Cuprul: o poveste de succes in gestionarea durabila a resurselor de apa

154 vizualizari
gestionarea durabila a resurselor de apa
Distribuie pe

Eforturi recente ale industriei europene de cupru în domeniul tratării apelor uzate

Cu peste patru miliarde de persoane care trăiesc în zone cu deficit de apă, criza de apă este clasată drept unul dintre cele mai importante riscuri globale care amenință creșterea economică. Apa este o resursă critică pentru procesele de minerit și de fabricare a metalelor, iar industria cuprului este conștientă de impactul operațiunilor sale asupra mediului și de utilizarea apei.

Operațiunile de exploatare a cuprului sunt adesea localizate în zone cu probleme de apă, ceea ce face ca păstrarea apei să fie și mai importantă. Prin urmare, industria cuprului joacă un rol important în abordarea provocărilor globale privind apa și aderă la Obiectivul Națiunilor Unite pentru dezvoltare sustenabilă 2015 de a asigura utilizarea și gestionarea sustenabilă a apei.

În ultimele decenii, industria cuprului a depus eforturi semnificative de a-și reduce impactul asupra mediului și a minimiza amprenta activităților sale, inclusiv lucrări de restaurare a ecosistemelor de după minerit. Membrii noștri au dezvoltat procese inovatoare de tratare atât pentru a reduce cantitatea de ape uzate cât și pentru a se asigura că îndeplinește standardele de calitate necesare înainte de a fi redirecționat către ape, râuri și ape costiere.

În prezent, membrii Copper Alliance reciclează peste 3 miliarde de m3 de apă pe an la nivel global, ceea ce depășește în mare măsură cantitatea de apă folosită.

Tratarea apelor uzate în Europa

Industria europeană de cupru are o experiență îndelungată în investițiile în soluții inovatoare de tratare a apei la fața locului, pentru a se asigura că debitul apei este sigur și conform cu cerințele stricte UE și cu permisiunile locale. Industria respectă cele mai înalte standarde de mediu și de siguranță, cu mult peste cerințele UE și legile locale în vigoare.

Apa industrială este utilizată în industria cuprului pentru o varietate de scopuri, inclusiv răcirea directă și indirectă, transportul deșeurilor, flotarea, granularea zgurei și electroliza. Membrii Copper Alliance utilizează cele mai bune tehnici disponibile (așa cum sunt definite de Comisia Europeană) în procesele de tratare pentru a se asigura că toate apele uzate sunt tratate, iar metalele și solidele dizolvate sunt eliminate. În plus, apa tratată este tot mai mult reutilizată, reducând considerabil consumul de apă potabilă, ceea ce protejează mediul și limitează utilizarea resurselor naturale.

Procesele de tratare a apelor uzate din industria cuprului generează, de asemenea, produse secundare care pot fi utilizate de alte industrii, cum ar fi gipsul, utilizat în fabricarea plăcilor de ghips și în industria cimentului, precum și o serie de alte metale, inclusiv aurul, argintul și platina.

Unele dintre cele mai inovatoare procese de tratare a apelor reziduale folosite de companiile membre în diferitele etape ale producției de cupru (minerit, topire, rafinare și semi-fabricare) includ:

• KGHM Żelazny Most este cea mai mare instalație de decontaminare a reziduurilor din Europa, capabilă să stocheze 657 milioane de m3 de reziduuri rămase din îmbogățirea minereului de cupru. Este una dintre cele mai avansate și mai bine monitorizate facilități de acest fel din lume, cu un program sigur și eficient de gestionare a deșeurilor, ceea ce înseamnă că apa deversată în râul Odra îndeplinește chiar și cele mai stricte standarde de puritate. După finalizarea lucrărilor de extindere curente, se vor putea depozita 950 milioane de m3 de deșeuri până în 2038.

KGHM

• Aurubis, reciclatorul de cupru numărul 1 din Europa, a investit 6,3 milioane de euro pentru a deschide o stație de epurare a apelor pluviale, cu o capacitate de 230 m3/h, la unitatea de producție Pirdop din Bulgaria, devenind unul dintre puținii pioni din UE care înglobează trei facilități de tratare a apei (ape industriale, ape casnice și ape pluviale). Cea mai recentă tehnologie utilizată la fața locului permite ca nivelul de calitate al apei evacuate să fie în deplină conformitate cu cele mai bune tehnici disponibile ale UE.

aurubis
Pentru mai multe informații despre performanța industriei cuprului în managementul apei, consultați indicatorii noștri durabili, un set complet de date care măsoară contribuția companiilor membre pentru a contribui la atingerea Obiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU.

http://copperalliance.eu

Tags

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video