Aerteknika

Cum iti pregatesti mansarda pentru sezonul rece?

intretinerea ferestrelor pe timp de iarna
vizualizari

Recomandările VELUX România pentru protejarea ferestrelor pe timpul iernii

Pentru ferestre durabile în timp, VELUX România recomandă celor care locuiesc la mansardă o serie de pași pe care să îi urmeze, pentru îngrijirea locuinței pe timp de iarnă, atunci când ferestrele pot fi acoperite mult timp cu zăpadă și gheață.

Cum se întrețin și se curăță ferestrele VELUX, pe timp de iarnă?

Este bine de știut faptul că ferestrele de mansardă sunt principalele locuri în care zăpada și gheața încep să se topească, iar dacă nu sunt curățate la timp, pot exista alte depuneri ce pot îngreuna deschiderea ferestrelor. VELUX recomandă curățarea, o dată pe an, a ramei de etanșare, dar și curățarea, pe timpul iernii, a zăpezii și a frunzelor, din jurul și deasupra ferestrei, pentru a permite apei să se scurgă de pe ferestre și jgheaburile înconjurătoare. Ca măsură suplimentară de precauție, în jurul ferestrei pot fi amplasate cabluri de încălzire, pentru a vă asigura că apa topită se poate scurge liber.intretinerea ferestrelor

Cum prevenim condensul la nivelul ferestrelor?

Pentru a preveni apariția condensului la nivelul geamurilor, vă recomandăm să păstrați la interior o temperatură constantă, de minimum 20 de grade și să aerisiți spațiul în mai multe reprize zilnice de maximum 5 minute.

Pentru a vă bucura de un climat confortabil la mansardă încercați să poziționați sursele de încălzire sub fereastră pentru a susține circularea normală a aerului cald. De asemenea, un lucru important de reținut este faptul că, în perioada iernii, nu trebuie să lăsați clapeta de ventilare tot timpul deschisă, deoarece acest lucru favorizează apariția condensului.

Alegeți ferestrele de mansardă eficiente energetic

În zonele în care iarna persistă mai mult timp, zăpada și gheața se pot aduna în cantități mari pe acoperiș și, implicit, pe ferestrele de mansardă, dând senzația de frig. Însă, noua generație de ferestre VELUX Standard Plus, beneficiază de un sistem inovator de izolare denumit ThermoTechnology® care transformă fereastra într-un scut puternic împotriva vântului și condițiilor climaterice aprige, menținând căldura în interior. Performanțele energetice remarcabile ale ferestrei se traduc prin facturi mai mici la încălzire, gradul de izolare al ferestrelor VELUX Standard Plus, care beneficiază de ThermoTechnology®, fiind mai bun cu 7% comparativ cu cel al ferestrelor care nu au acest sistem.

Iarna, folosiți precaut sistemul de ventilare al ferestrelor VELUX

Toate modelele de ferestre VELUX au clapetă sau fantă de ventilare integrată care permit aerisirea mansardei cu fereastra închisă. Însă, în perioadele reci, se recomandă folosirea cu precauție a clapetei de ventilare. Este foarte important ca aceasta să nu fie lăsată deschisă toată iarna, deoarece va favoriza apariția gheții - aerul cald iese pe elementele de aluminiu, condensează și se întoarce sub formă de infiltrații între tocul ferestrei și cercevea - iar în timp duce la deteriorarea lemnului ferestrei.

Opinii

„Există viitor pentru motoarele diesel. Vrem să punem punct, odată pentru totdeauna, dezbaterii privind declinul tehnologiei diesel.”

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch

Dr. Jochen Köckler

Tehnologia nu înseamnă a concura cu oamenii; este vorba de a ajuta oamenii. Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul.

Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe

Îi răsplătim pe cei care aleg să conducă eco și folosesc mașini electrice, punându-le la dispoziție autonomie în deplasare: printr-o infrastructură acoperitoare și prin asigurarea gratuității deplasării, suportând costurile alimentării.

Valer Hancaș, Director Comunicare & Corporate Affairs Kaufland România

Ne aşteptăm ca segmentul coboţilor să continue a fi în următorii ani unul dintre principalii vectori de dezvoltare a pieţei de soluţii de automatizare.

Jürgen von Hollen, Preşedinte, Universal Robots

Se estimează că energia solară va oferi cu 40.000 mai multe locuri de muncă în Europa până în 2019 dacă barierele comerciale sunt eliminate.

James Watson, CEO SolarPower Europe

O abordare a Inteligenței Artificiale de succes nu se referă doar la tehnologie, ci mai ales la oameni inteligenți. Organizaţiile ar trebui să aibă ca prioritate atragerea şi cultivarea de talente.

Carmen Adamescu, Partener EY România

Karmenu Vella

După unele estimări, 23.000 de decese au loc anual în România din cauza poluării aerului cu anumite particule. Este important să lucrăm pentru a combate această problemă.

Comisarul european pentru mediu, afaceri maritime şi pescuit, Karmenu Vella

Zhechko Kyurkchiev, CEO Tesy

De aceea noi la TESY ne bazăm pe oportunitatea de a-i atrage pe oamenii cei mai talentați și dornici să învețe, care au energia să creeze produse impresionante și ambiția de cuceri obiective provocatoare.

Zhechko Kyurkchiev, CEO Tesy

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare