Cine a devenit unicul proprietar al campusului de birouri Green Court Bucharest?

65 vizualizari
Green Court
Distribuie pe

Globalworth Real Estate Investments Ltd., liderul segmentului de cladiri de birouri din Romania, anunta achizitia cladirii “C” a campusului de birouri Green Court Bucharest, dezvoltat de Skanska, unul dintre cele mai mari grupuri de constructii si dezvoltare de proiecte imobiliare din lume, de origine suedeza. Valoarea bruta a tranzactiei este estimata la 38 de milioane de euro, iar incheierea achizitiei este prevazuta pentru al treilea trimestru din 2017.

Localizat in nordul Bucurestiului, in zona Barbu Vacarescu – Floreasca, campusul Green Court Bucharest este primul proiect realizat de Skanska in Romania. Campusul cuprinde trei cladiri de birouri clasa “A”, cu o suprafata inchiriabila totala de 54.300 mp. Globalworth detine deja cladirile “A” si “B” ale complexului, ca urmare a achizitiilor efectuate in iunie, respectiv decembrie 2015. Cladirea “C” are o suprafata de 16.300 mp si a primit certificatul LEED Gold pentru eficienta energetica. in prezent, aici isi desfasoara activitatea companii precum General Motors, Orange, Capgemini, ABB, Legand sau Merck.

„Suntem incantati sa anuntam achizitia cladirii “C”, parte din complexul premiat Green Court Bucharest. Aceasta marcheaza a treia tranzactie dintre Globalworth si dezvoltatorul suedez Skanska, in urma careia Globalworth devine unicul proprietar al complexului Green Court Bucharest. Alaturi de celelalte proprietati pe care le detinem in aceasta zona, campusul Green Court Bucharest contribuie la intarirea pozitiei noastre in partea de nord a Central Business District (CBD), cel mai extins si cautat hub de birouri din Bucuresti. Aceasta tranzactie reprezinta o etapa foarte importanta pentru indeplinirea obiectivelor noastre strategice si pentru consolidarea portofoliului nostru prin cladiri moderne, de inalta calitate si eficiente din punct de vedere energetic”, declara Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer si Chief Investment Officer.

Proiectul Green Court Bucharest a fost dezvoltat utilizand tehnologii ecologice si solutii sustenabile, pentru a minimiza amprenta acestuia asupra mediului şi a reduce semnificativ costurile de operare. Tehnologii moderne, precum fatada eficienta energetic care reduce transferul termic solar, sisteme de iluminat eficiente din punct de vedere energetic dotate cu senzori de miscare si intensitate, ofera un mediu de lucru confortabil. De asemenea, proprietatea include statii de alimentare pentru masinile electrice, zone de parcare pentru biciclete si facilitati pentru biciclisti, o curte interioara cu spatii verzi si conexiune Wi-Fi gratuita si un Hub IT in receptia cladirii “C”, disponibile nu doar pentru angajatii companiilor, ci si pentru membrii comunitatii locale.

“Vanzarea celei de-a treia cladiri din cadrul Green Court Bucharest reprezinta incheierea cu success a primului nostru proiect de dezvoltare de birouri in Romania. Viziunea noastra pentru acesta a fost sa oferim spatii de lucru inovatoare, productive, care pun in prim plan oamenii si sa aducem totodata o contributie la nivelul comunitatii si al zonei in i care este dezvoltat proiectul. Relatiile pe care le-am construit cu partenerii nostri confirma indeplinirea acestor obiective. Dorim sa multumim atat chiriasilor nostri, cat si Globalworth pentru increderea lor si pentru cooperare”, a declarat Marcin Łapiński, Managing Director Skanska Property Romania & Hungary.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video