Cum ar fi daca fiecare dezvoltare noua ar fi mai valoroasa decat cele dinainte din perspectiva sustenabilitatii

70 vizualizari
serban tiganas
Distribuie pe

devo 2018"Dezvoltarea imobiliară este o componentă foarte importantă a dezvoltării generale, considerate holistic. A discuta marile proiecte înseamnă a discuta rolul acestora dincolo de ele însele, în context, cu ceea ce generează, cu impactul pozitiv sau negativ pentru diferite componente și în ansamblu, sub aspectul sustenabilității, care înseamnă economicul, socialul, culturalul și mediul, nu neapărat în această ordine. 

Orice dezvoltare printr-un mare proiect este de fapt, chiar dacă nu e definită ca atare, un parteneriat public – privat implicit. Judecate doar prin prisma comercială a afacerilor dezvoltatorilor, marile proiecte pot ajunge în situația sugerată de o glumă celebră: operația a reușit excelent, dar pacientul a decedat. 

Un forum al dezvoltatorilor este o deschidere necesară pentru a învăța unii de la alții și a păși către ceea ce ar putea fi o cultură avansată a dezvoltării imobiliare, inclusă în ceea ce proclamă declarația de la Davos adoptată în primăvara anului acesta, referitor la Baukultur. 

Cum ar fi dacă fiecare dezvoltare nouă ar fi mai valoroasă decât cele dinainte, din perspectiva sustenabilității? Cum ar fi dacă pentru a realiza proiectele această plus valoare să trebuiască demonstrată și să fie monitorizată ulterior, in interesul societății? Cum ar fi dacă marile proiecte de dezvoltare ar fi judecate prin prisma progresului pe care îl generează și al dezvoltărilor conexe pe care le determină și stimulează? Cum ar fi dacă n-ar mai exista decalajul între promisiunea din proiect și transpunerea în realitate și mai ales dacă am putea discuta clar despre o etică a dezvoltărilor imobiliare, o critică a proiectelor și o premiere a acestora, pe criterii complexe, după indicatorii impactului și sustenabilității? 

Iată suficiente rațiuni pentru a ne întâlni și a discuta, a ne inspira și a colabora. Nu putem face asta decât într-o formulă internațională, corespunzătoare unui sector globalizat." 

Dr. Arh. Șerban Țigănaș, Președinte, Dico și Țigănaș; Secretar General, Uniunea Internațională a Arhitecților; Chairman DEVO 2018 - Forumul Marilor Dezvoltatori

Pe 5 octombrie 2018 va avea loc la Athénée Palace Hilton din București prima ediție a Forumului Marilor Dezvoltatori DEVO, eveniment internațional care reunește toți actorii direct implicați în realizarea marilor proiecte office, retail, industrial-logistic și rezidențial: dezvoltatori, investitori, antreprenori generali, manageri de proiecte, arhitecți, companii cu soluții.

Forumul își propune să devină, pe de o parte, întâlnirea anuală a marilor dezvoltatori din România și, pe de altă parte, o platformă de comunicare a proiectelor reprezentative din întreaga lume, proiecte care construiesc comunități, orașe și regiuni.

Axa tematică DEVO urmărește evoluția marilor proiecte, selectate pentru a fi prezentate în cadrul forumului, în trei etape semnificative: viziune, investiție, dezvoltare. Lista preliminară a proiectelor și a speakerilor DEVO 2018 pot fi vizualizate pe www.devo.com.ro 

Informații despre opțiunile de participare pot fi solicitate la adresa de email devo@borocommunication.ro

Forumul face parte din seria proiectelor internaționale de comunicare și a evenimentelor create de BORO PR & COMMUNICATION, agenție de comunicare cu proiecte pentru educație, sănătate, agricultură, ospitalitate și development. Proiectul SCHOOL + HOSPITAL, din portofoliul agenției, a fost selectat în acest an de către Administrația Prezidențială în programul oficial “România la Centenar”. Mai multe pe www.borocommunication.ro și pe www.facebook.com/borocommunication 
 

InstalNews.ro este partener media al evenimentulu.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video