Skanska vinde cladirea de birouri Campus 6.1 din Bucuresti catre CA Immo

170 vizualizari
skanska
Distribuie pe

CA Immo a achiziționat clădirea de birouri Campus 6.1 din București de la Skanska; volumul tranzacției imobiliare este de aproximativ 53 milioane de euro. Finalizarea tranzacției este supusă condițiilor obișnuite unor astfel de tranzacții și se așteaptă să fie finalizata la sfârșitul anului 2018.

Campus 6.1 este o clădire de birouri, clasa A, oferind 22.000 mp GLA. aflata in zona de centru-vest a Bucureștiului, în vecinătate cu Universitatea Politehnica. Finalizarea cladirii este planificată pentru Q3 2018; până la finalul anului clădirea va avea un grad de ocupare de 100% . În timpul procesului de vânzare, CA Immo a fost asistată de Clifford Change(legal), PwC(fiscal, financiar) și REC(tehnic). Consilierii juridici pentru Skanska au fost Peli Filip și Dentons.

Andreas Quint, CEO al CA Immo declară: “După ce am achiziționat Millennium Towers în Budapesta, în 2016 și Spire Building B în Varșovia, în 2017, continuăm să urmărim obiectivul de dezvoltare continuă și extindere a portofoliilor noastre din Europa Centrală și de Est prin achiziționarea Campus 6.1 în București. Proprietatea este foarte bine localizată și va fi aproape complet închiriată la momentul preluării, sprijinind în mod clar obiectivele noastre financiare generale.”

„Achiziția primei clădiri din Campus 6, cu 5 luni inainte de finalizare, marcheaza inceputul unui parteneriat solid , între CA Immo si Skanska. Ne bucurăm de încrederea pe care partenerii noștri o au în proiectele noastre Campus 6.1, prin soluțiile de ultimă generație implementate – de la pre-vizualizarea spațiilor prin intermediul ochelarilor de realitate augmentata HoloLens, la aplicația customizabilă a clădirii - atestă asumarea statutului de inovator al pieței de către Skanska România. În același timp, Campus 6 este o materializare a filosofiei noastre de business care se concentrează pe well-being și pe implementarea celor mai recente tehnologii.”, adaugă Aurelia Luca Managing Director al Skanska Property România.

Campus 6.1 reprezintă prima fază a complexului de birouri Campus 6, format din patru clădiri, fiind al doilea proiect dezvoltat de Skanska în România. Campus 6.1 va avea o suprafată de aproximativ 22.600 mp, însumând 11 etaje supraterane și două niveluri de parcare subterană, incluzând și un sistem de parcare inteligent. Situat la intersecția a două bulevarde principale, Iuliu Maniu și Vasile Milea, proprietatea beneficiază de o vizibilitate și o expunere excelentă, asigurând un acces foarte bun la mijloacele de transport în comun. Stația de metrou este peste drum de complex iar tramvaie precum și autobuze au stații la o distanță de 50 de metri de acesta.

Proprietatea va cuprinde o serie de servicii, cum ar fi un restaurant și o cafenea cu terase, precum și spații verzi de lucru, echipate cu mobilier multifuncțional, prize electrice și Wi-Fi. În plus, Campus 6.1 va fi echipată cu un sistem inteligent de de management al clădirii, constând, de exemplu, într-un Hub IT în zona de recepție, un ecran care arată consumul pe chiriaș/ pe fiecare etaj, precum și o recepție virtuală cu controlul accesului vizitatorilor). O aplicație mobilă va conecta toate serviciile din clădire și din vecinătate, furnizând informații despre clădire, știri despre evenimente și oferind servicii precum livrare de mâncare la domiciliu, car sharing și servicii de întreținere. Utilizatorii clădirii vor avea la dispoziție serviciul de car sharing de mașini electrice Pony Car și o stație iVELO de închiriat biciclete, ambele localizate în fața clădirii. De asemenea, cei care vin cu bicicleta la birou vor avea facilități în interiorul clădirii precum vestiare si dușuri.

Proprietatea va cuprinde o serie de soluții sustenabile pentru a minimiza amprenta de mediu a clădirii și a reduce costurile operaționale. Proiectul va aplica pentru certificarea LEED la nivel Gold.

Despre Skanska

Skanska este una dintre cele mai importante companii la nivel global, cu experiență extensivă în construcții și management de proiecte , concentrându-se pe piețele locale din Europa și SUA. Lider în privința sustenabilității, Skanska oferă soluții competitive indiferent de complexitatea proiectului, valorificând tendințele globale demografice și de urbanizare și contribuind la a construi un viitor durabil pentru clienți și comunitățile acestora. Grupul are aproximativ 40.000 de angajați. Vânzările Skansa au însumat în 2017, un total de 161 de miliarde.Mai multe informatii pot fi gasite pe: www.skanska.com/property

Despre CA Immo

CA Immo este specializată în proprietăți de birouri din capitalele Europei Centrale. Compania a fost fondată în 1987 și activeaza astăzi pe principalele piețe din Austria, Germania, Polonia, Ungaria, Republica Cehă și România. CA Immo este listată la Bursa de Valori din Viena, este inclusă în indicele ATX și deține proprietăți imobiliare în valoare de aproximativ 4,3 miliarde de euro.

CA Immo în București

Portofoliul de active din București, care a reprezentat aproximativ 7% din portofoliul total al CA Immo la 31 decembrie 2017, este alcătuit din patru clădiri de birouri, precum și spațiile de dezvoltare a birourilor Orhideea din București. Valoarea contabilă a portofoliului de investiții de aproximativ 106.000 mp a fost de aproximativ 260 milioane euro la 31 decembrie 2017, gradul de ocupare fiind de 95,4%.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video