Saint-Gobain Glass a investit in a 3-a facilitate de productie de la Calarasi

151 vizualizari
Saint Gobain
Distribuie pe

Saint-Gobain Glass Romania, liderul pietei locale de sticla, a inaugurat noua linie de productie a sticlei laminate din cadrul fabricii de la Calarasi

„Aceasta noua investitie consolideaza pozitia Saint-Gobain Glass in topul celor mai mari investitori greenfield din Romania, fiind cea de-a treia componenta majora a operatiunilor de productie din cadrul fabricii de la Calarasi”, a declarat Jerome Lionet, Directorul General al Saint-Gobain Glass Romania.
„Decizia de a incepe productia de sticla laminata este in linie cu strategia de extindere a Saint-Gobain Glass Romania, platforma de productie de la Calarasi fiind conceputa ca un centru regional care sa deserveasca nu doar piata locala, ci si pietele din Balcani. In plus, din perspectiva noastra, in ciuda situatiei economice dificile, exista un mare potential de crestere a pietei din Romania si a celor din regiune”, a afirmat Jerome Lionet.
Acesta a mai subliniat ca un alt motiv al acestei extinderi este cresterea treptata a cererii de sticla cu functii complexe, atat pe plan local, cat si regional, noua linie fiind unica in zona de Sud-Est a Europei.

2 mil. mp de sticla laminata, pentru piata din Romania si export
Capacitatea de productie a noii linii va ajunge la circa 2 milioane de metri patrati anual. Procesul tehnologic care, in termeni simpli, consta in asamblarea a doua foi de sticla prin intermediul unei folii de polivinilbutiral (“PVB”) va fi aplicat sortimentelor de sticla aflate in mod curent in fabricatie la Calarasi, respectiv sticla float clara, sticla pentru izolare termica si sticla cu control solar.

“In total, in fabrica din Calarasi, sunt produse anual 21 de milioane de metri patrati de sticla float. Din aceasta, aproximativ 10 milioane de metri patrati este supusa unui proces de acoperire metalica in cadrul liniei de sputerizare magnetronica, iar alte 2 milioane de metri patrati de sticla (atat float, cat si sputerizata) vor intra pe noua linie de laminare”, a mai spus Jerome Lionet.

Noile sortimente de sticla laminata se vor adresa, in proportie de 80%, pietei rezidentiale – fiind folosite atat pentru ferestre, cat si pentru interioare. Restul, de 20% din productie, va ajunge in proiecte nonrezidentiale – atat comerciale, cat si office.

Crestere a cifrei de afaceri in 2013
Jerome Lionet a mai declarat ca, in acest an, este urmarita o crestere cu 5% a cifrei de afaceri Saint-Gobain Glass Romania determinata doar de lansarea productiei de sticla laminata. In acelasi timp, acesta a subliniat ca afacerile companiei pe plan local vor avansa cu cel putin 10% in 2013.

 

Beneficiile sticlei laminate
Noile sortimente de sticla laminata produse in cadrul fabricii de la Calarasi vor fi comercializate sub brandul Stadip. Acestea reprezinta o inovatie pe piata de sticla datorita functiilor suplimentare pe care le aduc. Astfel, prin tratarea sticlei float sau a celei sputerizate, Saint-Gobain Glass va produce sortimente ce ofera siguranta si protectie ridicata din mai multe puncte de vedere, cea mai importanta fiind cea impotriva accidentelor si a intrarilor prin efractie.
“De asemenea, sticla laminata reduce semnificativ, aproape de zero, radiatia ultravioleta si ofera protectie sporita la zgomot. In plus, aceasta poate fi folosita intr-o multitudine de aplicatii decorative”, a incheiat Jerome Lionet.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 5.512.008 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 3.750 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.980.429 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 3.020 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video