Care sunt cele mai noi tendinte in amenajarea gradinilor

gradini


Proprietarii de gradini au renuntat de mult la a folosi aceste spatii doar ca o zona dedicata exclusiv cresterii plantelor si profita de creativitatea designerilor de exterior cu privire la transformora acestor zone in adevarate spatii de relaxare. Astfel, potrivit Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producator autohton, printre cele mai importante tendinte de amenajare din acest an se numara crearea unei zone de socializare, utilizarea unor culori neutre in amenajare si a unor forme atipice.
Intrucat spatiul de gradina este cel mai frecventat pe timpul verii, foarte multi romani, proprietari de locuinte, au inceput sa apeleze la specialisti in design exterior pentru a-si reda in intregime personalitatea si stilul chiar si in acest spatiu. Zonele de socializare, culorile naturale care sa redea un ambient atemporal, dar si formele atipice ale spatiului, sunt printre cele mai noi cerinte ale romanilor ce detin un spatiu de gradina.

Zone de socializare si relaxare
Una dintre cele mai frecvente solicitari venite din partea proprietarilor romani este crearea unor zone delimitate in cadrul carora acestia sa-si poata petrece timpul liber alaturi de familie si prieteni. Astfel, in functie de spatiul disponibil, acestia recurg la construirea unor gratare rotunde, ce pot servi ca zona de socializare atat pe timp de vara, cat si in sezonul rece.

Din spatiile moderne nu lipsesc nici bancile ce au in componenta o jardiniera sau cele simple amplasate in jurul unor spatii verzi care contribuie astfel la crearea unui colt de relaxare, oferind o nota intima si personala ambientului.

Conform companiei, spatiile verzi sunt din ce in ce mai cautate atat pe segmentul rezidential, cat si in cadrul companiilor care au sediul in zonele urbane, datorita beneficiului de relaxare pe care acestea il ofera angajatiilor. Ideale pentru o pauza sau pentru petrecerea timpului liber, zonele verzi sau colturile de verdeata create cu ajutorul unor jardinere supradimensionate aduc un plus de valoare si inspiratie in orice decor.

Culori si materiale naturale pentru un aspect atemporal
„Daca la interior urmarim sa adaptam cele mai noi tendinte de design, in propria gradina este important sa obtinem un decor a carui estetica sa treaca testul timpului si care sa ramana mereu la moda. In acest sens, cele mai cautate nuante sunt cele pamantii sau mixuri de culori naturale care nu-si pierd niciodata efectul”, a completat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Astfel, aspectul de piatra naturala ce se regaseste in portofoliul kit-urilor de gradina Symmetrica inspira ambiente clasice si autentice, ce sunt usor aduse in contemporainitate datorita tehnologiilor moderne de placare si a prelucarii speciale a elementelor.

La fel de important pentru adeptii unui stil modern este si sustenabilitatea produselor si o durata de viata cat mai indelungata a articolelor folosite in amenajare.

Astfel, sistemele speciale, precum Aqua Protect, care protejeaza pavelele impotriva infliltrarii apei, sunt din ce in ce mai solicitate, atat datorita contributiei lor la protectia produselor, cat si a faptului ca durata de viata a pavelelor astfel tratate ajunge la cca. 25 ani.

Forme atipice pentru un plus de personalitate
Nu in ultimul rand, pentru a spori efectul de autenticitate, din ce in ce mai multe gradini se diferentiaza prin forme atipice, un design creativ si alei delimitate intr-un mod special. Zonele inguste sau cu forme curbe ori neregulate sunt marcate printr-o pavare care sa permita intrepatrunderea spatiilor pietonale cu verdeata, care poate genera un aspect atat practic, cat si placut din punct de vedere estetic.

„Pentru acoperirea unei suprafete cu margini neregulate, sunt utilizate dalele de mari dimensiuni, in timp ce pavajele de mici dimensiuni, sunt recomandate mai mult pentru cele curbe”, a mentionat Sebastian Bobu.

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Legislatie
News-in-english
Pompe
Sanitare