Casa viitorului-o realitate tangibila

54 vizualizari
energie_plus
Distribuie pe
energie_plus_haus

Buderus a expus la ISH sisteme termotehnice pentru Case Energy Plus

Buderus, marca a Bosch Thermotechnology, considera Casa Energy Plus a fi standardul in domeniul constructiilor in viitor. O casa care genereaza mai multa caldura si electricitate in cursul unui an decat aceasta consuma, nu mai este o viziune, ci poate fi realizata astazi ca un raspuns eficient la schimbarile climatice. Buderus a definit un numar de sisteme de solutii Energy Plus care permit realizarea unui un bilant energetic pozitiv. La ISH 2011, Buderus a ilustrat cerintele tehnice si a expus in cadrul unei sectiuni speciale a standului sau expozitional, componentele disponibile pentru realizarea unei Case Energy Plus.

Climatul nu ne lasa nici o alegere - emisiile de carbon trebuie reduse. Tinta a fost definita iar sectorul cladirilor poate aduce o contributie importanta la atingerea acestui scop. La urma urmei, consumul de energie al cladirilor este responsabil pentru aproximativ 40% din emisiile globale de carbon. Fiecare inlocuire a unui sistem conventional de incalzire cu termotehnologie moderna va contribui la reducerea dependentei lumii de combustibilii fosili si ne va aduce mai aproape de standardul constructiilor viitorului. Sistemele de incalzire foarte eficiente de la Buderus reduc consumul de energie intrucat toate componentele sunt potrivite optim pentru o maxima eficienta, rezultand in cerinte extrem de scazute de energie primara.

Pentru a realiza un plus energetic, consumul de energie, masurat ca cerintele de energie primara de incalzire, incalzire a apei si consumatorii de energie electrica dintr-o cladire, trebuie sa fie compensate prin producerea de energie regenerabila. Acest „plus” poate fi realizat cu ajutorul fotovoltaicii sau a generarii de energie regenerabila iar in plus prin utilizarea energiei termice solare – generarea de caldura din surse regenerabile. Indiferent de cele de mai sus, se aplica urmatoarea regula: cu cat este mai mic consumul de energie al unei cladiri (de ex. datorita izolatiei termice si mai mult, datorita utilizarii dispozitivelor eficiente energetic, cu consum redus de electricitate, gaz sau petrol), cu atat este mai scazuta cererea pentru energie primara.

Un bilant energetic pozitiv in domeniul constructiilor poate fi realizat cu ajutorul unei strategii in trei pasi:

• Reducerea consumului de energie cu ajutorul termotehnicii eficiente si prin integrarea energiilor regenerabile
• Reducerea necesarului de energie prin izolare adecvata si consumatoare eficiente de energie electrica
• Energie electrica si termica din surse regenerabile

O casa Energy Plus produce intr-un an mai multa energie decat consuma, in termeni de energie termica si electrica

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video