2013 Anul international ONU dedicat cooperarii in domeniul apei

56 vizualizari
cooperare in domeniul apei
Distribuie pe

In decembrie 2010, Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite a declarat anul 2013 ca fiind Anul international al Natiunilor Unite dedicat cooperarii in domeniul apei. In lumina acestei declaratii, Ziua Mondiala a Apei, care se va sarbatori pe 22 martie 2013, va fi dedicata si cooperarii in domeniul apei. 

De aceea, Agentia ONU pentru Apa (UN-Water) a facut apel la UNESCO pentru a coordona Anul international ONU dedicat cooperarii in domeniul apei, intrucat abordarea multidisciplinara unica a acesteia imbina in mod armonios stiintele naturii cu stiintele sociale, educatia, cultura si comunicarea. Data fiind natura intrinseca a apei ca element transversal si universal, Anul international ONU dedicat cooperarii in domeniul apei va include si va aborda toate aceste aspecte. 
Scopul Anului este de a constientiza, atat in ceea ce priveste potentialul unei cooperari sporite, cat si cu privire la provocarile cu care se confrunta managementul apei, avand in vedere cresterea cererii de apa, alocarea si serviciile oferite. 

Anul va pune in lumina istoria initiativelor de succes privind cooperarea in domeniul apei si va identifica problemele stringente in arii ca educatie, diplomatie, managementul transfrontalier al resurselor de apa, cooperarea financiara, cadrele juridice nationale/internationale, precum si legaturile cu Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului (ODM). Acesta va oferi, de asemenea, o oportunitate de a valorifica impulsul dat la Conferinta Natiunilor Unite privind dezvoltarea durabila (Rio+20), precum si de a sprijini formularea de noi obiective care sa contribuie la dezvoltarea resurselor de apa care sunt cu adevarat durabile.

Mai multe informatii: 
http://www.unwater.org/watercooperation2013

Tags

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video