Prima colectie de placi decorative care combina metalul si betonul, de la Decotal

318 vizualizari
decotal
Distribuie pe

Placi decorative din metal
Interatiunea dintre arta, arhitectura si design au dat nastere unei combinatii inovatoare de materiale, in care piatra turnata si metalul sunt imbinate intr-o gama exceptionala de produse: Decotal.
Decotal este creatia designerului Adi Fainer, designer premiat din domeniul industriei, care a imaginat prima colectie de placi care imbina betonul si metalele. Metalele sunt taiate cu ajutorul laserului in modele frumos concepute, alcatuind impreuna cu placa de beton polimer o singura piesa. Placarea metalica se poate efectua cu crom-nichel, argint, aur de pana la 24K si urmat de un strat anodizat (eloxat) de aluminiu si titan. Contrastul dat de aspectul rece si lucios al metalului in combinatie cu suprafata de beton calda, creeaza un efect special.

Placile sunt realizate manual din beton polimer tehnologic, nu necesita intretinere si pot fi comandate intr-o mare varietate de culori. Conceptiile de design ale metalului sunt nelimitate, putand fi personalizate cererii in functie de forma, deschizand calea pentru designuri unice si opere de arta.
Tipul de metal si placare sunt in functie de tipul aplicatiei si cerintele estetice, intinzandu-se de la otel inoxidabil, aluminiu, titaniu, alama, cupru, etc. Placarea cu metal se poate efectua cu crom-nichel, argint, aur de pana la 24K si urmat de un strat anodizat de aluminiu si titan. Metalul este incorporat in timpul procesului de turnare si poate fi placat inainte sau dupa turnare.

Caracteristici:
• rezistenta crescuta la raze UV, intemperii si temperaturi de pana la 80°C
• culorile sunt durabile, pot fi imontate la exterior, ideale pentru aproape orice tip de mediu
• proprietati anti-alunecare
• rezistente la substante alcaline, acizi, grasimi, uleiuri, saruri si alte substante agresive
• intretinere usoara, usor de curatat, igienic
• montare si culori de durata
• nedaunatoare mediului

Fiecare placa este fabricata din beton polimer tehnologic (EPCTM - Engineered Polymer Concrete), un material extrem de durabil care confera o senzatie de caldura, utilizat pentru prima data la astfel de placi. In combinatie cu decorul din metal, creeaza un efect contrastant de lux.

Caracteristici ale betonului polimer tehnologic EPCTM:
• De pana la 3 ori mai solid decat suprafata echivalenta din beton;
• Durabilitate remarcabila, rezistenta foarte mare la zgarieturi
• Foarte rezistent la substante chimice cu proprietati anti-bacteriene
• Rezistenta termica sporita, rezistenta la socuri. Rezistenta excelenta la abraziune, impact si spargere.
• Dintr-o singura bucata, impermeabile; nu sunt necesare alte sisteme de protectie sau etansare.

Inovatie in curs de brevetare
Cea mai mare provocare intalnita la incorporarea straturilor subtiri de metal in piatra turnata, a fost asigurarea ca placa de metal va sta la locul ei ani de zile, fara a se desprinde, in urma expunerii la socuri, dilatare sau contractie termica.
Descoperirea care a permis crearea acestei frumoase combinatii de piatra si metal, a fost inovarea in curs de brevetare care implica utilizarea unor agatatori pe marginile modelelor si care sunt indoite intr-un anume fel atunci cand sunt scufundate in interiorul piesei turnate, ascunse vederii, dar care „blocheaza” metalul pe loc, asigurandu-i stabilitatea si protectia pentru multi ani.

http://decotal.net/

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video