Pregătirea solului pentru noile culturi cu ajutorul motosapelor

2 vizualizari
motosape
Distribuie pe

 2020 a fost cu siguranta anul schimbarilor majore. Una dintre ele cu impact direct in agricultura. Seceta si-a pus amprenta asupra culturilor de anul acesta, lasand in urma sa campuri parjolite si o productie cu pana la 80% mai slaba decat in anii precedenti.

Insa, acum, cand anul agricol este pe sfarsite, iar campurile incep sa se elibereze, avem sansa sa reparam o parte din raul facut de seceta si sa ne pregatim corespunzator terenul pentru a avea culturi sanatoase si productive anul viitor. Cum facem acest lucru? Iata cateva recomandari de la specialistii din domeniu!
  
Asadar, dupa terminarea recoltarii, a transportului si a depozitarii culturilor tarzii de porumb si floarea sorelui, solul trebuie curatat de resturile vegetale, fertilizat si arat in vederea pregatirii insamantarilor din primavara. Pentru eficienta maxima, aratura trebuie realizata la o adancime de minimum 18-20 cm. Pentru acest lucru aveti nevoie de o motosapa profesionala puternica, pe combustibil, care sa faca fata provocarii de a lucra terenurile dure si problematice din gradina dumneavoastra, pe care seceta le-a lasat in urma anul acesta.

 Va prezentam in continuare cateva modele potrivite pentru astfel de lucrari, care vor inlocui munca fizica si obositoare pe care o faceam in urma cu cativa ani, cand nu dispuneam de tehnologia necesara pentru a ara suprafete de teren ceva mai mari.

Motosapa ProGARDEN HS1100-18, 18 CP, pornire electrica 

 Este modelul premium din gama ProGarden ce poate fi folosit atat pentru arat, cat si pentru alte tipuri de lucrari: tractari grele, frezat, dar si alte operatiuni agricole. Rotile de mari dimensiuni ofera o aderenta buna si o viteza de deplasare ridicata. Pe langa faptul ca are cel mai puternic motor, motosapa este echipata din fabrica cu cele mai bune dotari posibile: pornire electrica, dublata de demaror cu sfoara, diferential pentru o manevrare usoara, ce permite decuplarea indepententa a tractiunii pe fiecare roata/freza.

motosapa progarden hs1100 18 benzina euro 5 cu diferential 900x900 1
 In plus, cutia de viteze are doua trepte, una inainte si una inapoi, latime de frezare este de pana la 1620 mm la o trecere, iar adancimea de lucru, de pana la 300 mm! Freze sunt fragmentabile 2+2+1 si sunt prevazute cu discuri laterale care imbunatatesc stabilitatea utilajului in timpul operatiei de sapare.

Setul de livrare contine: 40 de lame si discuri laterale, roti cu anvelopa, cu profil agricol, capota cu doua faruri si ambalaj de lemn (placaj).
 

Motosapa profesionala Ruris 913ACC, 13 CP
 

Cea de-a doua optiune pentru lucrari de arat pe suprafete mari este motosapa profesionala de la Ruris 913CC, pe benzina, cu un motor de 13 CP.

ruris 913acc

 Avand o capacitate cilindrica de 390 cc, aceasta motosapa reprezinta combinatia optima intre putere, eficienta si usurinta in utilizare. Avand o adancime de lucru cuprinsa intre 100 - 360 mm si o latime intre 750 – 1000 mm, 3 viteze de deplasare, doua inainte si una inapoi, este lesne de inteles cum suprafetele mari de teren agricol sunt arate cu usurinta intr-un timp extrem de scurt. Insa chiar daca v-a prins seara, nu va faceti griji, acest model este dotat si cu far de lucru, asa ca puteti ara, fara probleme, si dupa ce soarele a apus.
 Asadar, daca va hotarati sa achizitionati acest model, trebuie sa mai stiti ca setul de livrare al motosapei profesionale Ruris 913 ACC cuprinde pe langa utilajul agricol si: roti de cauciuc, roti metalice, plug reversibil rev2 si freze.

 

Motosapa MEDIA LINE MS 9500 CF, 10 CP
 

 Nu in ultimul rand, recomandarea noastra de utilaj profesional pentru arat merge catre motosapa MS 9500 CF de la Media Line pe benzina, de 10 CP, cu o latime de lucru de pana la 90 mm si o adancime de lucru pana la 285 mm, ambele reglabile. Motorul in 4 timpi, constructia simpla, dar solida, o fac potrivita pentru cele mai dure terenuri, deci ideala pentru anul acesta, cand avem de-a face cu cel mai secetos pamant din ultimii 50 de ani.
Media Line 9500 CF

 

 Iar daca asta inca nu v-a convins, aflati ca lungimea si pozitia ghidonului ofera o manevrabilitate sporita, reducand la minimum efortul din partea utilizatorului. Frezele au un diametru de 350 mm, iar cutitele sunt confectionate din otel tratat termic cu grosime de 6 mm si latime de 40 mm pentru a le spori durabilitatea.
 Setul de livrare contine pe langa utilajul agricol si un adaptor pentru accesorii, roti pneumatice de 560 mm si un plug de bilonat.

 Mai multe informatii despre motosapele profesionale prezentate, dar si alte modele puternice si accesibile, va invitam sa descoperiti pe magazinul nostru online de scule electrice si accesorii de mana TehnicBazar.ro

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video