Wieland-K65 si WICOATEC - solutii eficiente de la Wieland Thermal Solutions

354 vizualizari
wieland
Distribuie pe
In primavara 2012, compania de talie internationala Wieland-Werke AG isi prezinta noile produse pentru aplicatii in domeniul ingineriei termice. La “Mostra Convegno Expocomfort”, targul din Milano dedicat incalzirii, refrigerarii, ventilatiei si aerului conditionat desfasurat intre 27-30 martie 2012, Wieland a expus o gama larga de tevi de inalta calitate precum si multe solutii eficiente.

Pentru prima data, Wieland a organizat asa-numitele “zile tematice”, pe parcursul carora o serie de produse au devenit centrul atentiei. In a doua zi a targului, reprezentantii Wieland si expertii in domeniu au raspuns la intrebari legate de Wieland-K65, teava cu utilizare in domeniul refrigerarii, pentru presiuni ridicate. A treia zi a fost dedicata procesului de acoperire a suprafetelor WICOATEC. Utilizand tevi canelate si forme optimizate, Wieland Thermal Solutions permite utilizatorului proiectarea de schimbatoare de caldura mai compacte si mai eficiente. Diametrele mai mici ale tevii sunt in ton cu trendul miniatural, rezultand intr-o crestere a eficientei energetice si a unui pret corect. Mai mult decat atat, ele fac posibila reducerea sarcinii agentului frigorific.

Wieland-K65
Usoara, rezistenta la presiuni si temperaturi inalte - Wieland-K65 este definita de rezistenta la presiuni ridicate. Materialul face posibila utilizarea refrigerantilor, cum este refrigerantul natural CO2 (R744), avand proprietati de prelucrare foarte bune.
Aliaj de mare rezistenta - CuFe2P potrivit EN12449, este un aliaj de cupru de mare rezistenta cu aprox. 2% fier. Utilizat multa vreme in industria auto si industria energiei electrice, este, de asemenea, utilizat in domeniul aerului conditionat si refrigerarii. Aliajul este caracterizat de o foarte buna conductivitate termica (factor 20 in comparatie cu otelul inoxidabil sau factor 2 in comparatie cu aluminiul). Este, prin urmare, in mod special ideal pentru tuburi ale schimbatoarelor de caldura. Exista un mare potential pentru K65 in special in domeniul pompelor de caldura si a unitatilor de racire industriala. Rezistenta la coroziune este echivalenta cu a cuprului de inalta puritate. Acest lucru face din K65 prima alegere pentru conectarea tevilor.
Greutate scazuta inseamna un pret mai mic – Principalul avantaj rezida in rezistenta mecanica: in functie de dimensiune si presiune, o reducere a grosimii peretelui si prin urmare o greutate pe metru cu pana la 40% mai mica este posibila, in comparatie cu Cu-DHP. De ex. in cazul unei tevi 3/8“ in unitati de refrigerare cu CO2, cu functionare supercritica, inseamna o reducere a grosimii peretelui de la 1.12 mm in cazul cuprului, la aprox. 0.64 mm in cazul K65. Acest lucru reduce semnificativ cantitatea de material pe de o parte, iar pe de alta parte economiseste bani.
Beneficii ale K65: reducerea costului datorita greutatii reduse, foarte bun transfer termic, tehnologii de prelucrare comune, pot fi utilizate echipamentele de prelucrare existente, certificare TÜV.


 
WICOATEC
WICOATEC
este un proces de acoperire a suprafetelor dezvoltat de Wieland. In cadrul acestui proces, un strat elastic si foarte subtire, asemanator sticlei, este aplicat pe metal. Rezultatul este o mai buna rezistenta la coroziune, o durata mai mare de viata si costuri de intretinere scazute. Mai mult, aluminiul poate inlocui materiale scumpe si grele cum sunt otelul inoxidabil si titaniul.

Diametrul scazut al tevii – eficienta sporita: microgroove este solutia pentru producerea de schimbatoare de caldura eficiente utilizand tevi canelate la interior. Ele au o mai mare eficienta si fac posibil un design mai compact al schimbatorului de caldura. Mai mult, ele duc la o reducere a cantitatii de refrigerant, care nu doar reduce costurile, ci si protejeaza resursele naturale si mediul.
Tevile din cupru solarclean prezinta o calitate de suprafata optimizat
a pentru sudare a tevilor cu ultrasunete si cu laser. Suprafetele curate asigura fiabilitatea procesului in fabricarea elementelor de absorbtie.
In ciuda stratului subtire de acoperire de sub 1 micrometru, WICOATEC ofera protectie remarcabila la coroziune, este rezistent la acid sulfuric si aplicatii tehnice. Datorita rezistentei la acizi, solutii alcaline si apa, WICOATEC este destinat tehnologiei
condensarii. Pe langa aluminiu, alte metale, cum ar fi cuprul, cupronichelul si otelul inoxidabil pot fi, de asemenea, acoperite.
Avantaje: SiO2 strat subtire (< 1 µm); transparent, ferm aderent si elastic; rezistenta excelenta la coroziune si la apa, acizi si solutii alcaline; posibilitatea de a acoperi forme complexe; rezistenta termica deosebita, de pana la 400 gr.C; depunerile de calcar sunt reduse, schimbatorul de caldura isi mentine performanta.

Mai multe informatii sunt disponibile pe
www.wieland-thermalsolutions.de


 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video