Cum pregatesti centrala termica pentru „vacanta de iarna”

4989 vizualizari
randament centrala termica
Distribuie pe

Ariston Thermo România: Cum poți obține un randament ridicat și un consum scăzut pentru centrala ta termică

Potrivit specialiștilor Ariston Thermo România, liderul pieţei locale de centrale termice şi boilere electrice, consumul unui echipament de încălzire poate fi eficientizat cu ajutorul accesoriilor de termoreglare, dar și prin asigurarea izolării termice a imobilului.

Majoritatea celor care optează pentru instalarea unei centrale termice pe gaz aleg această variantă datorită costurilor reduse oferite de acest sistem. De altfel, funcționarea eficientă a centralei pentru obținerea unui randament ridicat și a unui consum cât mai mic reprezintă o prioritate pentru cei mai mulți utilizatori din România. Centralele termice în condensare sunt, prin definiție, echipamente cu o eficiență ridicată ce poate fi crescută prin respectarea unei serii de pași.Catalin Draguleanu

„În primul rând, utilizatorii pot monta accesorii de conectivitate și termoreglare care sporesc eficiența și performanțele centralei, dar permit și controlul de la distanță. Accesoriile variază de la senzori de exterior, până la termostate de interior cu tot mai multe funcționalități. O funcționare optimizată a centralei poate fi obținută și prin intermediul unor programe presetate pentru momentele în care suntem acasă și cele în care suntem la serviciu, când nu este nevoie să menținem o temperatură de confort în casă. Toți acești pași ne ajută la obținerea unor economii importante la factura de gaze”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Reducerea pierderilor de aer cald este o altă modalitate de creștere a randamentului centralei termice pe gaz. În acest sens, reprezentanții Ariston Thermo România recomandă verificarea izolației geamurilor, a ușilor de intrare și a altor elemente constructive ale imobilului. De asemenea, este recomandat ca radiatoarele să nu fie acoperite cu obiecte ce pot bloca schimbul de căldură.

Nu în ultimul rând, utilizatorii de centrale termice trebuie să țină cont și de anumite acțiuni precum reviziile anuale pentru asigurarea unui randament ridicat și a unui consum cât mai scăzut al echipamentelor de încălzire. Dincolo de reviziile periodice și verificarea tehnică, o exploatare corectă a centralei termice pe timp de iarnă contribuie semnificativ la reducerea costurilor lunare pentru încălzirea locuinței, dar și la prelungirea duratei de viață a centralei termice.

Accesoriile de termoreglare pot aduce economii de până la 10%

Pentru o mai bună funcționare și un randament crescut al centralei termice este recomandată instalarea accesoriilor de termoreglare. Orice centrală acceptă astfel de dispozitive, iar în ceea ce privește costurile, acestea pornesc de la 100 lei pentru un termostat simplu sau o sondă de exterior și pot ajunge până la 900 lei, dacă vorbim de un accesoriu ce poate fi controlat prin intermediul unei aplicații mobile. Pe măsură ce internetul intră tot mai mult în viețile și casele oamenilor, astfel de aplicații devin tot mai prezente și necesare. Tehnologiile locuințelor inteligente din ziua de azi se regăsesc inclusiv la nivelul centralelor termice care, prin funcțiile variate de care beneficiază, ușurează viețile oamenilor.

„Dezvoltările tehnologice din ultimul timp reprezintă pentru noi o provocare constantă de a crea cele mai intuitive și eficiente soluții. Un astfel de exemplu este și aplicația Ariston NET, care conferă centralei termice o serie de funcții inteligente. Cu Ariston NET poți seta, modifica și controla temperatura din locuință și a apei calde menajere oricând, folosind un telefon inteligent sau un PC, de oriunde în lume. Datorită sistemului inovator de monitorizare, aplicația te poate anunța în cazul apariției unei probleme la sistemul de încălzire,” a adăugat reprezentantul companiei.

Cum pregătești centrala termică pentru „vacanța de iarnă”

Potrivit specialiștilor Ariston Thermo România pregătirea centralei pentru perioada de vacanță este esențială. Înainte de a pleca de acasă este recomandat ca centrala să fie lăsată în priză și să se activeze, din centrală sau dispozitive externe, programul de vacanță, ceea ce înseamnă reglarea temperaturilor interioare la 18-19 grade. De asemenea, funcțiile de siguranță, precum cea de anti-îngheț și anti-blocare, trebuie să fie active pe durata în care utilizatorul lipsește de acasă pentru a preveni situații neplăcute. În acest fel, timpul de reîncălzire, la întoarcerea din vacanță, va fi scurt și fără un consum exagerat.

 

Pentru perioadele când utilizatorul este acasă, reprezentanții companiei recomandă setarea sistemului la 20 de grade pe timp de noapte pentru o eficiență maximă. Pe durata zilei, valoarea termică recomandată este de 23 de grade. Pe lângă această temperatură de confort fixată pe termostatul de cameră, consumul centralei va fi influențat și de temperatura de funcționare a acesteia, dar și de cantitatea de apă caldă menajeră consumată.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video