Skanska și Proptech Romania lansează primul hackathon de real-estate

351 vizualizari
Skanska și Proptech Romania
Distribuie pe

Skanska și Proptech Romania lansează primul hackathon de real-estate exclusiv pe segmentul office, sub numele „On the fast track to futureproof”

Inovația devine un instrument practic pentru a accelera digitalizarea clădirilor de birouri, în cadrul primului hackathon proptech destinat segmentului office. Construită sub tema „On the fast track to future-proof”, competiția este rezultatul parteneriatului dintre Skanska România, filiala locală a unuia dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari la nivel global, și Proptech Romania. Experți Skanska, împreună cu startup-uri și companii de IT, își vor direcționa resursele și expertiza către găsirea celor mai inovatoare soluții tehnologice pentru a propaga digitalizarea industriei de real estate pe sectorul office.

Evenimentul va avea loc în data de 22-23 Noiembrie 2019 și se va desfășura în noua locație Impact Hub, aflată în Equilibrium, cel mai recent proiect Skanska. Vor fi selectate peste 20 de echipe participante, care, în cadrul competiției, vor identifica soluții inovatoare la provocările întâmpinate de dezvoltatorul imobiliar. Procesul creativ va fi facilitat de mentori din rândul companiilor care s-au alăturat demersului: împreună cu Skanska, vor face parte din procesul de mentorat specialiști IT din companii de top, precum Microsoft și Honeywell.

„Competiția „On the fast track to futureproof” este dezvoltată sub umbrela strategiei de inovare a Skanska CEE  și suntem mândri să organizăm acest eveniment în România, aducând plus valoare la nivel de regiune. Este foarte important pentru noi faptul că avem alături parteneri de business care, ca și noi, setează următoarele tendințe și putem să construim împreună o comunitate de experți în tehnologie și real estate. Mizăm pe sinergia echipelor participante cu mentorii și ambasadorii „challenge-urilor” propuse și avem încredere că va fi o experiență frumoasă pentru toți cei implicați”, a declarat Aurelia Luca, Country Director Skanska Property România.

În urma competiției de 48 de ore, vor fi selectați trei câștigători, care vor primi premii în bani de peste 7.500 euro. Mai mult decât atât, echipele câștigătoare vor primi și acces la subvenții viitoare, fiind introduse automat în programul de mentoring și accelerare al Proptech Romania.  

„Proptech Romania este focusată pe a stimula crearea de noi soluții și produse pentru industria de real estate, asistență și suport în obținerea investițiilor, precum și asistență comercială pentru startup-urile proptech. Programele noastre de tip open innovation încurajează colaborarea dintre companiile tradiționale din industrie și startup-urile inovatoare, cu rezultate concrete în dezvoltarea și implementarea soluțiilor, ce au fost obținute într-un timp foarte scurt”, a declarat Ciprian Pasca, co-fondator PropTech Romania.

Skanska și Proptech Romania invită start-up-urile, companiile de tehnologie și experții din industria de real estate să participe la acest eveniment. Cei interesați se pot înscrie pe site-ul evenimentului www.proptech.ro/skanska sau prin formularul de contact, cu nume și prenume, email, număr de telefon. 
Echipele participante vor păstra dreptul de proprietate intelectuală asupra tuturor soluțiilor dezvoltate în cadrul hackathon-ului.

Despre Skanska
Skanska este unul dintre cele mai importante grupuri de dezvoltare imobiliară și construcții din Europa. În afara regiunilor nordice, compania are operațiuni europene în domeniul construcțiilor și ingineriei civile în Polonia, Republica Cehă și Slovacia, precum și Marea Britanie. Skanska dezvoltă spații comerciale pe piețe interne din Polonia, Cehia, România și Ungaria, având proiecte rezidențiale în curs în Praga și Varșovia.
Skanska oferă, de asemenea, servicii în parteneriate de tip public-privat. În 2017, vânzările Skanska au însumat 37 miliarde SEK. Firma are aproximativ 16 000 de angajați implicați în operațiunile sale europene.
Mai multe informații pot fi găsite pe: http://www.skanska.com/property

Despre Proptech Romania
Lansată oficial în luna martie 2019, PropTech România este o platformă dedicată antreprenorilor, investitorilor și dezvoltatorilor pasionați să găsească soluții tech pentru industria imobiliară și să genereze modele de business inovatoare printr-o înțelegere aprofundată a domeniului imobiliar. PropTech România a lansat în luna aprilie a acestui an competiția Real Estate Hackathon – o prima acțiune de inovație deschisă între corporații și start-up-uri destinată industriei de real estate, prin intermediul căreia au fost identificate peste 30 de soluții inovatoare dedicate acestui sector. 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video