iF Product Design Award 2012 pentru colectoare solare Logasol SKN 4.0

85 vizualizari
Logasol
Distribuie pe
Designul noului panou solar plan Buderus a convins juriul Industrie Forum Design e.V. (juriul iF)

Noul colector solar Logasol SKN 4.0 Buderus, un brand al Bosch Thermotechnik, a castigat premiul “iF Design Award 2012”. Juriul iF Industrie Forum Design e.V. a fost atras de designul colectorului solar plan, prezentat prima data la ISH 2011 in Frankfurt. “Acest premiu, acordat pentru colectoarele solare Logasol SKN 4.0 demonstreaza ca si in cadrul industriei, tehnologia de proiectare a produsului joaca un rol tot mai important”, afirma dl. Luc Geerinck, Director de Marketing Buderus Germania.

Foto: Noului colector solar Buderus Logasol SKN 4.0 i-a fost atribuit premiul “iF product design award 2012“. Foto: Buderus.

Logasol SKN 4.0 reprezinta ultima generatie de panouri solare plane pentru incalzire si prepararea apei calde menajere. Panoul solar a fost actualizat tehnic si vizual fata de modelul anterior. Pe langa raportul excelent pret-performanta, noul colector solar are o durata mare de viata datorita constructiei sale robuste si un randament ridicat.
Sticla de siguranta a Buderus Logasol SKN 4.0 ofera o imagine a noului absorber, din aluminiu cu imbinari verticale de sudare cu ultrasunete. Cadrul si partea din spate a noului colector solar plan sunt realizate dintr-o singura piesa din fibra de sticla - masa plastica armata, ceea ce le face deosebit de rezistente.

In ansamblu, structura este foarte rezistenta la intemperii si relativ usoara datorita materialului din care este alcatuita. Logasol SKN 4.0 cantareste putin sub 40 de kilograme, ceea ce face mai usoara munca inginerilor. Masurand 1,175 x 2,017 mm, colectorul este usor de transportat pe acoperis datorita formei profilate si manerelor incastrate integrate. Mai mult, tehnica de conectare a sistemului “tried-and-tested” permite instalarea la un pret scazut. Datorita pierderilor foarte mici de presiune si posibilitatilor bune de golire, absorberul este o componenta cheie a Logasol SKN 4.0, care face acest panou solar plan foarte versatil si usor de pozitionat in diverse aranjamente pe acoperis.

Noul colector este disponibil pentru instalarea in/pe acoperis, pe fatada, pe acoperis plan. In special pentru instalarea pe acoperis, Buderus a imbunatatit multe detalii ale sistemului de instalare “tried-and-tested”. De ex., suruburile manerelor de fixare au fost mutate pe o parte, pentru un acces mai facil; ca urmare, elementele de fixare sunt pozitionate sub colector, nefiind vizibile din fata. Diferitele posibilitati de instalare permite pozitionarea panoului in locatia ideala a cladirii; pachetul de solutii ready-made faciliteaza in mare masura integrarea sistemului solar in sistemul de incalzire.

Sursa: www.buderus.de

 

 

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video