Studiu de Caz Schwank: Reducerea Consumului si a Emisiilor de Noxe

84 vizualizari
cooper
Distribuie pe


„Noul sistem de incalzire de la Schwank asigura cu succes cerintele noastre”.
B. Yazdi, Energy Manager

Locatia
Fabrica de componente metalice presate este prezenta in orasul Swindon [Marea Britanie] inca de la inceputul anului 1950. In timpul ultimei parti a secolului 20 fabrica a functionat sub denumirea Swindon Pressing Limited. In anul 2000 a devenit in intregime subsidiara a grupului BMW.
Swindon produce componente de inalta calitate din otel, avand linii automate de prese incluzand linii de debitare si productie subansamble ce acopera mai mult de 100.000 m². Aproximativ 1.000 de angajati asigura productia majoritatii componentelor pentru caroseria automobilelor MINI.
Swindon asigura si suportul logistic de livrare directa catre uzina MINI din Oxford. Piesele de schimb sunt receptionate la Swindon si livrate la Oxford pe baza de comenzi.

Cerinta

Grupul BMW Group se lupta continuu sa creasca productia si in acelasi timp sa reduca si consumul de resurse din timpul proceselor tehnologice. Sistemul de incalzire este parte importanta in ceea ce priveste eficienta si emisiile de carbon.
Cu putin timp in urma Grupul BMW a inceput sa caute un sistem eficient de incalzire care sa inlocuiasca sistemul existent [cu cazane de apa] care era vechi si ineficient. Eficienta si responsabilitatea sociala au fost criteriile de baza in alegerea noului sistem de incalzire, la care s-a adaugat si controlul acestuia pe fiecare hala in parte.
Flexibilitatea a devenit importanta datorita diferitelor zone de lucru ce necesitau temperaturi diferite si timpi de operare diferiti.

Implementarea
Dupa o documentare amanuntita in ceea ce priveste alegerea noului sistem de incalzire, care sa raspunda cerintelor grupului BMW, s-a luat decizia utilizarii radiantelor infrarosu pe gaz de inalta eficienta energetica de la Schwank.
Schwank a livrat peste 400 de radiante infrarosu pe gaz care includ tuburi radiante de tip calorSchwank si radiante ceramice de tip supra-Schwank. Au fost alese radiantele cu cel mai mare factor radiant pentru obtinerea de economii de combustibil si pentru reducerea emisiilor de noxe.
Toate radiantele au fost livrate cu arzatoare in 2-trepte de putere pentru cresterea gradului de confort si pentru cresterea duratei de viata. In timpul proiectarii s-a acordat o atentie deosebita pentru atingerea rapida a gradul de confort in fiecare hala, prin alegerea corecta a tipului de radiant si a modului de amplasare.

Rezultatele
Sistemul de incalzire este acum complet flexibil fiind incorporat in aproximativ 50 de zone individuale controlate si monitorizate permanent de catre un sistem central BMS [Building Management System] de la Johnson Controls. Radiantele instalate asigura atingerea rapida a gradului de confort in toate zonele care necesita incalzire.
Economia anuala de combustibil obtinuta a fost de aproximativ 47%, ceea ce inseamna ca recuperarea investitiei se va face dupa 2-3 ani. Philip Plowman, Energy & Contracts Manager, de la BMW UK, declara ca in primul an de functionare s-au redus cu mai mult de 5,500 tone emisiile de CO2. Aceasta cantitate este echivalenta cu aproximativ 2,000 de bazine olimpice de inot.

Romania
Schwank srl

Bd. 9 Mai nr. 21, bl. B11/43-44
610127 Piatra-Neamt
Tel.: +40(233) -226966
Fax: +40(233) -232422
E-mail: schwank@schwank.ro
Internet: www.schwank.ro
Germania
Schwank GmbH

Bremerhavener Str. 43
50735 Köln
Tel.: +49-(0)221-7176 0
Fax: +49-(0)221-7176 288
E-mail: info@schwank.de
Internet: www.schwank.de

Schwank Case Study:
Substantial Energy Savings & Carbon Footprint Reduction

A steel pressing operation has been present on this site in Swindon since the early 1950`s. During the latter part of the 20th century it was Swindon Pressings Limited. In 2000 it became a wholly owned subsidiary of the BMW Group. With fully automated press lines, including coil blanking lines, and sub-assembly facilities covering more than 100,000 m², Swindon produces high-quality steel pressings and complex sub-assemblies. Around 1,000 employees produce most of the body components for the MINI, including all the skin panels and closure assemblies.
A few years ago BMW Group commenced a search for a highly efficient heating system to replace its outdated central boiler plant. While efficiencies and social responsibility were in the forefront of criteria, the controllability of the system within different buildings also became key criteria. With different working areas requiring different working temperatures, and operating times, flexibility was paramount.
After an extensive search in order to understand what system would best suit BMW`s needs, the decision was made to choose a Schwank heating system comprising high efficiency radiant heaters. Schwank supplied over 400 individual radiant heaters that included calorSchwank tube heaters, supraSchwank luminous heaters and warm air units for certain areas. Heaters with the highest radiant factors were selected to optimise the energy savings and carbon reduction. All heaters were chosen with 2-stage control that further enhanced the energy reduction, prolongs the heater lifecycle and increase the comfort level. The ability to be able to match an individual building`s physical and operating characteristics with the correct heater type was viewed as particularly important.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video