novapex

 

Grupul VELUX achizitioneaza Grupul JET de la Egeria

Velux
vizualizari

VELUX A/S și compania olandeză de investiții Egeria au ajuns la un acord în privința vânzării Grupului JET către Grupul VELUX. Acordul este supus aprobării autorităților de concurență germane și austriece. Decizia de a achiziționa Grupul JET, lider european în sistemele industriale de iluminat prin acoperiș, este în concordanță cu strategia de creștere a Grupului VELUX și, în special, cu dorința acestuia de a-și dezvolta afacerea în sectorul non-rezidențial a soluțiilor de iluminat natural. Achiziționarea Grupului JET este a doua acțiune întreprinsă în acest an de către Grupul VELUX; prima achiziție, anunțată în aprilie, fiind producătorul american de luminatoare Wasco Products Inc.

Grupul VELUX este lider pe piața rezidențială a ferestrelor de mansardă, de peste 75 de ani. Primul pas al Grupului VELUX în piața comercială (non-rezidențială) a fost în anul 2012, odată cu lansarea luminatoarelor Modulare VELUX (VELUX Modular Skylights - VMS). Astăzi, strategia este de a atinge poziția de lider în acest domeniu, prin creștere și prin achiziții organice. 

„Am avut un dialog foarte pozitiv cu Egeria și cu Grupul JET. Am simțit imediat că ambițiile și cultura grupului JET se completează bine cu cele ale companiei noastre. Prin achiziția Grupului JET, ne vom consolida poziția în sectorul comercial în mai multe țări din Europa și vom adăuga câteva noi categorii de produse ofertei noastre comerciale”, spune David Briggs, CEO al Grupului VELUX.

Velux

Piața comercială este formată din două segmente principale:

  • Segmentul arhitectural de vitraje, concentrat mai mult pe design, arhitecții jucând un rol semnificativ în alegerea soluțiilor de iluminare din sticlă sau sticlă acrilică, și
  • Segmentul industrial pentru acoperiș tip terasă, care este format aproape în întregime din soluții de iluminat din sticlă acrilică, cum ar fi domurile (cupolele) sau luminatoare cu acoperire continuă (CRL).

Cele două segmente variază semnificativ din punct de vedere al grupului de clienți vizați și al procesului de vânzare. Afacerea VELUX VMS are o prezență puternică în segmentul de vitraje arhitecturale, în timp ce JET ocupă o poziție de lider pe piață în segmentul industrial destinat acoperișului tip terasă.

„Așteptăm cu nerăbdare să devenim parte a Grupului VELUX și vedem un potențial mare de creștere și multiple posibilități de consolidare a afacerii noastre europene în beneficiul clienților și angajaților noștri”, spune Ralf Dahmer, CEO al Grupului JET. Mark Wetzels, partener Egeria, este, de asemenea, mulțumit de tranzacție: „Sunt impresionat de Grupul VELUX și sunt convins că această fuziune va fi bună atât pentru ambele companii și angajații lor, cât și pentru oferta lor pe piață.”

„Odată cu achiziționarea Grupului JET, devenim imediat unul dintre cei mai importanți jucători ai segmentului comercial din Europa și vom începe să îmbinăm operațiunile VMS cu cele ale grupului JET pentru a construi o nouă divizie comercială, care să poată stimula creșterea pe această piață. Vedem, de asemenea, oportunități de îmbunătățire a afacerii JET prin vânzarea unor produse, prin intermediul rețelei de distribuitori VELUX, care va aduce și mai multe beneficii partenerilor noștri. VELUX s-a concentrat întotdeauna pe creșterea calității vieții cu ajutorul luminii naturale și aerului proaspăt, pentru a crea medii de viață și de lucru mai bune, iar achiziția JET ne ajută să câștigăm amploare și să extindem afacerea noastră într-un nou segment de piață”, adaugă David Briggs, CEO al Grupului VELUX.

Velux

Achiziția trebuie aprobată de către autoritățile de concurență din Germania și Austria, înainte ca aceasta să fie încheiată. Companiile nu vor dezvălui informații suplimentare despre acord, înainte de acordarea aprobării finale.
În așteptarea aprobării și până la finalizarea achiziției Grupului JET, produsele JET vor continua să fie vândute sub marca JET și prin organizația existentă, în timp ce VELUX va continua să vândă luminatoarele modulare VMS până când clienții se vor fi familiariza cu schimbarea proprietății, iar o tranziție structurată la marca VELUX poate fi realizată și comunicată pieței. De asemenea, în cele două companii este de așteptat să apară sinergii, rezultate fie din dezvoltarea funcțiilor comune, fie datorate unor conturi-cheie, sinergii care vor constitui baza pentru o nouă divizie comercială VELUX.
VELUX a fost asistată în tranzacție de către EY Corporate Finance and Dentons, iar Egeria de Houlihan Lokey și Allen & Overy. 

Despre Grupul JET
Grupul JET este unul dintre cei mai importanți furnizori europeni de soluții de iluminat natural, produse de ventilație și sisteme de ventilație pentru evacuarea fumului și căldurii. Produsele sale principale includ cupole și luminatoare continue, care sunt utilizate, în principal, în sectoarele industriale și municipale de construcții.
Grupul internațional JET cu sediul în Hüllhorst, Germania, are aproape 800 de angajați, o prezență de vânzări în 11 țări europene și șase locații de producție în patru țări. Pentru mai multe informații, vizitați www.jet-group.com

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

ajutor instalator

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019