NEPTUS: O gama de pompe de caldura verticale apa-aer special proiectata pentru spatii comerciale

100 vizualizari
CIAT Neptus
Distribuie pe
Seria de pompe de caldura Neptus, pe bucla de apa sau legate la o sursa geotermala, se distinge prin cei mai buni coeficienti de performanta sezonieri de pe piata de profil, cu EER si COP atingand valoarea de 4.3. Seria cuprinde 9 modele de diferite marimi, fie in versiunea reversibila (functionare in regim de «pompa de caldura»), fie functionand numai in racire, avand capacitati de incalzire cuprinse intre 28 si 109 kW, si de racire intre 24 si 93 kW. Aceste unitati folosesc agentul frigorific R 410 A si sunt special proiectate in vederea incalzirii si racirii spatiilor comerciale nou construite sau renovate.

Pompele de caldura Neptus furnizeaza si obtin energie calorifica fie din apa provenita dintr-o bucla de apa (bucla de apa inchisa in care apa circula prin intermediul unei pompe), fie printr-un sistem geotermal in care apa recupereaza energia termica continuta in sol.

Seria Neptus garanteaza cele mai inalte niveluri de eficienta energetica, cu un EER cu 11% mai mare decat unitatile standard si un COP care atinge valoarea de 4.2, avand o crestere de 5%. Noua tehnologie CIAT plug-fan imbunatateste eficienta sistemului de ventilatie si reduce consumul de energie cu pana la 30%. Aceasta performanta se datoreaza utilizarii turbinelor cu pale din polipropilena curbate inapoi ce se regleaza in mod continuu in functie de pierderile de sarcina din sistemul de ventilatie si filtre pentru a mentine un debit de aer constant. Motorul cu tehnologie EC (Control Electronic) mareste semnificativ eficienta energetica ca si durata de viata a produsului. Antrenarea directa elimina utilizarea rotilor si a curelelor de transmisie, reducand astfel pierderile si costurile de intretinere.

De altfel, sistemul « activ » de recuperare frigorifica permite, in conditii de temperatura exterioara medie, sa recupereze mai multa putere si randament decat un sistem de recuperare clasic. Energia din aerul extras (montajul MRC) este recuperata printr-un sistem termodinamic specific integrat in unitate, determinand economii mai mari de energie.

Aceste unitati noi includ un dispozitiv de control AVANT, optimizand confortul utilizatorilor. Functiile sale principale sunt programarea saptamanala si zilnica, controlul la distanta si controlul temperaturii interioare in functie de parametrii aerului refulat sau de parametrii ambientali. Cu ajutorul regulatorului AVANT PRO (optional), este posibila interschimbarea de informatii (de la panourile de control si senzori) intre maxim 15 unitati. Regulatoarele AVANT si AVANT PRO pot fi completate cu PlantVisorPRO 2, un sistem de gestiune centralizata care determina economii semnificative in ceea ce priveste costurile de intretinere si operare.

In vederea asigurarii celui mai inalt nivel al calitatii aerului din interiorul spatiului este prevazut un sistem filtrare de inalta calitate si un sistem de gestiune al aerului proaspat. Sunt disponibile doua etaje de filtrare: unul gravimetric (G4) sau opacimetric (F6 sau F7), si un al doilea etaj opacimetric (de la F6 la F9). In completare, exista si presostate diferentiale care monitorizeaza nivelul de colmatare al filtrelor. Este posibil, datorita registrilor din sectiunea de ventilatie, accesul facil la ventilatoare, baterii si tavite de condens pentru curatare si intretinere. Controlul aerului proaspat este realizat prin free-cooling si prin semnalul transmis de sonda de calitate aer CO2+COV. Optiunea de free-cooling este eficienta in special in cazul spatiilor cu destinatie comerciala si poate fi utilizata pentru perioadele de tranzitie intre anotimpuri pentru a face o reimprospatare a aerului, fara a consuma energie. Acest lucru determina economii semnificative, datorita consumului redus de energie.

Seria Neptus este usor de instalat. Datorita numeroaselor configuratii de montaj si pozitii de refulare, echipamentul se poate adapta tuturor constrangerilor de instalare.

EUROCONFORT
Str Radului nr. 15 sector 4
041394 Bucuresti
Romania

Oana GHERGHINA
Phone: + 40 21 320 42 42
Fax: + 40 21 323 23 24
oana.gherghina@euroconfort.ro


 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.500 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.664 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 163.028 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video