Soluțiile de încălzire ELCO oferă cea mai înaltă eficiență energetică din clasa lor pentru proiectele de construcții

2464 vizualizari
cazane comerciale de incalzire ELCO
Distribuie pe

logo_ELCO

ELCO, brandul german lider în domeniul cazanelor comerciale de încălzire din portofoliul Ariston Thermo Group, folosește cea mai recentă tehnologie de sudare cu laser pentru a se asigura că schimbătoarele de căldură din oțel inoxidabil oferă cea mai înaltă eficiență în clasa sa de utilizare, fiabilitate excelentă și performanță pentru întreaga perioadă de exploatare. Schimbătoarele de căldură din inox au o geometrie unică, oferind performanțe superioare în ceea ce privește arderea și schimbul de căldură, fiind special proiectate pentru eficiență și funcționalitate maximă pe parcursul ciclului de funcționare. Încă din 1995, ELCO utilizează arzătoare cu flacără racită cu apă cu tuburi, care sunt integrante în schimbătorul de căldură. Prin combinarea unei flacări scurte și răcirea indirectă a acesteia rezultă emisii de NOx extrem de scăzute chiar și pentru puteri de până la 2MW, cum este cazul gamei de cazane în condensare Trigon XXL, iar dacă sunt montate în cascadă, acestea pot ajunge la o putere totală de 32 MW.cazan ELCO

De asemenea, folosind direcționarea inteligentă a apei prin schimbătorul de căldură pentru obținerea unei curgeri turbulente, pereții camerei de ardere sunt răciți eficient astfel încât nu mai este necesară izolația. Mai mult, acest proces permite recuperarea energiei gazelor arse și transferul acesteia către agentul termic, ducând la creșterea eficienței cazanului prin reducerea pierderilor de căldură prin radiație.

Cu o presiune de lucru de maximum 8 bar, sistemele de încălzire ELCO se adaptează perfect la proiectele cu clădiri înalte, cum sunt cele de birouri, fără a fi nevoie de schimbătoare de căldură pentru separarea sistemului hidraulic.

Piața cazanelor comerciale de încălzire a înregistrat creșteri constante în ultimii ani, atât din punct de vedere cantitativ, cât și valoric. Evoluția are la bază, printre altele, creșterea numărului de clădiri de birouri moderne, centre comerciale sau centre de leisure & fitness, care întrunesc cele mai riguroase standarde de calitate și de eficiență energetică. Aceste clădiri, care au certificare ”verde”, prezintă o serie de avantaje: poluează mai puțin, au randament mai bun în operare, pot fi închiriate cu un preț mai mare și ulterior sunt mai ușor de vândut. În funcție de tehnologiile aplicate, dezvoltatorii pot obține certificările BREEAM Excellent/LEED Gold sau chiar certificare de nivel mai înalt, respectiv LEED Platinum.  

thison L Eco

Implementarea în cadrul proiectelor de constructii a cazanelor industriale ELCO contribuie în mod hotărâtor la întrunirea acestor condiții, prin eficiență ridicată și emisiile reduse de noxe. Din gama ELCO TRIGON XXL fac parte trei modele, toate incluse în clasificarea BREEAM pentru nivel ridicat de performanță energetică, cu emisii reduse de noxe și o putere de până la 2 MW per unitate instalată.

Potrivit estimărilor din domeniu, dezvoltarea pieței construcțiilor continuă atât în București, cât și în orașele mari - Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Brașov. Astfel, numai în luna iulie a acestui an, lucrările de construcții au crescut cu 41% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), pe fondul nevoii mari de spații moderne, atât în domeniul comercial, cât și rezidențial.

Potrivit reprezentanților ELCO Heating Solutions România, principalele criterii pe care dezvoltatorii le iau în considerare atunci când aleg sistemul de încălzire sunt eficiența energetică, consultanța oferită în alegerea și configurarea soluției respective, suportul în implementarea acesteia și mentenanța după finalizarea proiectului.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 300 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 160 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.440 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 670 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video