AFRISO

 

Eficientizarea consumului de energie in cladiri - o prioritate europeana

Creșterea eficienței energetice în clădiri în România
vizualizari

roenef

danfoss

 

ROENEF - Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri a lansat studiul “Eficiența energetică în clădiri”

Sectorul clădirilor este unul dintre cei mai mari consumatori de energie. Consumul de energie termică pentru încălzire și apă caldă menajeră este de aproximativ 70% din totalul consumului de energie într-o clădire, cu proporții mai mici pentru aer condiționat și ventilație, iluminat și aparatură electrocasnică. Încălzirea reprezintă circa 55% din energia totală consumată în apartamente şi până la 80% în locuințele unifamiliale. În funcţie de zona climatică, o locuinţă unifamilială consumă cu circa 24% mai multă energie per m² față de un apartament din blocurile de locuinţe.

Marţi, 25 septembrie, a avut loc conferinţa de lansare oficială a Asociației pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri – ROENEF. Obiectivul principal al asociaţiei ROENEF este acela de a contribui la creşterea performanţei energetice a clădirilor din România, prin facilitarea unui dialog deschis între autorităţile centrale şi comunitatea practicienilor şi a mediului de afaceri din acest sector. Danfoss este unul din membrii fondatori ai Asociatiei.

„În contextul în care sectorul clădirilor este unul dintre cele mai mari consumatoare de energie, creşterea eficienței energetice a clădirilor reprezintă o prioritate pentru noi. În acest sens, ne propunem să promovăm soluţii şi acţiuni care să contribuie la modernizarea economiei României şi la eficientizarea acesteia din punct de vedere energetic”, a declarat Mihai Moia, Director Executiv ROENEF.

În cadrul evenimentului a fost prezentat studiul ”Creșterea eficienței energetice în clădiri în România: Provocări, oportunități și recomandări de politici”. Acesta cuprinde o analiză detaliată asupra potențialului tehnic și economic al creșterii eficienței energetice a clădirilor în România, dar şi a surselor de finanțare pentru investițiile în renovarea clădirilor, precum şi recomandări de politici publice în acest domeniu.

”Consumul de energie termică pentru încălzire și apă caldă menajeră este de aproximativ 70% din totalul consumului de energie într-o clădire, cu proporții mai mici pentru aer condiționat și ventilație, iluminat și aparatură electrocasnică. Încălzirea reprezintă circa 55% din energia totală consumată în apartamente şi până la 80% în locuințele unifamiliale. Eficientizarea consumului de energie termică trebuie să devină o prioritate pentru toți consumatorii, pentru a reuși să reducem nivelul emisiilor de CO2 și impactul asupra mediului. Iar autoritățile au un rol important în crearea cadrului legal care să faciliteze introducerea contorizării inteligente și a sistemelor de control pentru reducerea și prevenirea risipei consumului de energie termică.”, a declarat Romulus Papuc, Director General Danfoss SRL, prezent la eveniment.

Studiul publicat de ROENEF arată că în România trei sferturi din casele unifamiliale se încălzesc pe bază de biomasă, iar peste jumătate din blocurile de locuințe sunt conectate la un sistem centralizat de termoficare. 92% din energia furnizată de aceste sisteme este produsă în cogenerare – 51% pe bază de gaze, 26% păcură și 20% cărbune.

”In adoptarea la nivel local a prevederilor Directivei Europene pentru Performanța Energetică a Clădirilor, trebuie să se pună accentul pe decarbonarea energiei utilizate pentru încălzirea și răcirea clădirilor, bazată în prezent pe combustibili fosili. Rețelele de termoficare permit integrarea cu ușurință a energiei geotermale sau solare în sistemele de încălzire, sunt soluția cea mai eficientă pentru diversificarea surselor de energie.”, a adăugat Romulus Papuc.
 

Despre ROENEF
ROENEF este o asociaţie non-profit care promovează un cadru favorabil legislativ şi economic pentru sectorul construcţiilor şi al reabilitărilor eficiente energetic pentru clădirile din România.  Activitatea ROENEF este susţinută de membrii săi fondatori: European Climate Foundation, Alukonigstahl, Danfoss, Knauf Insulation, Signify (Philips Lighting), Rockwool, Saint-Gobain, Velux.
 
 Consultați studiul ROENEF - ”Eficiența energetică a clădirilor”

Mai multe detalii despre soluțiile Danfoss pentru eficientizarea sistemelor de încălzire în clădiri rezidențiale

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

HSE

 

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

IEAS 2019

 

Licitatii