novapex

 

Arhitectul LIONG LIE va prezenta la SHARE amenajarea unui penthouse panoramic intr-un turn proiectat de REM KOOLHAAS

De Suite Rotterda
vizualizari

Liong Lie, arhitect CEO la 123DV, Olanda, va tine un discurs despre "De Suite Rotterda " Penthouse, un loft de 250 m2, la inaltimea de 143 de metri, etajul 43 din cea mai mare cladire din Olanda, proiectata de OMA / Rem Koolhaas. El va fi guest speaker la expo-conferinta internationala de arhitectura de interior si design ambiental GIS, parte a Forumului International de Arhitectura si Inginerie SHARE Bucuresti. Cel mai mare eveniment dedicat arhitectilor, inginerilor si contractorilor va avea loc 21-22 martie 2017 la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Forma urmeaza identitatea: Fluiditate asemanatoare raului
Penthouse-ul este situat la 143 de metri deasupra centrului orasului Rotterdam, de-a lungul raului Maas. Fatada de sticla lunga de 35 de metri se intinde de la podea pana la tavan si dezvaluie vederi panoramice ale raului Maas, care curge prin oras spre portul Rotterdam. Cand te uiti in jos poti vedea Podul Erasmus proiectat de UN Studio, The Markthal proiectat de MVRDV, centrul orasului, Delft si in zilele senine, chiar si Haga se poate vedea.

„Pentru noi, aceasta a fost identitatea locuintei. Am preluat acest "flux" ca un limbaj de design pentru interior. L-am folosit pentru modelul curb al podelei si tavanului si un perete din lemn de nuc 20 metri lungime curbat. Cu aceste gesturi am creat o suprafata mare de 150 m2 pentru un living deschis si locuri ii interiorul acestui spatiu care dau si senzatia de privat. Peretele curb din lemn de nuc ascunde toate necesitatile vietii cotidiene, cum ar fi televizorul si depozitarea, dar si intrarile ascunse catre dormitoare. O insula de gatit lunga de 8 metri `curge` si se transforma dintr-o zona de gatit intr-o zona de bar si ofera una dintre cele mai bune vederi panoramice. Acest mobilier este conceput pentru ritualuri mici de familie, precum si evenimente mai mari.”- a spus architectul Liong Lie.

In scopul de a crea o locuinta spatioasa, 2 apartamente sunt combinate intr-un singur penthouse de lux. Un apartament este conceput ca o zona de living spatioasa si include bucataria. Al doilea apartament include 3 dormitoare, 2 bai, un jacuzzi si o sauna – o baie lunga de 6 metri pentru dormitorul matrimonial cu vedere spre portul Rotterdam - un jacuzzi langa patul din dormitorul principal cu o usa glisanta din sticla in spate, pentru o experienta aproape de exterior. Chiar si dusul pentru 2 persoane beneficiaza de vedere, prin sticla de 13 m lungime intre baie si dormitor.

Despre guest speaker
123DV a fost fondat de Liong Lie in 1999 in Rotterdam, Olanda. Liong Lie a absolvit arhitectura la Universitatea din Eindhoven. Biroul are doua sectiuni: una pentru proiecte private rezidentiale (123DV) si alta pentru proiecte comerciale (Liong Lie Architects). Strategia lor de proiectare este "Forma urmeaza identatea". Cu aceasta strategie, biroul are proiecte in Olanda si in strainatate. Unul dintre cele mai recente proiecte in strainatate este o vila 1500m2 in Teheran, aflata in constructie, proiectata intr-un stil modern, occidental si adaptat la stilul de viata religios din Orientul Mijlociu al familiei.
La varsta de 11 ani, Liong a plecat alaturi de familiai sa intr-o excursie timp de 2 ani in intreaga lume, datorita serviciului tatalui sau. in timpul calatoriei lor prin Asia, Orientul Mijlociu si Australia, Liong Lie a descoperit diferite moduri de a trai. El a inceput sa realizeze ca tipologia olandeza de birou si casa nu este singurul raspuns al unui stil de viata si munca. Urme ale culturii olandeze in Indonezia au fost foarte interesante pentru el, pentru ca, uneori, au dus la solutii neasteptate.
Aceasta experienta de schimb cultural si mentalitate a avut impact in gandirea lui despre habitat si identitate. De-a lungul timpului si-a dat seama ca gasirea identitatii potrivite este cheia in multe cazuri. Astfel s-a nascut viziunea „Forma urmeaza identitatea”(o abordare mai personala decat "forma urmeaza functia").
PREMII:
2013 Frame great indoor award Mediaplaza - finalist
2012 Open gap Mayte Commodore transformation competition – premiul ll
2010 Archdaily best building category residential projects villa Dali - shortlist
2009 Open gap project floating market – premiul lll
2008 Venuez hospitality award best restaurant for Divinatio restaurant – premiul l

Forumul SHARE, cel mai amplu eveniment adresat arhitectilor, inginerilor si contractorilor, din prima parte a anului, va avea ca teme: arhitectura de interior si confortul ambiental, arhitectura peisagistica si de infrastructura, sticla in arhitectura, proiectarea structurilor si fatadelor de sticla. Evenimentul este organizat de ABplus events si Ordinul Arhitectilor din Romania.
Pentru inscrieri si informatii despre cele 4 conferinte din cadrul forumului consultati urmatoarele pagini web www.share-architects.com si www.iegis.eu, www.ielaud.eu, www.ieglass.eu, www.contractor.com.ro.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

ajutor instalator

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019