Ce preferinte au romanii in amenajarea gradinilor

174 vizualizari
amenajare gradini
Distribuie pe

Conform Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de bricolaj si gradinarit, amenajarea unui gradini in stil mediteraneean este tot mai dorita de catre romani in sezonul estival.

august 2013 - Potrivit reprezentantilor companiei, in ultima perioada, tot mai multi romani acorda o importanta deosebita amenajarii gradinii, o mare parte dintre acestia optand pentru stilul mediteraneean deoarece, in acest mod, beneficiaza de confortul si linistea unei vacante chiar in propria gradina. Astfel, pentru amenajarea unei astfel de gradini, romanii opteaza atat pentru un mobilier specific, cat si pentru oaze de apa, plante exotice si accesorii de ingrijire speciale.

Zidurile inalte albe, potecile realizate din dale de piatra neslefuita, oazele de apa decorate cu plante specifice culturii mediteraneene sau fantanile arteziene, straturile de busuioc, salvie, cimbru sau rozmarin, completate de palmierii, portocalii, lamaii sau maslinii plantati in ghivece sunt doar unele dintre elementele care ofera gradinii un aer specific tarilor calde.
Pentru a reda cat mai fidel stilul mediteraneean in amenajarea gradinii, romanii aleg mobilierul simplu, din metal sau din lemn inchis la culoare. De asemenea, plantele inmiresmate precum leandrul, trandafirul, hibiscul, hortensia sau levantica si statuetele din piatra sunt alte elemente utilizate in completarea peisajului.

Conform datelor companiei, clientii romani aleg sa isi cumpere si utilaje si unelte de ingrijire si de intretinere (sapaliga, foarfeca de gradina, masina de tuns gazonul), plantele si mobilierul pentru gradina fiind pe un plan secundar in procesul achizitiei.
In plus, desi in Romania exista o crestere in ceea ce priveste amenajarea gradinii, din pacate, bugetele alocate sunt mici in comparatie cu celelalte tari europene, care au un adevarat cult pentru ingrijirea si decorarea spatiilor deschise.
Pentru a veni in sprijinul celor ce isi doresc sa isi amenajeze o gradina in stil mediteranean, pe parcursul lunii august, clientii vor putea alege produsele necesare direct dintr-o zona special amenajata in toate magazinele Hornbach.

Hornbach te invata cum sa montezi placile murale
Tot in luna august, in toate cele cinci magazine Hornbach, va fi prezentata o gama larga de placi murale de diverse forme, culori si materiale, iar reprezentantii magazinului vor explica, pe larg, procesul de montare si cele mai bune modalitati de intretinere a acestora.
Placile murale sunt una dintre cele mai bune solutii pentru decorarea barurilor, arcadelor, scarilor sau a coloanelor pentru hornuri intrucat ofera locuintei un aer deosebit, modern si, in acelasi timp, sunt mai rezistente si au o durata de viata mai lunga decat alte materiale similare. Potrivit reprezentantului companiei, placile murale nu sunt recomandate in general pentru incaperile mici, pentru acestea existand solutii alternative precum placile ceramice care imita piatra.

In ceea ce priveste preferintele romanilor in materie de placi murale, datele Hornbach arata ca produsele din piatra sau beton atat pentru interiorul, cat si pentru exteriorul locuintei, sunt pe primul loc, iar nuantele deschise de bej si de crem se regasesc in topul alegerilor.
Pentru amenajarea locuintei cu placi murale din ghips sau beton, romanii trebuie sa achizitioneze atat un adeziv potrivit pentru lipire, cat si un chit de rosturi si o solutie de impregnare speciala. In cazul placilor din piatra, montajul se face similar, fara a mai fi necesar un chit de rosturi.
Daca iau decizia unei renovari, clientii au acces, in toate magazinele Hornbach, la un sortiment bogat de placi murale, avand posibilitatea de a alege dintr-o gama variata de materiale si finisaje.
In plus, in luna august, clientii vor putea urmari un film demo cu montarea placilor murale. In cazul in care acestia nu doresc sa realizeze acest proiect pe cont propriu, retailerul le poate pune la dispozitie echipe specializate, avand o garantie de 2 ani pentru serviciile de montaj.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video