JOHN FIELD va vorbi la SHARE 2017 despre serviciile de inginerie care fac o diferenta reala in viata a milioane de oameni

145 vizualizari
SHARE Bucuresti
Distribuie pe

Inginerul John Field, fondatorul Nativ-Hue Ltd, Marea Britanie, este keynote speaker-ul expo-conferintei internationale Contractor si va vorbi despre proiectarea cladirilor pentru performanta in utilizare. Forumul International de Arhitectura si Inginerie SHARE Bucuresti este cel mai mare eveniment dedicat arhitectilor, inginerilor, contractorilor si va avea loc pe 21-22 martie la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

John Field este presedintele Chartered Institution of Building Services Engineers si director fondator al companiei de consultanta pentru managementul energiei Nativ-Hue Ltd. John Field a fost in centrul evolutiilor managementului energiei din Marea Britanie timp de 30 de ani, a fondat Energy Services Target in 1985, cu misiunea de a masura si de a imbunatati performanta energetica a cladirilor. El s-a alaturat companiei Power Efficiency ca director in 2007 si a construit o echipa de prima clasa pentru managementul energiei si carbonului, care s-a mutat cu Power Efficiency la Balfour Beatty in 2011, cu un portofoliu larg de clienti din sectorul corporate si public. John Field a adus imbunatatiri progresive instalatiilor termice din surse regenerabile si a sprijinit proiecte majore Energy Performance Contract pentru imbunatatiri energetice pe scara larga la spitale. Este presedinte al Energy Performance Contracting Group si Technology Association, care ofera un forum pentru reunirea investitiilor in eficienta energetica cu proiecte si expertiza corespunzatoare.

John Field descrie serviciile de inginerie ca fiind "in centrul vietii" si intr-o pozitie privilegiata pentru a face o diferenta reala in viata a milioane de oameni. Field este un vorbitor elocvent, care descrie cu claritate problemele care afecteaza serviciile de constructii si mediul mai larg. El crede ca inginerii trebuie sa invete sa vorbeasca limbajul clientului si sa minimizeze limbajul tech atunci când comunica cu non-ingineri.

Field se afla in prim-planul eficientei energetice, in domeniul contractarii performantei energetice (EnPC). Acest lucru are potentialul de a forta echipele de proiect sa colaboreze mai strâns pentru a oferi performante de constructie garantate. El a intocmit clauzele de performanta energetica pentru serviciile majore de actualizare la Spitalul Rampton din Northamptonshire, care a implicat un nou centru de energie si actualizari la reteaua de caldura. Fara ajutorul sau financiar si proiectele de inginerie si de proiectare, lucrarile, probabil, nu ar fi inceput. Field considera ca EnPC-urile sunt o modalitate foarte buna de a progresa, dar spune ca industria trebuie sa fie simplificata inainte de a fi intr-adevar blocata.

Field a plecat din industria nucleara, deoarece serviciile de constructii au fost "active si pline de viata", si a putut vedea oportunitatea de a fi "idealist" si de a lucra intr-o profesie care este benefica pentru mediu. Un proiect inovator de consum redus de energie, in care Field s-a implicat a fost Casa Solara Ideala in 1981 - o cladire revolutionara, la a carei proiectare a ajutat.

"Pentru a realiza performante bune ale cladirii, arhitecti, ingineri, servicii de forma, trebuie sa se concentreze asupra performantei in uz si sa nu fie de partea care urmareste lacunele legislative care au o relevanta mica pentru cladirea care va fi ocupata cândva. Adaugarea caracteristicilor care produc o cladire foarte complexa mareste adesea consumul de energie si diminueaza bunastarea. Proiectantii trebuie sa proiecteze si sa modeleze ceea ce poate fi masurat in functiune - si sa includa contorizarea, astfel incât performantele sa poata fi apoi masurate. Adesea, o astfel de masurare este mult mai simpla decât sistemele traditionale de a masura totul" - A spus inginerul.

Forumul SHARE, cel mai amplu eveniment adresat arhitectilor, inginerilor si contractorilor, din prima parte a anului, va avea ca teme: arhitectura de interior si confortul ambiental, arhitectura peisagistica si de infrastructura, sticla in arhitectura, proiectarea structurilor si fatadelor de sticla. Evenimentul este organizat de ABplus events si Ordinul Arhitectilor din Romania.

Pentru inscrieri si informatii despre cele 4 conferinte din cadrul forumului consultati urmatoarele pagini web www.share-architects.com si www.iegis.eu, www.ielaud.eu, www.ieglass.eu, www.contractor.com.ro.

InstalNews.ro este partener media al evenimentului.
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video