Tot ce trebuie sa stiti despre izolarea cladirilor

129 vizualizari
izolatie
Distribuie pe

Ca noțiune în tehnologia clădirilor, izolația este definită precum orice material care asigură rezistență la căldură. Limitează fluxul de căldură între două corpuri care nu sunt la aceeași temperatură. Fiind o componentă esențială când vine vorba despre clădiri, scopul său principal este de a ajuta aerul din exterior să intre în interiorul clădirii și de a menține aerul condiționat în interior.

Având în vedere că, cu cât oferă izolația mai multă rezistență la scurgerea căldurii, cu atât costurile de încălzire și de răcire sunt mai reduse. Dar mult mai important decât economiile de costuri, instalarea unei izolații adecvate în clădiri are în principal trei domenii cheie importante: eficiența, durabilitatea și confortul omului.

La izolarea clădirilor sunt utilizate mai multe tipurile de materiale. Cele mai frecvente sunt vata de sticlă, poliesterul, lâna naturală sau hârtia reciclată care constituie o izolație în vrac. În plus, izolația reflectorizantă se face, de obicei, din folie de aluminiu lucioasă, care este laminată în hârtie sau plastic.

Există, de asemenea, forme de beton izolante, fabricate în mod obișnuit cu spumă de polistiren, spumă poliuretanică, fibră de lemn cimentată sau beton celular. O altă variantă este spuma de pulverizare, în care spumele de poliuretan și izocianat sunt pulverizate cu un pistol.

Fiecare produs de izolație a clădirii este evaluat pe baza măsurării rezistenței materialului la mișcarea căldurii, cunoscută în mod obișnuit ca valoarea R. Cu cât valoarea R este mai mare, cu atât este mai eficientă izolația. Izolația clădirilor poate fi de mai multe tipuri, în funcție de locul în care este instalată. Ideea este de a crea un "plic de construcție", ceea ce înseamnă că mai multe tipuri de izolație pot fi utilizate în orice zonă dată.

Însă conform Departamentului pentru Energie din S.U.A., există cinci zone ale casei care ar trebui izolate în mod corespunzător. Ele sunt podul, pereții, podelele, spațiile de acces și subsolul. Alte părți ale casei care nu sunt incluse în listă sunt ferestrele și ușile, precum conductele din sistemele de încălzire, ventilare și aer condiționat (HVAC).

Este demn de remarcat faptul că pereții beneficiază de multă atenție atunci când vine vorba despre izolație, deoarece pierd aproximativ 30%, până la 40% din căldură. Acoperișul este al doilea ca prioritate, reprezintă aproximativ 25% din pierderea de căldură. Ferestrele și ușile vin în continuare cu 20%. Dar asta nu înseamnă că țevile care au pierderi minime de căldură nu ar trebui izolate.

Este totuși important să aveți izolate țevile, deoarece acestea mențin aerul care circulă prin conducte la temperatura dorită și asigură lipsa unor „scurgeri” de aer. Acest lucru împiedică condensarea și scurgerea din canale.

În caz contrar, atunci când există „scăpări” de aer, sistemele HVAC, care sunt responsabile de asigurarea confortului termic și a calității aerului de interior acceptabil într-o clădire, vor trebui să muncească mai mult pentru a furniza aerul interior necesar. În consecință, vor exista costuri inutile, altele decât cele energetice pierdute.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video