novapex

 

Arh. Serban Tiganas: Arhitectura e inevitabila, deci ar trebui sa ne intereseze sa fie foarte buna

School+Hospital2017
vizualizari

Ca si arhitectura, educatia insasi isi duce propriile lupte intre progresism si conservatorism, intre formule prefabricate si normate si principii deschise experimentului si descoperirii.

Ingredientele generice ale unei scoli de calitate se adreseaza tuturor simturilor, inspirand si stimuland personalitatile proprii, diverse, ale celor care invata. invatatura insasi este mai degraba o experienta complexa menita sa fie parcursa cu bucurie si curiozitate si nicidecum sub presiunea ratarii tintelor stabilite de sistem. Spatiul pentru aceasta experienta trebuie sa fie extrem de flexibil, adica usor adaptabil la situatii diverse.

Clasa nu mai este singurul loc in care se pretrece invatarea, in detasamente aliniate si inseriate perfect, pentru o evidenta si o uniformitate cazona. Spatiul mizeaza pe relatia interior-exterior, pe folosirea cat mai frecventa a locurilor in aer liber si pe activitati in care participantii sunt protagonisti si nu doar receptori. Iata ca scoala este un univers in sine, un adevarat fragment de oras, in sensul existentei tuturor formelor de interactiune sociala din lumea mare.

Ne intalnim ca sa ne improspatam cunoasterea si mai ales ambitiile de a fi cu adevarat relevanti in educatie. Cred ca e nevoie de sinceritate si exigenta, de curajul de a pune buline rosii si a accepta realitatea fara culpabilizare, in scopul unic de a interveni eficient asupra ei.

Exemplele de buna practica, viziunile, teoriile si eroii lor trebuie sa circule, sa fie cunoscute. Oamenii sunt cei mai importanti pentru ca numai ei, stiind ce au de facut si in buna intelegere, pot contribui la a avea scoli mai bune, transformandu-le pe cele existente sau facand altele noi, proiectate in viitor.

Si sa nu uitam, arhitectura, e inevitabila, deci ar trebui sa ne intereseze sa fie foarte buna.”

Arh. Serban Tiganas,
Presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania,
Chairman al seriei de evenimente SCHOOL + HOSPITAL 2017

Noul concept SCHOOL + HOSPITAL 2017 integreaza cele doua proiecte de comunicare dedicate calitatii spatiului educational si calitatii spatiului medical, initiate in 2015 de BORO PR & COMMUNICATION si ORDINUL ARHITECTILOR DIN ROMANIA: Building Education Bucharest International Forum si Building Health Bucharest International Forum.

Seria de evenimente SCHOOL + HOSPITAL 2017 va avea loc in octombrie la Bucuresti. Mai multe pe www.building-education.ro si www.building-health.ro.

#calitateaspatiuluieducational #calitateaspatiuluimedical

www.facebook.com/SpatiulEducational
www.facebook.com/SpatiulMedical

www.borocommunication.ro www.oar.archi
 

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

ajutor instalator

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019

 

Licitatii

Licitatii banner Article

 

Valoarea estimata:
Data publicarii: 1.10.2020
Valoarea estimata:1932
Data publicarii: 1.10.2020