Ariston Thermo preia ATAG Heating

507 vizualizari
Paolo Merloni
Distribuie pe

Ariston Thermo, unul dintre cei mai importanţi jucatori internaţionali in producţia si furnizarea unei game complete de echipamente si servicii destinate incalzirii si producerii de apa calda menajera, a achizitionat ATAG Heating, jucator important pe piata de profil din Benelux.

 Infiintata in 1948, ATAG are sediul in Olanda, la Lichtenvoorde, un numar de 170 de angajati si detine o fabrica ce produce sisteme de incalzire a locuinţei si a apei atat pentru sectorul rezidential, cat si pentru cel comercial. In 2013, ATAG a inregistrat venituri de aproximativ 53 milioane de euro, cu un EBITDA ajustat de 8,4 milioane de euro.

Compania livreaza in majoritatea tarilor din Europa si este un jucator important pe piata de profil din Benelux, datorita marcii recunoscute si gamei largi de produse destinate pietei high-end. In plus, ATAG este o companie inovativa, cu o echipa de cercetare si dezvoltare foarte bine pregatita, oferind produse bazate pe tehnologii avansate, care respecta cele mai inalte standarde de eficienta.
”Aceasta achizitie face parte din strategia noastra de dezvoltare, atat pe pietele mature, cat si pe cele in curs de dezvoltare”, a declarat Paolo Merloni, Presedinte Executiv al Ariston Thermo.

”Achizitia ATAG aduce beneficii importante pentru Grup: o platforma tehnologica de condensare avansata bazata de eficienta ridicata, emisii scazute si preturi competitive, o marca recunoscuta pozitionata pe piata high-end, o prezenta consistenta pe piete selectate si, cel mai important, o echipa manageriala puternica si cu un dezvoltat simt antreprenorial”, a mai adaugat Paolo Merloni.


Ariston Thermo acquires ATAG Heating
Ariston Thermo, one of the world leading companies in heating and water heating, acquired ATAG Heating, a major player in the Benelux heating market.
Founded in 1948, ATAG is based in the Netherlands (Lichtenvoorde), employing 170 people with a production plant devoted both to residential and commercial products.
In 2013 ATAG generated net revenues of around € 53 million, with an EBITDA Adjusted of € 8,4 million.
The company serves most of the European countries, being a major player in the Benelux heating market with distinctive positioning, thanks to a well-known brand and a consistent product range focused on the high-end market.
ATAG is strongly focused on innovation with highly a specialized R&D team and a product offer characterized by advanced technology and high efficiency standards.
"Through this acquisition we continue to pursue our development strategy based on internal and external growth both in mature markets and in fast-developing countries" commented Paolo Merloni, Executive Chairman of Ariston Thermo. "ATAG will bring relevant benefits to our Group: a solid condensing technology platform anchored on high efficiency, low emissions and cost competitiveness, a well-renowned brand with high-end positioning, a strong presence in selected markets and, most importantly, a solid, well-motivated and entrepreneurial management team".

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video