HORNBACH a definit noile stiluri de amenajare pentru aceasta primavara

180 vizualizari
Hornbach tendinte primavara
Distribuie pe
Combinarea armonioasa de culori, cu treceri de la nuante vivace precum portocaliu, albastru sau verde smarald, la nuante simple de beige sau maroniu, se numara printre principalele tendinte in design interior din aceasta primavara, potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit.

„An de an lansam doua cataloage de amenajari interioare, unul primavara si altul toamna, pentru a ne ajuta clientii sa faca cele mai bune alegeri in ceea ce priveste amenajarea locuintei. Astfel, acordam o atentie deosebita dezvoltarii unor scheme de culori armonioase pentru peretii camerelor si facem recomandari cu privire la texturile si nuantele covoarelor, perdelelor si accesoriilor alese”, a declarat Mugurel - Horia Rusu, Director General al Hornbach Romania.

Pentru trasarea celor mai noi tendinte in amenajarea interioara pentru prima parte a acestui an, designerii Hornbach s-au inspirat din lumea modei, dar si din natura – lemnele, nisipul, pietrele si plantele fiind elemente cheie. Astfel, in aceasta primavara, in amenajarea interioara sunt indicate atat nuantele puternice, cat si cele simple.
Aceste culori se regasesc si in cele mai noi modele de tapet, dar si in gama de vopseluri si decoratiuni, potrivit reprezentantilor Hornbach. Accentele in locuinta cad in aceasta primavara pe lampile moderne, tablourile care ies in evidenta, dar si pe alte elemente cromatice de stil. Tot in aceasta perioada se poarta si florile, fie ca vorbim de tapet, perdele sau covoare.
Tinand cont de toate aceste tendinte, specialistii Hornbach recomanda romanilor care isi vor amenaja locuinta in primavara acestui an patru stiluri diferite care pot aduce o schimbare majora in ambientul casei. Acestea au fost elaborate in colaborare cu profesorul Axel Venn de la Universitatea din Berlin.

Stilul Flower Fashion – colorat si vesel

Ambientul nu a fost niciodata mai floral ca in aceasta primavara. In cadrul acestui stil, imaginile florale pictate, intr-o realizare aproape impresionista, infrumuseteaza materialele, lenjeria de pat, tapetul, materialele decorative sau covoarele. Fiecare incapere devine o oaza de inspiratie si poarta amprenta primaverii.
Pentru a crea un astfel de spatiu, clientii pot gasi in magazinele Hornbach o larga varietate de tapet, vopseluri si decoratiuni inspirate din motive florale. Si, pentru a completa decorul in mod armonios, pot fi alese piese de mobilier colorate, balansoare sau scaune in culori vii. Nu trebuie sa lipseasca nici lampile din material textil, pernele moi in culori diverse, covoarele deschise si plante cat mai multe in toate colturile camerelor.

Stilul Light & Dark – fagure, dungi, zigzag sau tabla de sah

De la culorile vii si inspiratia florala, designerii Hornbach au trecut la un stil total diferit si propun spatii intunecate care capata un rol din ce in ce mai important in arhitectura. Astfel, non-culorile alb si negru isi gasesc tot mai des utilizarea in decorarea spatiilor interioare – insa numai in combinatii cu nuante aprinse – altfel incaperile au un aer sobru si incomplet. Modelele sunt grafice, realizate deseori cu accente puternice, liniare, spre exemplu modele de fagure, dungi, zigzag sau clasica tabla de sah.
De aceasta data accentele pot fi realizate cu corpuri de iluminat metalice, tesaturi in dungi si in carouri, iar pentru un ambient deosebit este recomandata folosirea unei podele albe si vopsirea peretilor in tonuri de gri.

Stilul Pure & Simple – simplitatea, la ea acasa!

Cel de-al treilea stil propus de designerii Hornbach, asa cum transmite si denumirea, aduce in locuinte un aer simplu si rafinat. Astfel, culorile propuse sunt tot mai pale si patrund in locuinte tonurile maronii si beige, asigurand o ambianta naturala, confortabila. Ansamblul creat are un efect calm, discret si valoros.
Modelele au fost inspirate de natura: lemn, nisip, piatra, plante si animale. Accentul se pune pe suprafetele realizate din panouri de lemn, tencuielile calcaroase sau naturale, materialele de panza si lana. Pentru a crea un ambient care sa se incadreze in acest stil, peretii pot fi placati cu lemn in tonuri de ciment, perdele sub forma de panouri si rame foto cu fotografii retro – alb-negru.

Stilul Ocean Feeling – culori tropicale si pretioase

Albastru este in continuare culoarea preferata a europenilor, urmata indeaproape de rosu – potrivit specialistilor Hornbach. Aceasta tendinta este marcata pe de o parte de culori tropicale, nuante de portocaliu, puternice, pe de alta parte de nuante de apa, pietre pretioase si semipretioase cum ar fi turcoazul, lapislazuli, opalul si smaraldul.
Ocean Feeling reprezinta o lume decorativa intensa cu un continut majoritar grafic - de la dungi pana la romburi, orice poate fi binevenit aici. Iar lumanarile, vazele si tablourile creeaza accente pline de stil. Nu trebuie uitate nici lampile atarnate deasupra mesei, usile albe sau podeaua din lemn.

Cele patru stiluri propuse pentru aceasta primavara de catre designerii Hornbach vor fi prezentate si in cele mai noi prospecte incepand cu 28 februarie, putand fi puse in aplicare folosind produse din gama retailerului. Mai multe detalii despre trendurile primaverii in ceea ce priveste amenajarea pot fi gasite pe www.hornbach.ro
In acest sens, compania pune la dispozitia clientilor, in toate cele cinci magazine, 120.000 de produse, dintre care 60.000 mereu pe raft si alte 60.000 disponibile la comanda, toate la cele mai mici preturi.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video