Selena Romania: Lucrarile de reparatii, reconditionari si reabilitare termica a fondului de locuinte vechi mentin cresterea pe segmentele pe care activam

154 vizualizari
Selena_Romania
Distribuie pe

Producator si furnizor international de spume poliuretanice, etansanti si adezivi

- Pe primele noua luni ale lui 2008, Selena Romania a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 9,3%
- La nivel international, Grupul Selena isi continua extinderea prin achizitionarea unei fabrici in Polonia si constructia unei untati de productie in China.

In contextul actual, piata de constructii, in ansamblu, va avansa in 2009 cu 6-11%, in comparatie cu 2008, printr-o contributie masiva a lucrarilor de constructii ingineresti, de infrastructura si nerezidentiale, corelata cu o reducere importanta a cererii in zona rezidentiala. Insa pe segmentele de spume poliuretanice, adezivi si etansanti pe care activam, mizam pe un accent tot mai mare pus pe lucrarile de reparatii capitale si reconditionari ale fondului de constructii existent, cladiri si case de locuit si cladiri nerezidentiale, a declarat Dorin Spataru, administratorul Selena Romania.

Selena Romania, reprezentanta holdingului international Selena cu capital polonez si listat la Bursa de la Varsovia, estimeaza o crestere de doar 2-5% a pietei de materiale de izolatii si etansari, datorita conditiilor interne si externe. Evolutii similare sunt prognozate a fi atinse si pe segmentele de adezivi de montaj si adezivi pentru pardoseli.

O alta directie importanta de evolutie pe segmentele pe care activam va fi cea de reabilitare si eficientizare termica si energetica a fondului de locuinte. La nivel national sunt circa 85000 de blocuri de locuit. Aici se va resimti o crestere consistenta deoarece efortul de finantare va fi sustinut doar la nivel de 30% din partea proprietarilor sau al asociatiilor de proprietari. Intre 60% si 75% dintre cladirile de locuit necesita reabilitare si eficientizare termotehnica, fiind cladiri vechi de 40-55 ani, a completat Dorin Spataru.

Pe primele noua luni din 2008, Selena Romania a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 9,3% comparativ cu perioada similara a anului trecut, pana la o valoare de 15,5 mil. RON. Valoarea vanzarilor de spuma poliuretanica a crescut cu 5%, marcand consolidarea pozitiei de lider pe piata, in conditiile in care preturile au scazut cu pana la 15% si volumul lucrarilor de tamplarie termoizolanta este la cca. 91% in raport cu 2007. Pentru aceeasi perioada a anului, Selena Romania a inregistrat cresteri in volume de 50,7% pentru adezivii de pardoseli, 48,4% pentru adezivii de montaj, 66.3% pentru produsele pentru acoperisuri si de 34,4% pentru benzile adezive.

Valoarea pietei de spume poliuretanice nu va depasi insa nivelulul anului trecut, atingand 41,16-49,71 mil RON. Cuantificarea pietei in EUR arata o involutie fata de 2007, pana la nivelul de 11,6-14 mil EUR, situatie determinata de variatia cursului de schimb RON/EURO. Evolutia pietei in valoare este determinata in special de scaderea cu pana la 15% a preturilor medii, in comparatie cu 2007. Situatia a condus la introducerea pe piata de spume poliuretanice cu performante sensibil diminuate, a concluzionat Spataru.

La nivelul grupului, Selena a achizitionat, in septembrie, o fabrica in Polonia care va produce adezivi, mortari si chituri de rost. De asemenea, Selena a semnat un acord cu regiunea Nantong, de langa Shanghai, pentru constructia unei fabrici in China, a carei productii este programata pentru a doua jumatate a lui 2009. Unitatea din China urmeaza sa realizeze spume poliuretanice, adezivi si etansanti pentru piata locala si zona Asia.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 5.512.008 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 3.750 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.980.429 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 3.020 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video