Aerteknika

Accesul la apa potabila in Croatia, facilitat prin politica de coeziune

2
vizualizari

Aproximativ 96 milioane euro din Fondul de Coeziune vor fi investite în dezvoltarea rețelelor de alimentare cu apă și de tratare a apelor uzate din regiunile croate Slavonia și Istria, precum și din insula Krk.

Comisarul pentru politică regională, Corina Crețu, a declarat: "Fiecare euro investit de Uniunea Europeană în aceste proiecte facilitează accesul la apă potabilă curată și contribuie la protejarea mediului înconjurător în Croația."

Pachetul de investiții include:
• 19,3 milioane de euro pentru construcția unei stații de tratare a apei uzate și a unor sisteme de filtrare în zona urbană Osijek și în orașele Bilje și Darda, din regiunea Slavonia în nord-estul Croației, în scopul protejării pânzei freatice de infiltrații. Prin acest proiect, care va fi finalizat până la finalul lui 2018, vor beneficia de un mai bun acces la apă potabilă 125.000 de persoane. 
• aproximativ 28 de milioane de euro pentru modernizarea a patru stații de tratare a apei uzate în zonele urbane Lanterna, Poreč Sjever, Poreč Jug și Vrsar, în regiunea vestică Istria. 
• 48,5 milioane de euro pentru facilitarea acesului la apă potabilă curată în insula Krk, care are 14.500 locuitori și unde turiștii petrece nu mai puțin de 5 milioane de nopți de cazare în fiecare an. Lucrările vor include reabilitarea a circa 40 km de rețele de alimentare cu apă, construirea a 6 stații de tratare a apei uzate și construirea a 80 km de conducte de canalizare. La finalizarea proiectului, în 2020, marea majoritate a insulei va fi conectată la rețele de apă potabilă și de canalizare moderne. 

Mai multe informații despre utilizarea fondurilor europene în Croația sunt disponibile pe platforma de date deschise

Opinii

https://bit.ly/2Ds8Frn

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Împlinirea a 150 de ani de existență pentru AFRISO în 2019 este un eveniment semnificativ, o performanță unică în domeniu, care ne obligă pe mai departe să fim referința în tot ce înseamnă aparate de măsură și accesorii pentru instalații la cel mai înalt nivel de calitate.

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

Romtherm 2019