Eficienta crescuta implica si riscuri. Cum putem proteja centralele termice cu condensare

73 vizualizari
Vaillant Group
Distribuie pe

Comerciantii, specialistii si utilizatorii centralelor termice cu tehnologia condensarii au nevoie nu doar sa stie cum functioneaza acestea si ce beneficii aduc, ci au nevoie de informatii si in ceea ce priveste protejarea acestora.

Odata cu intrarea in vigoare a directivei europene ErP (Energy-related Products) incepand cu data de 26 septembrie 2015, in interiorul spatiului Uniunii Europene pot fi introduse spre vanzare echipamentele termice cu functionare pe combustibil gazos cu puteri mai mici sau egale cu 400kW ale ciror eficiente energetice sezoniere depasesc valoarea de 86% (exceptie fac echipamentele cu tiraj natural „tip B1“ conectate la un cos mixt in locuinte multiple si o putere nominala mai mica de 10kW - sisteme de incalzire sau mai mica de 30kW - combinate). Prin urmare, acestor cerinte specifice se aliniaza centralele care folosesc tehnica condensarii, celelalte echipamente conventionale neputandu-se incadra in aceste limite.Scopul directivei este de a creste eficienta energetica si de a reduce efectul de sera. Aceasta este o schimbare binevenita daca luam in considerare avantajele pe care centralele termice cu condensare le ofera - facturi la energie mai mici, design modern si compact –, dar este o schimbare semnificativa pe piata sistemelor de incalzire, in special din Romania, unde predomina centralele termice conventionale caracterizate prin eficienta scazuta (clasa de eficienta D-G).


Eficienta ridicata presupune o sensibilitate crescuta a componentelor
Pentru a oferi o eficienta crescuta, noile modele de centrale cu condensare sunt fabricate in mod diferit in comparatie cu modele vechi de centrale conventionale. De exemplu, metalele folosite la constructia centralelor cu condensare ofera niveluri de eficienta semnificativ mai mari, dar necesita o protectie riguroasa impotriva apei netratate, in timp ce pompele de circulatie, acum modulare in functie de temperatura sistemului, sunt mai compacte, permitand tolerante fine intre ax si lagare.

Toate aceste modificari demonstreaza ca centralele cu condensare sunt mai putin permisive la apa netratata in comparatie cu centralele clasice. Fara un tratament corect al apei din instalatie, coroziunea si depunerile de calcar sunt inevitabile. Coroziunea si depunerile de calcar pot genera probleme costisitoare si afecta eficienta sistemele de incalzire cu condensare si a componentelor acestora cum ar fi: defectarea pieselor componente, reducerea duratei de viata a echipamentului, cresterea consumului de energie si a emisiilor de gaze, scaderea randamentului sistemului de incalzire, aparitia zonelor reci in radiatoare, zgomot excesiv, pierderi de apa din sistem. De fapt, cercetarile si verificarile efectuate de catre producatorii de echipamente de incalzire demonstreaza ca 87% dintre solicitarile de reparatii sunt la sisteme care functioneaza fara un tratament corect al apei.

Prevenirea problemelor la centralele termice cu eficienta ridicata cu tehnica condensarii
Tratatarea apei ajuta la prevenirea coroziunii si a depunerilor de calcar, precum si a problemelor asociate acestora, fiind considerata cea mai buna solutie de catre organismele internationale din industria incalzirii ce impun standardele de calitate din acest domeniu. Este important de mentionat, atat pentru vanzatori, cat si pentru instalatori si utilizatori, ca una dintre conditiile esentiale de utilizare a echipamentelor de incalzire pentru a beneficia de garantie este un nivel calitativ minim al apei ce poate fi asigurat prin tratamente specifice.

De peste 30 de ani Sentinel a incheiat parteneriate cu cei mai importanti producatori de echipamente de incalzire pe plan international pentru a oferi solutii de tratare si protectie a apei, atat pentru segmentul domestic, cat si industrial.

Produsele de inalta calitate pentru tratarea apei, aprobate de catre producatori precum Vaillant, BDR, Vissmann, Riello si Bosch Group, contribuie la mentinerea ridicata a eficientei sistemelor de incalzire, reducerea facturilor si a emisiilor de CO2, respectarea standardelor de utilizare impuse pentru asigurarea garantiei, prevenirea defectiunilor si cresterea duratei de viata a sistemului.
Prin urmare, instalarea unui sistem cu condensare, cu eficienta ridicata, necesita curatarea, protejarea si mentinerea acestuia pentru o utilizare optima.

In acest context, o preocupare deosebita a specialistilor din domeniu este directionata spre produsele Sentinel de tratare a apei, concepute special pentru protejarea echipamentului impotriva coroziunii si depunerilor de calcar, parte a codului bunelor practici pe noua piata a tehnologiei cu condensare.
Din fericire, acest lucru poate fi realizat cu ajutorul inhibitorului Sentinel X100, castigator al numeroase premii si lider recunoscut al produselor din aceasta gama.

Protejarea sistemul de incalzire cu inhibitorul Sentinel X100
Sentinel X100 este un inhibitor de mare putere ce ofera protectie sistemelor de incalzire impotriva depunerilor de calcar si coroziunii. Dispunand de Tehnologia Anti-Coroziune TripleTechTM si avand un Ph natural, inhibitorul Sentinel X100 este potrivit pentru toate metalele din sistem. Acesta este special conceput pentru a proteja sistemele de inalta eficienta si a prelungi durata de viata a acestora, maximizand eficienta si minimizand consumul de combustibil. Usor si rapid de dozat, Sentinel X100 este alegerea fireasca a profesionistilor din domeniu.

www.vaillant.com.ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video