustibil pentru incalzire, daca nu locuiti intr-un oras mare. Unii oameni, de fapt, cred ca singurul motiv pentru care ne-am incalzi cu lemne este de a economisi bani, insa acestia pierd atat de multe lucruri din ceea ce este bun in viata!

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video