Unul din trei romani amenajeaza gradina cu montatori nespecializati

310 vizualizari
montare pavele
Distribuie pe

Rezultatele sunt mai mereu dezastruoase

Unul din trei romani aleg sa iti amenajeze gradina cu pavele cu ajutorul unor montatori nespecializati din dorinta de a face economii, potrivit Symmetrica, cel mai mare producator local de pavele si borduri vibropresate si liderul pietei autohtone. Acestia nu inteleg insa ca, in acest fel, lucrarile efectuate au o durata de viata mai scurta si atrag cu sine cheltuieli ridicate pe termen lung.

“In cazul proiectelor de mare anvergura, fie publice, fie private, sunt intotdeauna contractate echipe specializate de montatori. Cu toate acestea, clientii persoane fizice sunt tentate sa realizeze montajul independent sau cu montatori neprofesionisti, acest lucru nefiind recomandat deoarece pot aparea probleme ulterioare”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.
Potrivit afirmatiilor sale, desi montajul pavelelor nu presupune un grad de dificultate ridicat, exista anumite etape in executia unei lucrari ce pot fi realizate doar cu ajutorul unor echipamente si unelte specifice, iar un nivel optim de calitate nu poate fi obtinut decat de catre muncitorii calificati si cu experienta.
„Este foarte important ca toate etapele unei lucrari sa fie atent executate: de la sapatura pamantului si pregatirea stratului suport, pana la montajul propriu-zis al pavelelor. Daca stratul suport nu este executat corect, lucrarea se poate degrada intr-o perioada de timp scurta. Asfel, avantajul montajului specializat consta in durabilitatea lucrarii”, a adaugat Sebastian Bobu.

Cat platesc romanii pentru montaj
Potrivit Symmetrica, costul unei lucrari de montare a pavelelor difera in functie de volumul de lucru necesar si de tipul de trafic ce se desfasoara pe suprafata pavata.
“In medie, suprafata pavata a unei curti este cuprinsa intre 100 si 200 de metri patrati. Astfel, romanii platesc cel putin 2.500 de lei daca vor sa monteze un pavaj pietonal, in acest caz manopera avand un cost de circa 25 de lei pe metrul patrat”, a mai spus Sebastian Bobu.
Acesta a adaugat ca, in cazul unui pavaj carosabil, montajul porneste de la 50 de lei pe metrul patrat.
“Costul montajului reprezinta in acest moment circa 20% din valoarea unui proiect ce include nu doar pavelele, ci si bordurile, terasamentele si materialele auxiliare”, a subliniat reprezentantul companiei.

Pasi pentru o montare corecta a pavelelor
Primul aspect care trebuie luat in considerare pentru a asigura executia unei lucrari de calitate il reprezinta trasarea terenului pe care vor fi montate pavelele.
„O trasare corespunzatoare, cu pante de scurgere a apei si cu o compactare corecta a stratului suport asigura posibilitatea realizarii unei lucrari de calitate ridicata”, a subliniat Sebastian Bobu.
In functie de tipul suprafetei pavate (carosabila, pietonala sau mixta) si de criteriile estetice ale fiecarui client se calculeaza grosimea stratului suport (balast, piatra sparta, beton) si se gasesc cele mai optime solutii de dirijare si scurgere a apei din precipitatii.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video