10 sfaturi practice despre cum sa scapati de condens

6552 vizualizari
sfaturi prevenirea condensului
Distribuie pe

Atat geamurile termopan cat si sistemul de izolatie al casei pot contribui la problema formarii condensului in locuinta, iar acesta vă va da batai de cap – la propriu si la figurat!

Din nefericire, condensul aduce dupa sine o serie de consecinte neplacute, atat legate de sanatatea dumneavoastra fizica, dar si de starea generala a casei: peeling-ul vopselei, putrezirea lemnului, mucegaiul, sunt doar cateva dintre neplacerile ce survin aparitiei condensului intr-o locuinta. 

In cele ce urmeaza, va vom dezvalui 10 metode practice si simple prin care sa scapati de condens:

1. Inamicul numarul 1 al condensului este ventilatia, asa ca asigurati-va ca aveti pus la punct un sistem de recirculare a aerului in casa pentru a permite aerului incarcat cu umiditate din baie sau bucatarie sa fie eliminat. 

2. Ferestrele dumneavoastra ar trebui sa fie prevazute cu orificii de aerisire. Verificati sa nu fie acoperite de praf sau murdarie. Incercati, pe cat posibil, sa nu blocati ferestrele cu draperii grele sau cu mobilier. 

3. Folositi un dezumidificator sau macar un ventilator in incaperile in care se produce multa umiditate (uscatorie, baie, bucatarie etc.)

4. Inainte de culcare, deschideti geamul in camerele ocupate mai mult timp (bucatarie, sufragerie)

5. Reglati termostatul la o temperatura mai mica de 25 de grade Celsius si incalziti in mod egal toate incaperile casei. 

fereastra condens

6. Utilizati hota aragazului atunci cand gatiti si incercati, daca este posibil, sa puneti capac pe vase atunci cand preparati mancarea, pentru a minimiza producerea de aburi in bucatarie. 

7. Scurtati pe cat posibil timpul petrecut sub dus. Inchideti usa si lasati geamul din baie deschis timp de 15 minute dupa ce ati facut dus. In cazul in care baia nu este prevazuta cu geam, utilizati un ventilator pentru aceeasi perioada de timp. 

8. Pastrati-va sistemul HVAC in stare buna de functionare. Controlati periodic gurile de aerisire pentru a va asigura ca nu sunt blocate si verificati daca sistemul de incalzire functioneaza eficient. Acest lucru este deosebit de important in cazul centralelor pe gaz. 

9. Dezactivati functia de umidificare din sistemul HVAC in timpul sezonului rece. Umiditatea din interior ar trebui sa se situeze in jurul valorii de 40% (iarna chiar la 25-30%)

10. Achizitionati un dezumidificator  in cazul in care problema condensului nu poate fi eliminata urmand pasii de mai sus.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.500 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.664 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 163.028 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video