Concursul International Wienerberger Brick Award 2018: a inceput etapa de inscriere

52 vizualizari
2018 Wienerberger Brick Award
Distribuie pe

Arhitectii din Romania sunt invitati sa se inscrie la editia 2018 a Wienerberger Brick Award, concursul international de arhitectura menit sa puna in lumina, la nivel international, proiectele arhitecturale care folosesc produsele ceramice intr-o maniera exceptionala.

In 2018, Wienerberger va organiza a opta editie a acestui concurs bienal. Arhitectii din intreaga lume pot inscrie proiecte pana la data de 20 aprilie 2017, prin intermediul aplicatiei online care poate fi consultata aici: www.brickaward.com.
Castigatorul marelui premiu va primi suma de 7.000 Euro, iar castigatorii fiecarei categorii in parte vor obtine premii in valoare de 5.000 Euro.

Categoriile de concurs sunt: rezidential, rezidential urban (blocuri de locuinte), constructii publice (spatii de birouri, cladiri comerciale, cladiri industriale, spatii publice), solutii speciale (concepte inovative, utilizarea noilor tehnologii de construire, modalitati inedite de utilizare a materialelor ceramice).

Proiectele inscrise in competitie trebuie sa puna in valoare utilizarea materialelor ceramice, gama de aplicatii fiind foarte diversa - de la blocuri si tigle, la caramizi aparente, panouri si pavaje. Este de remarcat ca utilizarea produselor Wienerberger nu este obligatorie pentru proiectele inscrise in competitie.

O atentie suplimentara va fi acordata modului in care proiectele imbina functionalitatea, sustenabilitatea si eficienta energetica. Proiectele inscrise trebuie sa fie finalizate dupa anul 2014, astfel incat acestea sa fie de actualitate.

Dupa termenul limita pentru inscrieri, 20 aprilie 2017, un juriu format din jurnalisti si critici de arhitectura va selecta 50 de proiecte care vor fi nominalizate pentru Wienerberger Brick Award 2018. Proiectele alese vor fi publicate in “Brick 18”, catalogul care insoteste fiecare editie Brick Award. Ulterior, un juriu international format din arhitecti va desemna atat castigatorii celor patru categorii ale concursului, cat si castigatorii marelui premiu.

Ceremonia oficiala si gala de premiere Brick Award vor avea loc la Viena, in primavara anului 2018. Catalogul “Brick 18”, care va include cele 50 de proiecte nominalizate, va fi publicat in aceeasi perioada.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video