MDF Social Pelet: Initiativa inovatoare in businessul cu produse ignifuge

273 vizualizari
peleti1
Distribuie pe

“MDF SOCIAL PELET” - Proiect cofinantat din Fondul Social European Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, prin programul SOCEC.net, axa prioritara "Promovarea incluziunii sociale si sustinut de Consiliul Judetean Ilfov.

Cea mai noua fabrica de peleti din judetul Ilfov si-a deschis portile in luna decembrie. MDF Social Pelet cu sediul in Mogosoaia, ‪strada Ariei nr. 32-42‬, produce atat pentru import, cat si pentru export, peleti din rasinoase, dar si din lemn de esenta tare, la cele mai avantajoase preturi. Pentru a veni in sprijinul utilizatorilor, produsele sunt ambalate in saci de 15 kg, insa si in big bags de 1000 kg.

Fabrica functioneaza fara scop patrimonial si a fost infiintata pentru a ajuta comunitatile defavorizate, toti angajatii fiind persoane din astfel de categorii.

Toate informatiile despre fabrica le gasiti pe site-ul www.mdfpelet.ro

In prezent, peletul este unul dintre cei mai apreciati combustibili, un produs care se obtine din biomasa: lemne cazute prin paduri, rumegus, scoarta de copac, paulownia, salcie energetica, iarba elefantului etc. Asadar materiale disponibile care produc energie curata, ieftina, regenerabila. Peletii reprezinta un combustibil pe care il folosesc tot mai multi consumatori, fiind mai ieftin si mai curat si oferind o reducere a costului cu 20-30 % pentru aceeasi putere termica oferita de alti combustibili conventionali cum sunt gazul natural, carbunele sau petrolul.

MDF Social Pelet - " Investeste in oameni!"

Peleti – Combustibili solizi
Au continut scazut de umiditate,sunt obtinuti din masa vegetala.De-a lungul timpului, omul a avut avantajul ca natura sa ii puna la dispozitie energie. Timp de secole, plante si lemn uscat au fost principalele resurse de energie pe care omul le-a folosit. Aceasta energie a fost disponibila pentru a produce caldura, din infinite surse regenerabile. Cu aceasta idee in minte, am obtinut energie din biomasa. Inovarea tehnologica ne permite sa transformam deseurile bio in peleti de plante verzi, combustibil utilizat in mod direct in cazane si centrale termice, inlocuind energia din fosile conventionale. Odata consumati,acesti peleti ne rezerva un avantaj suplimentar: prin natura sa, cenusa – reziduurile de ardere – este utilizata ca ingrasamant natural, imprastiat pe sol, pentru cresterea plantelor. Peletii pot fi utilizati ca si combustibil simplu, confortabil si curat – in cazane moderne, complet automate. Usurinta de operare corespunde cu un ulei de fosile sau incalzirea cu gaz. In timp ce pretul si disponibilitatea de petrol si gaze depinde de conditiile politice din alte tari, furnizarea de peleti pentru urmatoarele decenii de catre intreprinderile locale din surse regenerabile, peletii asigura incalzirea cu 40% mai ieftina decat uleiul de combustibil. Exista numeroase beneficii obţinute prin utilizarea de peleti de combustibil, economice si de mediu. Peletii ca si combustibil sunt utilizati in multe variante, de la aparatele de incalzire a locuintei pana la cazane de mari dimensiuni in cadrul centrelor comerciale sau a fabricilor.

Avantajele folosirii peletilor:
• sunt economici. Costul incalzirii pe baza de peleti este cu pana la 60% mai mic decat pretul produselor petroliere si cu cel putin 40% mai mic decat pretul energiei electrice.
• sunt non-poluanti. Cantitatea de CO2 provenita din arderea acestor peleti este egala cu cantitatea folosita de copaci pentru a creste.
• este combustibil domestic, deoarece materia prima folosita provine din padurile nationale, se reduce importul si alti combustibili si totodata se creaza locuri de munca.
• este confortabil: intretinerea este necesara dar este mult mai redusa folosind peleti, decat in cazul lemnului.
• arzatoarele de peleti si bricheti trebuiesc curatate aproximativ o data pe saptamana prin scoaterea cenusii.

Despre Peleti
Peletii sunt ambalati la saci de 15 kg sau la big bag si au un diametru de 6 mm si o lungime care variaza intre 4 si 15 mm, pretul incalzirii pe baza de peleti este cu 59% mai mic decat al produselor petrolieire si cu 43% mai mic decat pretul energiei electrice.

Peleti – energie bio
Cantitatea de dioxid de carbon emisa prin arderea acestor peleti este egala cu cea inhalata de planta in timpul vietii si totodata este mai mica decat la cazanele traditionale cu lemn, deci nu favorizeaza incalzirea globala, reducand efectul de sera.

De ce peleti?
Incalzind casa sau diferite spatii cu peleti faci o economie intre 30% si 50% fata de gazul natural. Luand in calcul rezultatul redus de cenusa de la peleti si faptul ca folosind peleti devii independent de combustibili fosili nu-ti ramane decat sa alegi acest combustibil bio inovator.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video