Companiile ii provoaca pe ingineri sa creeze soluţii IoT pentru detectarea pierderilor de apa costisitoare

180 vizualizari
Concurs pierderi de apa
Distribuie pe

Inginerii sunt provocaţi să inventeze un produs care să detecteze pierderile de apă pe reţele, produs din categoria Internet of Things.

Companiile DesignSpark si Legal & General au colaborat pentru a lansa un concurs inedit, LeakKiller Challenge. Produsul dorit: unul ieftin, smart, de detectare a pierderilor de apă şi oprire a acesteia de la distanţă, care să poată fi utilizat în orice locuinţă.

Inginerii și companiile de asigurări i-au provocat pe inventatori să rezolve o problemă care scoate zilnic plăți de asigurare în valoare de 2,5 milioane £ în Marea Britanie.

Organizatorii oferă 15 000 de lire sterline pentru un nou sistem IoT de detectare și avertizare a scurgerilor. Firmele au declarat că vor transforma prototipul câștigător low-cost, open-source într-un produs care poate fi instalat în case pentru a proteja împotriva scurgerilor și pentru a reduce primele de asigurare.

Potrivit Asociației Asiguratorilor britanici, aproximativ una din cinci cereri de plăți de asigurare a clădirilor și a lucrurilor este pentru daune cauzate de scurgeri. Pe lângă costurile financiare și pagubele fizice, scurgerile provoacă stres și perturbări ale activității, a spus RS.

"Multe revendicări de plată pentru scurgerile de apă au loc atunci când țevile înghețate se fisurează în timpul iernii, dar există o mulțime de alte motive pentru care apar scurgeri - mașinile de spălat sau mașinile de spălat vase prost instalate, apa care se scurge de sub cadă sau duș sau rezervoarele de apă cu scurgeri din mansarde", a declarat Maarten Ectors, reprezentant L & G.

Orice sistem trebuie să țină cont de unul sau mai multe dintre cele trei criterii: detectarea unei curgeri neobișnuite, cum ar fi apă care curge mai mult decât în ​​mod normal; detectarea apei în zone unde nu ar trebui să fie; și oprirea alimentării cu apă automat sau de la distanță.

"Este provocator să ne ocupăm de o problemă importantă, reală, și în acest sens cerem o implicare serioasă a participanților", a spus Mike Bray de la RS. "Nu vrem concepte vagi și nedemonstrate, căutăm proiecte complete funcționale și un film demo".

Participanții sunt încurajați să utilizeze softul gratuit RS DesignSpark și resursele auxiliare. Câștigătorul va fi anunțat în ianuarie 2018.

Pentru mai multe informații, vizitați site-ul RS.

Tags

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video