Tendintele toamnei in amenajarea locuintei

157 vizualizari
stiluri de amenajare
Distribuie pe

4 noi stiluri de amenajare - Cool Pastels, Feeling Wood, Loft Living, Summers End – special concepute pentru o locuinta moderna

Culorile pastelate, nuantele tomnatice ale frunzelor, cuprului, alamei si lemnului, cat si combinatiile urbane de culori reci se numara printre principalele tendinte in design interior din aceasta toamna, potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit.

Si in acest sezon, designerii Hornbach au dezvoltat o schema de culori armonioasa pentru peretii incaperilor si fac recomandari in ceea ce priveste modelul, textura si nuanta accesoriilor ce trebuie alese pentru o ambientare in tendinte.

Pentru trasarea trendurilor toamnei in amenajarea interioara, designerii Hornbach s-au inspirat atat din stilurile urbane, cat si din natura - lemnul, cupru, alama, contrastele tomnatice puternice si culorile pastelate nelipsind din paleta de nuante recomandate. Aceste culori se regasesc in cele mai noi modele de tapet sau vopseluri, dar si in gama de accesorii si decoratiuni, potrivit reprezentantilor Hornbach.

Accentele in locuinta sunt puse in aceasta toamna pe diverse accesorii confectionate din lemn, blana sau ratan, pe lumanarile mari sustinute in suporturi de sticla sau metal, dar si pe alte elemente cromatice de stil. Tot in aceasta perioada se poarta si culorile vesele, in nuante pastelate, indiferent daca vorbim despre mobilier, accesorii sau despre alte obiecte decorative”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach Romania.

Tinand cont de toate aceste tendinte, specialistii Hornbach recomanda romanilor care isi vor amenaja locuinta in toamna acestui an, patru stiluri diferite care pot aduce schimbari majore in ambientul casei lor, putand transforma vechea locuinta intr-un spatiu modern, aerisit si functional.

Stilul Cool Pastels – alunga orice tensiune!

Stilul propus de designerii Hornbach a fost creat special pentru a indeparta tensiunea provocata de aparitia toamnei. Inspirat din tendintele ambientale preferate de tineri, Cool Pastels aduce in prim plan nuantele reci, care au un efect deosebit de calmant si relaxant.
Rozul, ca si culoare accentuanta, aduce vioiciune in paleta de culori, impiedicand astfel o racire excesiva. De asemenea, suprafetele colorate sunt incluse doar ca obiecte decorative. Tonurile pastelate delicate confera camerei o atmosfera racoroasa, transformand pana si incaperile mici intr-unele extrem de generoase din punct de vedere al spatiului.
Fiind un stil destul de aerisit, modelele sunt complet indepartate sau se pastreaza doar ca elemente de baza, in acest caz punandu-se accent pe formele geometrice. Romantic si modern, stilul Cool Pastels este definit si de pernele moi, mobilierul simplu si de alte obiecte decorative in culori gingase, care ofera si mai multa coerenta ambientului.

Stilul Feeling Wood – nostalgia naturii!

Inspiratia din natura este esentiala pentru amenajarea locuintei in acest stil. Culorile si accesoriile folosite pentru crearea ambientului te duc imediat cu gandul la o cabana moderna, confortabila si calduroasa, situata in inima padurii. Materialele precum lemnul veritabil, laminat sau chiar si imitatiile sintetice reprezinta esenta acestui stil, suprafetele cu patina sau cu efect rugos reflectand nostalgia dupa original si originar.
Tabloul nostalgic al stillui Feeling Woods este completat perfect de diverse accesorii pentru locuinta confectionate din lemn, blana sau ratan, de pernele mari in tonuri deschise de alb-gri, de recipientele intinse, ornamentate cu fructe de sezon sau de plantele decorative care imita crengile si frunzisul tomnatic al pomilor. Toate aceste elemente intregesc armonios imaginea de ansamblu a unui spatiu confortabil, inspirat din frumusetea naturala a culorilor.

Stilul Loft Living – urban si totusi plin de sarm!

Cel de-al treilea stil propus de designerii Hornbach aduce locuintelor un aer functional, usor sobru si superior, insa nelipsit de sarm. Loft Living convinge prin tonurile de gri, bej, albastru si negru care confera locuintei o atmosfera calma si echilibrata. Stralucitorul, combinat cu nuantele mate si suprafetele rugoase ale accesoriilor din sticla sau metal, creaza o serie de contraste puternice care nu pot sa nu iti atraga privirea.
Piesele de rezistenta ale unui astfel de interior, sunt, fara indoiala, lumanarile mari, care imprumuta acestui spatiu, mai degraba rece, o pata de culoare si caldura.

Stilul Summers End – nostalgia verii

Ultimul stil propus de Hornbach in aceasta toamna reprezinta intruchiparea caldurii si a sentimentului de siguranta. Ambientul Summers End aduce in locuinte contrastele puternice ale toamnei care inspira dragoste, incredere si tandrete. Nuantele predominante de rosu, in contrast cu portocaliul, culoarea prunei si tonurile de gri, creeaza o stare de confort psihic, amintind atat de vara, cat si de toamna aurie si de perioada linistita a Craciunului.
Lampile supradimensionate, tablourile colorate, obiectele de mobilier cosy si accesoriile somptuase din metal sau portelan completeaza armonios acest ambient calduros. De asemenea, un element cheie al acestui stil este lumina. Camerele trebuie sa aiba ferestre largi si draperii deschise la culoare, pentru a da un aer inedit incaperii.

Cele patru stiluri propuse pentru aceasta toamna vor fi prezentate si in cele mai noi prospecte aflate in magazine incepand cu 29 august, putand fi puse in aplicare folosind produse din oferta Hornbach.

In acest sens, compania pune la dispozitia clientilor, in toate cele cinci magazine, 120.000 de produse, dintre care 60.000 mereu pe raft si alte 60.000 disponibile la comanda, toate la cele mai mici preturi.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video